Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 08:20, 01 cze 2015

Ascot i Queen of Sweden i Marhia Theresia też niedługo

Szałwie też niedługo

No i na koniec bylinowa nabierająca masy
popcorn 08:39, 01 cze 2015

Superowo

Wysypiesz tę rabatę korą/czymś, czy chwasty Ci niestraszne?
Nallar 10:06, 01 cze 2015

Cieszę się że mogłam zobaczyć na własne oczy ten Twój jak go nazywasz jarmark.
Wszędzie taki porządek, no bajka

Łukasz wklejam obiecanego linka (artykuł Danusi)
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/404-agastache-aromatyczna-bylina-na-jesien
Luki 10:27, 01 cze 2015

Karolino chwasty mi nie straszne kory na bylinówce nie chce bo tylko z nią problemy, w przyszłym roku i tak ziemi nie będzie widać , a planuje ściółkować od wiosny kompostem. No i tak nawiasem nie uśmiecha mi się kupować 30 worków kory bo tyle mi wyszło z obliczeń, a wolę sobie roślinki kupić

Ewo to mi miło, że mnie odwiedziłaś, 2 lata na forum i byłaś moim 3 gościem i za mnóstwo przywrotnika ogromnie dziękuje
Tą bylinke to znam i nawet chyba widziałem gdzieś inne kolory
rozark 11:28, 01 cze 2015

żurawki wprowadzają ci tyyyle koloru, nadają ogrodowi swoisty urok, oglądałam właśnie wizytówkę
popcorn 11:33, 01 cze 2015

No ilość spora wychodzi... byle teraz przeczekać chwastowy atak, potem będzie git
kachat 11:55, 01 cze 2015

Ale tego kwiecia masz, a bylinówka super się zapowiada.

Widzę, że kocimiętka i szałwie u ciebie ładnie rosną - u mnie kocimiętka słabo kwitnie i się pokłada strasznie a szałwia jakoś stoi w miejscu i się za bardzo rozrastać nie chce. W jakiej glebie je sadziłeś..? Swoim dałam miks żyznej gleby gliniastej (taka była) i piasku niekwaśnego (dosypałam). Taka dość luźna teraz jest ta gleba, ale może wciąż za żyzna..?
Mathildis 21:04, 01 cze 2015

Luki napisał(a)
Aniu z tym wyglądaniem po zimie to trudno mi doradzić bo nie zwracam już na to uwagi jakoś nie ma na to reguły wszystko zależy i od zimy i od stanowiska
Co do ładnych fioletowych odmian to na pewno Shanghai, Gunsmoke mniej fioletowa, ale ma podobnie srebrzyste liście do Milan i niezawodnie rośnie, Midnight Ruffles, Georgia Plum(ta nie przetrwałą mi mokrej wiosny w zacienionym miejcu) W tym roku weszła do sprzedaży mozcno fioletowa Odmiana Forever Purple, będę ją niedługo miał. Cracked Ice też bardzo ładna, ale również bardziej srebrzysta.
(...)

Milan mi się podoba - między innymi za to że jest taka pocukrzona, ale u mnie jest dość drobna i nie wiem czy to wina marnej sadzonki czy cecha odmiany.
Resztę idę sobie wygoglować
Jeśli dobrze pamiętam to część fioletowych masz przy rabatce z bukszpanami...
dasz jakieś zdjątko z opisem która jest która bo w necie to często zdjęcia są podrasowane...
Wiem, że nieczasowy jesteś, ale może w długi weekend znajdziesz chwilkę? plisss..

Z jarmarkiem przesadzasz jest git. Skoro założyłeś, że Twój ogród ma byś kolorowy to niech taki będzie Bardzo mi się podobają Twoje energetyczne zdjęcia
popcorn 21:44, 01 cze 2015

iwonadm 06:07, 02 cze 2015

Mój Ascot ma chyba z 8 pączków, ale ubiegłoroczne MT też zapowiadają się obiecująco