Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

jolka 08:41, 09 kwi 2016

Dołączam się do refleksji żurawkowych, też ich więcej nie kupię a te co mam stopniowo wylecą. Macham Luki
Luki 09:08, 09 kwi 2016

Patrycja no czas to teraz najcenniejszy towar, a brakuje go całkowicie.
Piwonie pójdą na bylinową.

Kamilo u mnie doszło jeszcze przeziębienie...

Reniu dziękuję, myślę że wkrótce wszystko się zmieni na lepsze, ale więcej determinacji mi potrzebne
Cisy jednak potrzebują troszkę czasu na przyjęcie się, ale wiem że jak się ukorzenią to szybko rosną.

Joasiu akurat pamiętam w wątku byłem nawet na bieżąco jestem, ale na pisanie czasu potrzeba...

Beatko w zeszłym roku miałem prawie 300 sztuk w ogrodzie w tym może około 200, ale to nadal za dużo. Całkiem z żurawek nie zrezygnuję, ale mocno ograniczę. Najlepszym rozwiązaniem byłoby kupować nowe co 3 lata , ale nie wiem czy nawet gdybym miał środki nie było by mi szkoda.
Luki 09:14, 09 kwi 2016

Zieloniutka dobre i tyle, że wymienili ja następnym razem jak będę zamawiał to wyślę zdjęcia z reprymendą

Anusia ciężki to dla nas czas kiedy przyroda zaczyna nabierać urody, w sumie to jedyna rzecz, która skutecznie powstrzymuje mnie od marudzenia, a mieszkam praktycznie w sosnowym lesie, brzóz pod dostatkiem i łąk z trawami również. Zajrzę zobaczyć

Ewo utrzymać kolekcje żurawek to jakby osobny etat ogrodniczy, ciągle coś trzeba zrobić, każda inaczej rośnie, lepiej lub gorzej się dzieli, pracy przy tym mnóstwo. Żurawki u mnie nadal będą , ale nie w postaci spisanej kolekcji 150 odmian bo nawet setki już nie będzie no i w ograniczonej ilości.
W sumie sporo jest roślin i bylin o barwnych liściach, niewielkich traw. Hosty przywrotniki, berberysy, bodziszki, brunnery, ale żurawki nadal będą

Jolu u mnie żurawki się mocno ograniczą i teraz się zastanawiam czy dawać je do przedogródka
Luki 09:17, 09 kwi 2016

Babcia świętuje 85 urodziny, rodzinka się zjechała także teraz trzeba się zająć innymi obowiązkami, mnóstwo kwiatów za to mam w domu
Dobrze, że pogoda nie dopisała, przynajmniej nie ma żalu o niewykorzystanie dnia, pomijam przeziębienie, które mnie dopadło.
Nallar 09:57, 09 kwi 2016

Babci i Tobie Łukaszu dużo zdrówka życzę.

JoannaDe 09:57, 09 kwi 2016

Duzo serdeczności i zdrowia dla babci życzę. 85 lat- zacny wiek Uściski dla babci.
mateuszmichn 10:33, 09 kwi 2016

Zdrówka dla babci i dla ciebie też.
Ta pogoda zdradliwa jest, mnie też za każdym razem lekko gardło boli.
anna_t 12:20, 09 kwi 2016

Łukasz prośbę mam czy mógłbyś wyrazić swoją opinie o podejrzanych kulkach w moich żurawkach?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6273-ogrod-z-pergola?page=414
to nawoz czy mam się martwić?
Kawa 13:52, 09 kwi 2016

Zdrówka dla babci i dla ciebie
inag 20:15, 09 kwi 2016

Dołączam się do życzeń dla babci!!! Dwieście lat!