Anito ja też lubię kolorki

Zabiegi z żurawkami opisałem dwa posty wyżej w odpowiedzi do Alicji

Dodatkowo mogę dodać, że jak czasem przypali się jakiś listek co przy takich upałach jak ostatnio jest bardzo prawdopodobne to obrywam. Kwiatostany w pierwszym roku obrywam, aby roślina nie wysilała się na kwiaty i nasiona. Później zostawiam żeby zakwitły, ale też za długo nie zostawiam kwiatostanów by nie szły w nasiona, a w liście. Na bieżąco średnio co dwa trzy sezony dzielę, aby wymieniać na nowe rośliny.
Alka dziękuje bardzo kulki miałem od bardzo dawna i nawet w sporej ilości bo było ich 10 i zawsze cięte, ale pod odkryciu ogrodowiska poznałem ich potencjał

Ja jesienią też planuję już ostatni wypad po buksy, przywiózłbym sobie z chęcią na zapas, ale nie mam gdzie sadzić
Kasiu mnie też czeka sadzonkowanie odrostów Ice Dance, a z 4 kęp będzie ich sporo, ale cieszę się z tego bo dzięki temu koszt drugiego ogrodu się zmniejsza, niestety krzewów i drzew nie da się łatwo pozyskać, a szkoda
Agnieszko roślinek nawet sporo kwitnie, a dopiero się zacznie bo mnóstwo jest w pąkach, niestety wkradły się też dwie pomyłki i mam zgryz kolorystyczny na nowej rabacie, ale jakoś będę musiał teraz przecierpieć

Plamkami na różach zbytnio się nie martwię, ale na wszelki wypadek wolę zadziałać i pilnować rozwoju sytuacji bo mam malutkie krzewy i szybko mogłyby stracić listki
Jadwiszka szałwia to Blue Quuen i kupiona stacjonarnie w szkółce Wróblewscy, jestem z niej bardzo zadowolony bo ma fajne zwarte i sztywne pędy
Danusiu spotkanie miało być dość kameralne i nie był założony wątek, ale zebrało się więcej osób więc będzie lepiej

Może by wypadało w ostatniej chwili założyć wątek, aby było wiadomo co i jak