Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat » Edycja postu

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Alinka 18:36, 24 kwi 2015

Ktoś mi podpowie?
hexa 21:49, 24 kwi 2015

tutaj więcej pytających niż radzących Trzeba wedle przysłowia: licz na siebie. Ja chyba też pokuszę się na zakup licencji na pewien program komputerowy, bo prosiłam o pomoc w wyborze pomiędzy 2 roślinkami i nic.
lena 22:08, 24 kwi 2015

cis moze byc jesli nie jest tam ostre slonce, sorki z tym bukiem ale myslalam ze tam jest wiecej miejsca mozesz dac na ta sciane ekran z cisa u mnie jest ten ekran na rabacie ktora ma 1,5 metra szerokosci a przed nimi jest rododendron, a moze lepiej pojsc tam w rozaneczniki tez caly rok sa zielone?
Zrobilam Ci wizualizacje tylko tu jest z trzmielina na pniu i turzyca Buchanana chcialam nawiazac do koloru tego fioletu. Moze tez byc np milorzab mariken na pniu tylko on niestety w zimie nie ma lisci, ale uroda zachwyca poszlabym tu bardziej w kolory zolty i odcien brazu/fioletu. Bobo spokojnie tam wejdzie cisy tez bobo jest mala i mozna ja ciac jak sie chce, cis tez sie formuje zeby nierozrastal sie, to samo z trzmielina wiec powinno sie udac, zamiast rozplenice mozesz dac morning light jest mniejszy.

moze cos w tym stylu?

Alinka napisał(a)
Malgosik 22:21, 24 kwi 2015

Różaneczniki to ja tam odradzam, ta kostka wokół, opory betonowe, resztki pobudowlane....
lena 22:28, 24 kwi 2015

slusznie

Malgosik napisał(a)
Różaneczniki to ja tam odradzam, ta kostka wokół, opory betonowe, resztki pobudowlane....
Miki_N 22:35, 24 kwi 2015

a co sądzicie o takim zagospodarowaniu tego kąta?
Malgosik 22:41, 24 kwi 2015

Miki masz tu gotowy, identyczny kącik, który zaprojetkowała Danusia.
Możesz się na nim wzorować wykorzystując roślini które masz.
Niech tylko znajdę tą stronkę.
Miki_N 22:50, 24 kwi 2015

jest mnóstwo wątków a w nich mnóstwo stron, niestety nie zdążyłam jeszcze tego ogarnąć, ale Twój ogród już zdążyłam odwiedzić Malgosik będę wdzięczna za podpowiedzi
AnnaS 23:04, 24 kwi 2015

Część rabaty mam już zagospodarowaną, pozostały "łyse placki", na które nie mam pomysłu. Myślałam o trawce - może brązowej, ewentualnie jakieś hosty ale nie wiem czy pasują.
Zdjęcia z dwóch perspektyw.

I jeszcze jedno miejsce - dosadzić coś - np przedłużyć trawki lub żurawkę czy na razie zostawić aż wszystko się rozrośnie.

Z góry dziękuję za wszystkie sugestie
ewfcia 09:47, 25 kwi 2015

Czy orientujecie sie w jakich odległościach od siebie powinnam sadzić: hortensja limelihght - miskant morning light - hortensja limelight