Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 22:30, 11 maj 2015

Agato jak chemia to np Topsin lub inny środek grzybobójczy, jest tego pełno, można bardziej ekologicznie Bioseptem lub zrobić jakiś wywar z czosnku, ale książkę z miksturami pożyczyłem i nie mam pod ręką, a kupić to obojętnie gdzie. Wszędzie tam gdzie mają dział ogrodniczy
frezja 22:33, 11 maj 2015

/original.JPG[/img] [img size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/84/845306

takich fot można pozazdrościć...
ogrodnik i jeszcze fotograf
Agatan24 22:35, 11 maj 2015

Luki napisał(a)
Agato jak chemia to np Topsin lub inny środek grzybobójczy, jest tego pełno, można bardziej ekologicznie Bioseptem lub zrobić jakiś wywar z czosnku, ale książkę z miksturami pożyczyłem i nie mam pod ręką, a kupić to obojętnie gdzie. Wszędzie tam gdzie mają dział ogrodniczy

Kurcze martwię się o nie i szukam na necie co to może być ale chyba nie zaszkodzi zrobić oprysk.
Pawlus 22:43, 11 maj 2015

Luki napisał(a)

Na dodatek śpiewają coś o porannych przymrozkach za kilka dni...

Oby im się nie sprawdziło. Jeszcze tylko tego brakuje...
babka 22:51, 11 maj 2015

Łuki jakie ja mam tyły u Ciebie zresztą u wszystkich mam straszne tyły nie do nadrobienia Zerknęłam tylko na nową rabatke Śliczności Kolorowo i ze smakiem !
Chciałam Ci podziękować za podpowiedź w spr nawadniania, już zaczęliśmy korygować projekt
Kupiłam kilka tygodni temu żurawki cherry cola ale kolor jakiś blady mają, czy możliwe że dopiero się wybarwiają? Wstawię fotki u siebie, zerknij jak znajdziesz chwilkę.
U mnie też mszyc od zatrzęsienia, dziś rozpoczęłam z nimi walkę
Buziak
Luki 23:20, 11 maj 2015

Ewo dziękuje, cały czas próbuje się doskonalić w tym fachu, ale zazwyczaj dobre ujęcia wychodzą przypadkiem

Agato za zrobiłbym oprysk Topisinem, bo liście wyglądają na gnijące, czyli jakaś choroba grzybowa zapewne.

Paweł szczerze to nie mam najmniejszej ochoty latać ze szmatami po ogrodzie, niby jest to u mnie możliwe, bo ogród nie jest wielki, ale w obecnej sytuacji...
Jednak jeżeli nie okryje, a prognoza się sprawdzi to będę żałował.

Olu ja zazwyczaj mam tyły jak chce wszędzie coś napisać, ogarniam małą częśc forum tylko oglądając i szybko czytając
Nawadnianie u siebie też zakładam, ale tylko na rabatach, kompletne jednak też mnie niedługo czeka u sąsiadki

Wróciłem z patrolu nocnego 20 ślimaków, 2 tłuściutkie gąsienice i zero opuchlaków.
babka 23:40, 11 maj 2015

Luki napisał(a)

Wróciłem z patrolu nocnego 20 ślimaków, 2 tłuściutkie gąsienice i zero opuchlaków.

Jak Ty je dofilowałeś ? przecież nocka ciemna nie każ mi proszę z latarką po ogrodzie biegać bo już i tak wymiękam
Malgosik 12:41, 12 maj 2015

Luki dzięki za głos w sprawie żuraweczki. To chyba jednak Golden Zebra. Sprawdziłam Solar Power i ma mniej wcięte liście oraz nieco inny rysunek na liściach. Zaskoczyła mnie ilością nowych liści, które pojawiły się wiosną.
Luki 21:26, 12 maj 2015

Olu niestety na opuchlaki tylko po ciemku z latarką, wtedy ich czas... niestety.

Małgosiu sam nie do końca byłem przekonany czy to Gold Zebra głównie z siły wzrostu bo u nie rosła okropnie, a później nie kupowałem nowych sadzonek
Luki 21:31, 12 maj 2015

Odwiedziłem dzisiaj Byinowy po raz kolejny, prawie wszystko na rabatę już mam.
Niestety lista zakupów bardzo szczelna i nie mogłem sobie pozwolić na inne roślinki, a kusiły okropnie.
Jednak skusiłem się na piękną piwonie Raspberry Sundae i ładne bodziszki o bordowych liściach i fioletowych kwiatach chyba Midnight Blues