tutaj więcej pytających niż radzących Trzeba wedle przysłowia: licz na siebie. Ja chyba też pokuszę się na zakup licencji na pewien program komputerowy, bo prosiłam o pomoc w wyborze pomiędzy 2 roślinkami i nic.
cis moze byc jesli nie jest tam ostre slonce, sorki z tym bukiem ale myslalam ze tam jest wiecej miejsca mozesz dac na ta sciane ekran z cisa u mnie jest ten ekran na rabacie ktora ma 1,5 metra szerokosci a przed nimi jest rododendron, a moze lepiej pojsc tam w rozaneczniki tez caly rok sa zielone?
Zrobilam Ci wizualizacje tylko tu jest z trzmielina na pniu i turzyca Buchanana chcialam nawiazac do koloru tego fioletu. Moze tez byc np milorzab mariken na pniu tylko on niestety w zimie nie ma lisci, ale uroda zachwyca poszlabym tu bardziej w kolory zolty i odcien brazu/fioletu. Bobo spokojnie tam wejdzie cisy tez bobo jest mala i mozna ja ciac jak sie chce, cis tez sie formuje zeby nierozrastal sie, to samo z trzmielina wiec powinno sie udac, zamiast rozplenice mozesz dac morning light jest mniejszy.
Miki masz tu gotowy, identyczny kącik, który zaprojetkowała Danusia.
Możesz się na nim wzorować wykorzystując roślini które masz.
Niech tylko znajdę tą stronkę.
jest mnóstwo wątków a w nich mnóstwo stron, niestety nie zdążyłam jeszcze tego ogarnąć, ale Twój ogród już zdążyłam odwiedzić Malgosik będę wdzięczna za podpowiedzi
Część rabaty mam już zagospodarowaną, pozostały "łyse placki", na które nie mam pomysłu. Myślałam o trawce - może brązowej, ewentualnie jakieś hosty ale nie wiem czy pasują.
Zdjęcia z dwóch perspektyw.
I jeszcze jedno miejsce - dosadzić coś - np przedłużyć trawki lub żurawkę czy na razie zostawić aż wszystko się rozrośnie.