Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Iwk4 19:50, 09 lis 2014

Hej, zaglądam zobaczyć, co się dzieje, a tu taki spokój. Pogoda nie sprzyja, wątki spowalniają. Pora odpocząć.
Łuki mam pytanko co do mojego (twojego) projektu. M się pytał, ile potrzebuję krawężnika. A ja nie mam wymiarów. Jak mam zwymiarować projekt?
Pozdrawiam.
admete 08:18, 10 lis 2014

Łukasz zobacz jakie cudeńko znalazłam hahahahaha

http://olx.pl/oferta/kompostownik-dwukomorowy-murowany-CID628-ID4XYHd.html
AlKa 20:19, 10 lis 2014

admete napisał(a)
Łukasz zobacz jakie cudeńko znalazłam hahahahaha

http://olx.pl/oferta/kompostownik-dwukomorowy-murowany-CID628-ID4XYHd.html

To jest coś. Aga ty to zawsze coś ciekawego wyszukasz
Mirka 20:50, 10 lis 2014

Łukasz mógłbyś zajrzeć do mnie na 105 str. mam do rozpoznania rozchodnika dzięki i pozdrawiam
Viola 21:12, 10 lis 2014

AlKa napisał(a)

To jest coś. Aga ty to zawsze coś ciekawego wyszukasz

Kompostownik nie może mieć betonowego dna
Luki 21:13, 10 lis 2014

Iwonko ja to bym krawężnika nie dawał, a kostke na zaprawie, tak jak masz na reszcie zrobione, łuki z krawężnika jak dla mnie wyglądają mało atrakcyjnie. Oczywiście to tylko moje zdanie. Oczywiście wyśle projekt w dokładnej skali na maila, A takie dane jak powierzchnia i dokładne długości każdej krawędzi mogę oczywiście podać. Trzeba też zabrać poprawke na to co na rysunku, a to co będzie w rzeczywistości. Pomierzyłąś wszystko dokłądnie, ale mimo wszystko w niektóych miejscach brakowało lub było za dużo nawet o 50cm więc trzeba sobie to dokłądnie już wyznaczyć lub firma, któa będzie wam to robić. Chyba, że będziecie robić sami

Agnieszo mmm ta moja ulubiona blacha falista i ta rabatka w jednym rogu, a ta okładzina... poezja i jeszcze ta atrakcyjna cena, a robaczki i inne żyjątka jaki będą miały łatwy dostęp do kompostu, taki ładny niski schodek
Już dawno tyle sarkazmu nie wylałem z siebie Jak na to patrze aż w oczy szczypie

Alka ciekawe na pewno ale dawno takiego potfora nie widziałem. I za takie pieniądze w życiu nie pstawiłbym sobie takie okropieństwa

Mirka już ide zobaczyć, może będę wiedział co to

Violu to już mały problem bo można kupić dzdzownice kalifornijskie i wprowadzić do kompostu, ale na dole musi być jakiś odpływ, który będzie zbierał płyn wydzielający się z kompostownika... można powiedzieć taki własny biohumus Ten kompostownik to jakaś tragedia
barbara_kraj... 21:18, 10 lis 2014

Podziwiam Twoje liliowce.
Czy stymulujesz w jakiś sposób ich kwitnienie? Mam jeden taki kilkuletni i bardzo słabo kwitnie. Co może być tego przyczyną? Miejsce słoneczne.
Luki 21:22, 10 lis 2014

Basiu nawoże swoje liliowce normalnie, wiosną jakimś granulowanym, później florowitem ze 2 razy. DObrze jest też dać czegoś do kwitnących. Dobrze jest też zasilić liliowce po kwitnieniu o czym w tym roku zapomniałem. U mnie trzeba jednak wziąść poprawke na słabą glebe. Jednak przyczyna może być inna. Liliowce mogą rosnąć długo w jednym miejscu, ale czasem wymagają odmłodzenia by lepiej kwitnie.
Kusi mnie też zakupić profesionalny nawóż do liliowców z ciekawości jakie będzie przynosił efekty, a z tego co widziałem u kolekcjonerów daje bardzo obfite kwitnienie, szkoda tylko, ze jest dość drogi.
Luki 21:28, 10 lis 2014

Wszędzie czytam zachwyty nad jesienią i innymi zjawiskami związanymi z tą porą roku.
No, a ja już oficjalnie zabrałem się za przygotowania przedświąteczne wyprzedziłem wręcz bum reklamowy
Wczoraj odwiedziłem piękne miejsce z dekoracjami świątecznymi i polecam je każdemu kto będzie w pobliżu Częstochowy. Miejsce to centrum dekoracji świątecznych Limba.

Polowanie na gałązki brzozowe też już wykonałem, ale z tym jest bardzo wesoła historia. Szukałem po lesie chyba ze 2 godziny brzóz o przewieszających się gałązkach, ale jak na złośc u mnie tylko takie sztywne patyki. Zwerbowałem nawet Ciocie i wujka do poszukiwań w ich okolicach. Jednak wczoraj siedziałem sobie i tak mnie oświeciło, że na rodzinnej działce w miejscowości obok mam ogromną wielopniową 10 metrową brzoze własna legalna z gałązkami do samej ziemi. No i poskakałem sobie dzisiaj po drzewie z małym uszczerbkiem na zdrowiu, ale gałązki już w domu.
Viola 21:46, 10 lis 2014

Luki napisał(a)
Wszędzie czytam zachwyty nad jesienią i innymi zjawiskami związanymi z tą porą roku.
No, a ja już oficjalnie zabrałem się za przygotowania przedświąteczne wyprzedziłem wręcz bum reklamowy
Wczoraj odwiedziłem piękne miejsce z dekoracjami świątecznymi i polecam je każdemu kto będzie w pobliżu Częstochowy. Miejsce to centrum dekoracji świątecznych Limba.

Polowanie na gałązki brzozowe też już wykonałem, ale z tym jest bardzo wesoła historia. Szukałem po lesie chyba ze 2 godziny brzóz o przewieszających się gałązkach, ale jak na złośc u mnie tylko takie sztywne patyki. Zwerbowałem nawet Ciocie i wujka do poszukiwań w ich okolicach. Jednak wczoraj siedziałem sobie i tak mnie oświeciło, że na rodzinnej działce w miejscowości obok mam ogromną wielopniową 10 metrową brzoze własna legalna z gałązkami do samej ziemi. No i poskakałem sobie dzisiaj po drzewie z małym uszczerbkiem na zdrowiu, ale gałązki już w domu.

Najciemniej pod latarnią