Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Rench 22:58, 04 cze 2015

Trawy masz obłędne u mnie tylko rozplenice są dorodne
Ale piwonie żółte i białe,wyglądają jak Twoja kansas Jak bym chciała,to wszystkich bym takich samych nie dobrała,a każda jest niemal od innego sprzedawcy
Pawlus 23:00, 04 cze 2015

Rzeczywiście funkia wielka. Ma fajne kwiaty jak na hostę, nawet ładnie pachną. Nie wiem czy pozwalasz swoim zakwitnąć, ale tej polecam zostawić.
Luki 23:09, 04 cze 2015

Reniu nie wszystkie trawy u mnie ładne, ale na te starsze narzekać nie mam co, ale ich akurat nie pokazałem Rozplenice też mi ładnie ruszyły, ale ich też nie widać.

Paweł młodym wycinam kwiaty, aby lepiej się rozrastały, ale takiemu wielkoludowi na pewno nie wytnę
Ludwika 23:26, 04 cze 2015

Luki napisał(a)

Aaaaale mi się ten obrazek podoba...

A ja dzisiaj pierwszy raz cięłam swoje bukszpany... Idealne nie są, ale też chyba nie ma tragedii.

Pisałeś o hakone all gold. Ja ją sobie razem z hortensjami na necie zamówiłam. Do rabaty z bukszpanami właśnie (czyli nie jest tak źle z moim poczuciem koncepcji ogrodowej) Ale takie boroki mi przyszły, że ich nie pokazuję nawet narazie... :/
Katkak 23:31, 04 cze 2015

Luki napisał(a)
Kasiu ja tradycyjnie pomarudzę bo jest sporo mankamentów, ale już sam nie zwracam na to uwagi bo inne rzeczy cieszą o wiele bardziej, a te mankamenty się po prostu poprawi W tym roku jestem zadowolony i stwierdzam, że zeszłoroczne rewolucje się opłaciły, a ciekaw jestem jaki efekt będzie z trawami bo te sadzone pod koniec roku baaardzo kiepsko się zbierają.
Oczywiście moja furtka jest szeroko otwarta i zawsze zapraszam gdy tylko będzie okazja

Z zaproszenia chętnie skorzystam, ale najpierw Ty odwiedź mnie . Tylko uprzedzam, że mój ogródek składa się głównie z mankamentów, więc żadnego WOW nie będzie .
zszywka 23:35, 04 cze 2015

Luki Dziękuję! Na pewno zajżę do Madżenki

Piwonie masz niesamowite, a ta róża powala. Co do reszty ogrodu to pewnie nie będę orginalana bo jest cudowny

Dziękuję i życzę miłego weekendu
boguslawa_ma... 07:41, 05 cze 2015

Ludwika napisał(a)

Aaaaale mi się ten obrazek podoba...

A ja dzisiaj pierwszy raz cięłam swoje bukszpany... Idealne nie są, ale też chyba nie ma tragedii.

Pisałeś o hakone all gold. Ja ją sobie razem z hortensjami na necie zamówiłam. Do rabaty z bukszpanami właśnie (czyli nie jest tak źle z moim poczuciem koncepcji ogrodowej) Ale takie boroki mi przyszły, że ich nie pokazuję nawet narazie... :/

Mnie też się podoba,szczególnie jak patrzę na moje brązowe buszpany
Luki 08:00, 05 cze 2015

Ludwiko też lubię tą rabate nie tylko ze względu na wyglą, ale także z powodu tego jak powstała Bukszpanów ja jeszcze nie tnę bo troszkę za wcześnie, tnę dopiero jak przyrosty zaczynają robic się ciemno zielone.
Hakone w bukszpanach od Dawna ma Danusia i zawsze mi się to podobało i w jednym miejscu już tak mam. Bardzo dobry wybór, a trawki szybko urosną

Kasiu ty już mnie nie uprzedzaj jak obecna sytuacja pozwoli mi na daleką wprawę w wakacje, których ja poniekąd już mieć nie będę, a przynajmniej chciałbym nie mieć, to się wybiorę

Zszywko bardzo mi miło

Bogusiu popatrz na te bukszpany i pomyśl, że w zeszłym roku też ładne nie były i też miały sporo brązowego, a teraz aż mnie zaskoczyły ilością i gęstością przyrostów. Moje tegoroczne też są brązowe i z bliska nie wyglądają za ciekawie, ale wiem, że w przyszłym roku się to zmieni
boguslawa_ma... 08:02, 05 cze 2015

Ciąłeś je już w tym roku?
Luki 08:06, 05 cze 2015

Bogusiu te sadzone w tym roku ciąłem zaraz po posadzeniu, aby nadać im kształt i też po cięciu zrobiły się troszkę brązowe, końce pozasychały itd, ale trzeba się w tym oku pomęczyć, było troszkę za późno na takie cięcie, ale w przyszłym roku się odwdzięczą, zobaczysz