Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 22:42, 16 mar 2015

Olu bardzo mi się podobają, nawet gdzieś mam zapisaną odmianę

Marto ja też nie lubię się zaopatrywać w necie, ale z takimi bylinami u mnie problem. Mam bylinowy, ale tam jest konkretny zestaw roślin, kiedyś mieli duży wybór piwonii, ale przegapiłem
Przeraża mnie też ilośc potrzebnych roślin... liczba jest 3 cyfrowa co bardzo mi się nie podoba, ale jakoś sprytnie muszę rozpracować ten temat.

Z tymi różami to ja nadal mam mieszane uczucia Pomijam fakt, że te które mi się podobają są dość drogie... oj będę marudził jak już posadzę te róże. To kolce, to kopczykowanie, mszyce, jakieś grzyby.
Czego to się nie robi dla kilku kwiatków
Edyta10 22:53, 16 mar 2015

Łukasz, dzięki za rozpoznanie Lime Ruffles
jesteś niezastąpiony
Iwk4 22:53, 16 mar 2015

Luki napisał(a)

Czego to się nie robi dla kilku kwiatków

Łukasz, ale jakich pięknych kwiatków
Ja mam róże takie ze szkółki pobliskiej. Nie mam angielek, bo sobie na nie nie mogłam pozwolić. Cieszę się z tych, co mam. Dziś porządkowałam jedną rabatę różaną i się cieszyłam, ze w tym roku będą już większe. Ale faktycznie kłują. Dziś mnie nawet jedna za ucho złapała, jak się przy nich schylałam
Trzymam kciuki za twoją rabatkę.
Patrzyłeś za bylinami u Finki?
Luki 23:23, 16 mar 2015

Edyto coraz mniej skupiam się na żurawkach jeżeli chodzi o kolekcjonowanie, ale nowości staram się mieć i sprawdzać

Iwonko ja angielki zostawiam na sam koniec, zacznę sobie od Tantau z Niemiec też są ładne, a troszkę tańsze no i ładny katalog mam do wybierania sobie odmian . W sumie nie planuje więcej jak 8-10 krzewów. Chciałem posadzić już wiosną, ale z tą moją rabatą same problemy, raz mogę sobie robić, raz jakieś problemy w domu mają... oszaleć można.

Jak nie zamówię nigdzie bylin to pozostanie mi czekać do maja, aż wyruszę w odwiedziny to przy okazji szkółki się będzie obskakiwać i szukać. Do Finki to chciałbym się wybrać w tym roku, ale nie wiem co z tego wyjdzie
Edyta10 01:10, 17 mar 2015

Luki napisał(a)
Edyto coraz mniej skupiam się na żurawkach jeżeli chodzi o kolekcjonowanie, ale nowości staram się mieć i sprawdzać

to dobrze Łuki, bo kto jak nie Ty
najgorsze,że sprzedawcy nie podają nazw odmian.... a jak pytam, to słyszę odpowiedź: "żurawka to żurawka" lub "zielona" albo "bordowa"
AndzelkaCz 16:56, 17 mar 2015

Witam Łukaszu, zachwyciłam się Twoim ogrodem i żurawkami
barbara_kraj... 20:24, 17 mar 2015

Łukaszu zerknij do mnie na str. 1226. Moze wiesz co to za żurawka?
nicol21 20:45, 17 mar 2015

Luki napisał(a)
Jeszcze muszę się wyżalić

Pojechałem dzisiaj na giełde do Cz-wy i dawno się tak nie zbulwersowałem. Wybór doniczkowych, prymulek beznadziejny, ale to jest nic. Ja wiem, że giełdy skierowane są przedewszystkim do sprzedaży hurtowej, ale od tego są karteczki "Sprzedaż tylko hurtowa" lub "Detal +30%" ale jeden sklep do którego miałem całą listę co chce kupić na 2 wianki wystawił sobie wielkie żółte tabliczki przed wyjściem z napisem "STOP Detalisto zakaz wstępu" normalnie jak na psa .
Tyle z tego wyszło, że wianek zrobiłem jeden na dodatek beznadziejny i żadnych kwiatków na podwórku nie będzie.

Jedyny plus taki, że portfel zachował zawartość

Mam za to uchwycone pierwsze krokusiki:

Piękne te Twoje krokusiki!
A historia sklepu - skandaliczna!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Pola 22:36, 17 mar 2015

Łukasz, wpadłam i doczytałam o wpadce ze sklepem skandaliczny skandal.... Ale piękne kwiecie u Ciebie....macham obiema ręcami i czekam na weekend bo dopiero teraz będę pracowć na mich włościach
Ludwika 22:42, 18 mar 2015

Witam serdecznie i jeszcze raz tu u Ciebie dziękuję za poświęcenie czasu mojemu kawałkowi ziemi

Całego wątku nie dam rady przejrzeć, ale wizytówkę obejrzałam już chyba ze trzy razy i chyba widziałam też parę ujęć na wątku o metamorfozach (?)

Zaznaczę sobie wątek, bo bardzo chciałabym zaprosić kiedyś do siebie żurawki i będę Cię pewnie zadręczać pytaniami o nie

Pozdrawiam serdecznie!