Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 08:33, 02 cze 2015

Reniu co fakt to fakt, koloru to żurawki dodają czasem, aż za dużo ale nie narzekam.

Kasiu trudno mi odpowiedzieć na temat szałwii i kocimiętki.
Szałwie kupiłem wiosną jako duże sadzonki i jak na razie rośnie bardzo ładnie, posadzona w moim rodzimym piasku, który wiosną dostał niewielką warstwę kompostu i troszkę gliny.
Kocimiętki mamm dwie, jedna jest wiotka i leży, a druga sztywna, ta na nowej rabacie pochodzi z podziału jednej kępy, wsadziłem wiosną takie maleństwa i jestem wręcz zdumiony jak mocno się rozrosła, a rośnie na tej samej ziemi.

Aniu przy bukszpanach mam i fioletowe i ciemne żurawki, zrobię zdjęcia z opisami
Milan miałem kilka lat bardzo ładną, ale w sumie żadna sadzonka ukorzeniana nie była ładna i obecnie nie mam żadnej, ma jeden minus bo mocno drewnieje, ale ogólnie przez pierwsze dwa lata zachwycała
No jakoś trzeba ogród nazwać, a jarmark mi pasuje, ale przecież go lubię

Karolino

Iwonko moja ma dwa pączki, a drugi krzaczek był troszkę słabszy i nie ma ani jednego, ale już widać ile nowych i grubych pędów wypuszczają oby dwa krzewy, myślę, że jeszcze będzie sporo kwiatów w tym roku
Margo 10:26, 02 cze 2015

To ja też poproszę o zdjęcia fioletowych żurawek. Własnie miałam do Ciebie pisać z prosbą o polecenie jakiś , a tu jak na zamówienie lista była
Ewik 14:05, 02 cze 2015

Jak zawsze ślicznie wygląda.Milan zamówiłam na wiosnę,ale tak średnio rosnie
Luki 15:17, 02 cze 2015

Gosiu zdjęcia fioletowych i ciemnych żurawek jeszcze wstawię, jak tylko się ogarnę z bieżącymi sprawami

Ewo z tymi żurawkami różnie bywa, ja już pozostaje przy kupowaniu żurawek z mojego pewnego źródła stacjonarnie za wysyłki podziękuje

Wieczorem muszę jeszcze posadzić dzisiejsze zakupy i znowu kusiły mnie dzisiaj dwie piwonie, ale jakoś oparłem się pokusie
malgorzata_s... 18:06, 02 cze 2015

Łukasz mam nadzieję że 14 aktualny bo ja zwołuję ludzi Bea i Ula , Katkak i ja, Łukasz to już pewne Może jeszcze Ania z Ogrodoterapii, Kindzia się dadzą namówić
Bogdzia 20:16, 02 cze 2015

Luki napisał(a)

Wieczorem muszę jeszcze posadzić dzisiejsze zakupy i znowu kusiły mnie dzisiaj dwie piwonie, ale jakoś oparłem się pokusie

a co to za piwonie były, zdradzisz? Łukasz buziaki przesyłam za zakup dla mnie i jak pisałam juz u siebie martwie się ze bedziesz musiał przez rok o nią dbac i podlewac ale cieszę się bardzo i tak samo bardzo dziekuje.
Luki 22:25, 02 cze 2015

Gosiu pewnie, że aktualne i fajnie, że będzie nas więcej

Bożenko piwonie, które się do mnie uśmiechały to Celbrity i Do Tell i chyba będę musiał się po nie wrócić bo jak oglądałem zdjęcia to są cudowne.
Piwonia stoi z innymi doniczkami w półcenistym zakątku warzywnika i codziennie są podlewane, nic jej tam nie grozi
Bogdzia 22:43, 02 cze 2015

Luki napisał(a)
Gosiu pewnie, że aktualne i fajnie, że będzie nas więcej

Bożenko piwonie, które się do mnie uśmiechały to Celbrity i Do Tell i chyba będę musiał się po nie wrócić bo jak oglądałem zdjęcia to są cudowne.
Piwonia stoi z innymi doniczkami w półcenistym zakątku warzywnika i codziennie są podlewane, nic jej tam nie grozi

Dzięki serdeczne.
zszywka 23:54, 02 cze 2015

Łukaszu czy ten żywopłot w tle jest z grabów? Pytam,ponieważ zastanawiam się nad stworzeniem takiego i czy mogłabym Cie prosić o jakieś info na ich temat? Jak szybko rosną i czy się szybko zagęszczają ?

I mam pytanie co do floksów; jakiej odmiany je masz?

Pozdrawiam serdecznie
Agania 11:36, 03 cze 2015

Lubię Twój ogród, tak wiele się w nim dzieje, przepych kolorów i zapachów, wprost ci powiem, że masz "jarmark" dopieszczony...nowe rabaty już obsadzone, ciekawa jestem rózanki i bylinówki też i jak wybuchnie kolorami, moje dwie co roku wyglądają inaczej, bo lata się z tymi sadzonkami w różne miejsca i siewkami, sieją się w różne miejsca i nie zawsze jest ciekawie, a trzeba przesadzać np. irysy co trzy lata ...podziwiam Twoje rozchodniki, ładne te kępy takie wykulane