Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Katkak 20:16, 04 maj 2015

Łukasz psiknęłam w z zeszłym tygodniu żurawki Florovitem dolistnie. Kiedy to powtórzyć?
frezja 20:23, 04 maj 2015

Katkak napisał(a)
Łukasz psiknęłam w z zeszłym tygodniu żurawki Florovitem dolistnie. Kiedy to powtórzyć?

dobre pytanie co jeszcze tym psikasz??
Katkak 20:30, 04 maj 2015

frezja napisał(a)

dobre pytanie co jeszcze tym psikasz??

Tak z rozpędu psiknęłam trochę bylin.
frezja 20:32, 04 maj 2015

to muszę skorzystać z rady..ciągle się uczę
kasia 22:27, 04 maj 2015

oglądałam przed chwilą twoja wizytówkę, jestem pod ogromnym wrażeniem. Twój ogród jest moim wyśnionym, pięknym. Myślałam, że ogród Danusi jest ucieleśnieniem moich marzeń ogrodowych, ale nie. Twój jest cudownie kolorowy ale stonowany. Piękna gra barw żurawek, zestawiłeś je jak malarz. Pełny podziw. Oczywiście Danusia pozostaje guru tu się nic nie zmienia
Luki 10:18, 05 maj 2015

Kasiu ja staram się trzymać w różach jednej kolorystyki i tu raczej będę twardy bo nie spotykam jednak róż w ogrodniczych, a takie No name mnie nie interesują

Iza może i różanka ładna będzie, ale raczej nie w tym roku róże muszą się zadomowić na swoim, a te sadzone z gołym korzeniem wiosną potrzebują troszkę więcej czasu.
Gdybym miał mieć drugą taką siostrę to ja podziękuje chyba psychicznie bym nie wytrzymał

Kasiu, Ewo żurawki florowitem opryskuje tak co około miesiąc jeżeli to było pierwsze nawożenie żurawek możesz powtórzyć troszkę szybciej, ale nie ma co zbyt pędzić roślin na nawozach. Florovitem opryskuje poza tym wszystko jak leci, oprócz roślin, które dostają inne nawozy (hortensje, Rh i iglaki)

Luki 10:20, 05 maj 2015

kasia napisał(a)
oglądałam przed chwilą twoja wizytówkę, jestem pod ogromnym wrażeniem. Twój ogród jest moim wyśnionym, pięknym. Myślałam, że ogród Danusi jest ucieleśnieniem moich marzeń ogrodowych, ale nie. Twój jest cudownie kolorowy ale stonowany. Piękna gra barw żurawek, zestawiłeś je jak malarz. Pełny podziw. Oczywiście Danusia pozostaje guru tu się nic nie zmienia

O matko Kasiu, ale teraz mi posłałaś komplementy, aż się czerwony zrobiłem Ogromnie mi miło, ale zdjęcia to jedno rzeczywistość to drugie... mimo to nie narzekam zaczyna się okres gdzie wszystko ładnie zarasta i coraz bardziej lubię swój ogród bo tak do maja zawsze coś mi przeszkadza
Zuzula 14:47, 05 maj 2015

Łukaszu, a poleciłbyś niecierpliwej ogrodniczce żurawki, które rosną szybko i szybko nadają się do podziału? Wiem, że dla Ciebie to profanacja, ale kolekcjonować będę jak już mi to szczere pole trochę zarośnie.

IzaK 14:49, 05 maj 2015

Luki napisał(a)

Gdybym miał mieć drugą taką siostrę to ja podziękuje chyba psychicznie bym nie wytrzymał

wiedziałam...
wiedziałam, że nie mam szans haha
anabuko1 14:52, 05 maj 2015

Luki napisał(a)
Miały być zdjęcia, a ja po wczesnym obiadku o 12 wybrałem się do lasu na spacer i na zmianę słuchając muzyczki i odgłosów lasu nawet nie wiem kiesy zrobiła się 18. Tak przyjemnie się spacerowało... nawet nie wiem ile kilometrów przedreptałem.
Mam piękne lasy pod nosem, a tak mało z nich korzystam, muszę to zmienić

Na szybko złapałem kilka kadrów i pare zdjęć to prywatnego archiwum na porównania

Wczesny Rh już za momencik

Śliczne zdjątka!!BRAWO!!
Tulipanki pierwsza klasa!!
ale jakie duże, masz rodki.Ile one już mają ???