Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Katkak 23:23, 21 gru 2016

Łukasz jesteś mistrzem świata . czego Ty nie wymyślisz, a wykonanie przepiękne. Grizłoldowo zjawiskowe .
Anabell 23:41, 21 gru 2016

Lukasz - mistrzowskie pomysły masz
Światełka równiutko, to każdy krzaczek ma oddzielny sznur świateł? nic nie widać łączeń a ostatnie ozdoby cudne już nie mam czasu bo bym usiłowała robić.
Pozdrawiam przed świątecznie
Iwk4 00:10, 22 gru 2016

No to wygrywasz. Ola dziś pokazała swoje ozdoby. Podobno najładniejsze na forum. A że to sprawa subiektywna, śmiem twierdzić, że ilością i pomysłowością Olę przebileś. Cudeńka Łuki stworzyłeś.
Bardzo gustownie.
Te listewkowe choinki - chyba mam w pinach, rok temudo klasy zrobiłam, a raczej przyniosłam listewki, a woźny złozyl. Dzieci wieszały własnoręcznie wykonane bombki decupage. Potem choinka zrobiła się pusta, bo dziecido domu zabrały bombki.
W tym roku wiszą na niej skarpetki świąteczne. No jest duża, stoi na podłodze.
Hogata 08:01, 22 gru 2016

Stroiki z resztek bardzo mi się podobają i wcale się nie dziwię, że musiałeś dorobić. Śliczne są, ukradłabym te z twojego pokoju.

Powiedz mi jeszcze jak zabezpieczasz kable na zewnątrz od światełek?

PS. Wesołych Świąt!
rozark 08:10, 22 gru 2016

stroiki ładne, ale ogród bardziej nastrojowy
nawigatorka 08:15, 22 gru 2016

Luki napisał(a)
Asiu precyzyjna linijka i pozostała wiedza z trygonometrii dała radę oczywiście +2h do wykonania, kąty znałem bo sobie wyrysowałem w Cadzie, ale zaznaczenie na centymetrowej deseczce to był wyczyn. Pominę już fakt czym to wycinałem, ale ja to jak koń pod górkę

Wiesz co właśnie sobie zdałem sprawę jaki goopi jestem. Narysowałem cały schemat z uwzględnieniem grubości deski w programie. Wystarczyło wydrukować zakończenia deseczek w skali 1:1 i przenieść na listewki... 5 min roboty. Ehhh będę wiedział na przyszłość jak się kątomierza nie dorobię

No teraz to już możesz produkowany choinki tasmowo
Ja to bym się musiała nawet chwilę zastanowić jaki dział matematyki to obejmuje....Zazwyczaj działam w takich momentach na chłopski rozum np gdy muszę zdobyć precyzyjny szablon powiedzmy krowy o wymierzenia 1x1,5 metra gdy mam tylko drukarkę a4
leon60 08:42, 22 gru 2016

Superowe choineczki i stroiki pieńkowe
malkul 10:31, 22 gru 2016

no tak Łukasz się nam ostro tu postarał.
wszytsko w dobrej tonacji i z gustem i choć nie minimalistycznie czy scnadi a raczej bardziej glamour to iście cudnie.
Lukasz2013 18:07, 22 gru 2016

Piękniasto Luki. Wesołych Świąt
Luki 21:24, 22 gru 2016

Kasiu dziękuję bardzo to mi nasłodziłaś.

Haniu dziękuję bardzo Na niektórych kulach są pojedyncze komplety, ale też na dwa przypada jeden komplet, a lampki przechodzą po ziemi w niewidocznych miejscach co nie zmienia faktu, że na same buksy poszło 600 lampek.

Iwonko ja tam w konkursach udziału nie biorę. Lubie nowoczesne ozdoby, ale tylko na zdjęciach u siebie lubię tak tradycyjnie z przepychem i błyskiem, design na święta to dla mnie pomyłka, ale to tylko moje zdanie
Choinki powstały z mojej głupoty bo i tak ja nie miałem za nie płacić ale dla mnie to i tak było za drogo, a same choineczki wyszły mnie 10zł mają dokładnie 72,5cm wysokości

Agato w tym roku już kończe z ozdobami wszystkie pierdółki wyniosłem w kartonach i nastał w końcu porządek.
Lampki między kompletami zabezpieczam na połączeniu kawałkiem taśmy izolacyjnej, a na przedłużacze nakładam folie i przygniatam kamieniem tylko nie za szczelnie by to w środku nie parowało, w sumie to nigdy nic z lampkami się nie działo, a nie zawsze na to zwracałem uwagę.

Reniu zaraz będą ozdoby w moim pokoju już rozmieszczone, ale klimacik na podwórku też lubię

Asiu mnie to bardziej zastanawia po co Ci taka duża krowa chociaż świnkę na ścianie już widziałem u kogoś w kuchni, opisana była gdzie jakie mięsko jest

Olu dziękuję bardzo

Gosiu ty wiesz, że na święta wyłącza mi się uwielbienie minimalizmu we wnętrzach dziękuję.

Łukasz dziękuję bardzo