Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Pawlus 21:32, 15 maj 2015

Ja będę ok. 4:00 rano wstawać żeby skontrolować temp. Nic nie przykrywałem, jeżeli to ostatnia taka noc i się (tfu, tfu) coś przytrafi to chyba się zastrzelę...
Agatan24 21:41, 15 maj 2015

Dzięki, czekam
Luki 21:42, 15 maj 2015

Iwonko Maria była sadzona z gołym korzeniem dość późno, już ładnie się przyjęła i ma liście, ale chyba późno zakwitnie, jeden krzaczek Ascot już ma pąki, pozostałe również będę przynajmniej w tym roku widział jak zakwitną.

Paweł mam dwa czujniki ze stacji pogodowej w ogrodzie i kontroluję temperaturę, dzisiaj o 5 rano były 2 stopnie przy gruncie. Z prognoz u mnie wynika, że jeszcze jutrzejsza noc może być groźna. Nienawidzę tych majowych przymrozków, człowiek okrywa na zimę dba itd, a tu przyjdzie taki maluteńki przymrozek i może zniszczyć roczne czekanie na kwitnienie lub zniszczyć inne roślinki.
Z ciekawość sprawdziłem prognozy dla Twoich okolic i są jednak gorsze niż u mnie, nie chce nic sugerować, ale ja wczoraj z latarką latałem o 23 by okryć przynajmniej hosty i rh bo to największa strata w maju.

Agato sadzone w zeszłym roku niewielkie sadzonki o tej porzę są w tym roku cudne, starsza, którą podzieliłem troszke ucierpiała, ale jednak za późno dzieliłem niektóre żurawki, ale mimo wszystko żyje i jest ładna, ale mniejsza
Agatan24 21:50, 15 maj 2015

A ja się wybrałam dzisiaj do bylinowego a tam zamkniete ja to mam szczęście.
Luki 22:06, 15 maj 2015

Agato od środy są w Koszalinie i Gdańsku, szkoda, że nie pojechałaś sobie w środę rano lub we wtorek. Ja zazwyczaj jeżdzę od wtorku do czwartku, ewentualnie dzwonię
Luki 22:06, 15 maj 2015

dubel
Napia 23:22, 15 maj 2015

Pospacerowałam po ogrodzie, coraz piękniejszym bez dwóch zdań
Na kwity bodziszka też czekam, niesamowity kolor liści
Agatan24 08:08, 16 maj 2015

Luki napisał(a)
Agato od środy są w Koszalinie i Gdańsku, szkoda, że nie pojechałaś sobie w środę rano lub we wtorek. Ja zazwyczaj jeżdzę od wtorku do czwartku, ewentualnie dzwonię

A nie wiesz może kiedy wracają?
Luki 10:36, 16 maj 2015

Agnieszko bardzo mi miło, powoli wychodzę na prostą po całym bałąganie oczywiście nie pokazywanym
Bodziszek zapewne zakwitnie w czerwcu, jestem ciekaw bardziej tego jak będzie się rozrastał

Agato zapewne w poniedziałek wtorek, trzeba przedzwonić po niedzieli. Ja też w przyszłym tygodniu się wybieram, chyba w środę.

W domku posprzątane, ruszam w ogród. Kawałek trawy do posiania, wysprzątać po akcji nawadnianie, posadzić-przesadzić-wywalić w sumie jakieś 50 żurawek. Wyplewić co najmniej 4 rabaty i pod żywopłotem grabowym... na szczęście skosiłem trawnik wczoraj. Może jak chęci i dnia starczy to warzywnik zabiore pod motyczkę
Ludwika 21:14, 16 maj 2015

Luki napisał(a)
Agnieszko
W domku posprzątane, ruszam w ogród. Kawałek trawy do posiania, wysprzątać po akcji nawadnianie, posadzić-przesadzić-wywalić w sumie jakieś 50 żurawek. Wyplewić co najmniej 4 rabaty i pod żywopłotem grabowym... na szczęście skosiłem trawnik wczoraj. Może jak chęci i dnia starczy to warzywnik zabiore pod motyczkę

wow! Plan mega ambitny. Żyjesz jeszcze?