Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Anita1978 22:09, 09 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

Kolor masz przejaskrawiony w aparacie... ona nie jest różowa, możesz wprowadzić w błąd kolorem.. u mnie też jeszcze nie ten odcień

Tu jest dobry kolor..

Ja też to zauważyłam....aparat przekłamuje.....
P.s.wszystko pięknie! Lubię takie koloki!
P.s. 2. Jak dbasz o żurawki???
AlKa 23:18, 09 cze 2015

Fantastycznie bylinowo kulkowo zawijasowa rabata wyszła. Kolejny dowód na to że kulki sa hitem, norrmalnie nie unikne chyba wyprawy po buksy. Już dwa razy sie wybierałam bezskutecznie. Cudnie kolorowo u ciebie.
Katkak 23:43, 09 cze 2015

Ale ślicznie . Moja szałwia omszona też zakwitła nareszcie, uwielbiam tę roślinkę . Moje Ice Dance też się cudnie rozrastają. Zrobiłam z nich już chyba 8 malutkich sadzonek, a wciąż puszczają nowe .
admete 07:29, 10 cze 2015

Łukaszku trochę nadrobiłam
Cudownie kolorowo i rany ile Ci roślinek kwitnie w ogrodzie .
U mnie jakieś pojedyncze egzemplarze

Zaniepokoiłeś i mnie tymi plamami na listkach róży .
Moje też cuś takiego mają......a ja się na tym kompletnie nie znam
i boję się że mi je coś zje zanim się na nie napatrzę hahahahaha.

Pozdrawiam
Jadwiszka 10:00, 10 cze 2015

Luki napisał(a)

Łukasz co to za obłedna szałwia? i skąd? Pragnę takiej

bdan 10:21, 10 cze 2015

Łukasz wrzuciłam trochę zdjęć. Może będę u Kapiasa, jest jakaś oficjalna strona tego spotkania?
Luki 11:01, 10 cze 2015

Anito ja też lubię kolorki Zabiegi z żurawkami opisałem dwa posty wyżej w odpowiedzi do Alicji
Dodatkowo mogę dodać, że jak czasem przypali się jakiś listek co przy takich upałach jak ostatnio jest bardzo prawdopodobne to obrywam. Kwiatostany w pierwszym roku obrywam, aby roślina nie wysilała się na kwiaty i nasiona. Później zostawiam żeby zakwitły, ale też za długo nie zostawiam kwiatostanów by nie szły w nasiona, a w liście. Na bieżąco średnio co dwa trzy sezony dzielę, aby wymieniać na nowe rośliny.

Alka dziękuje bardzo kulki miałem od bardzo dawna i nawet w sporej ilości bo było ich 10 i zawsze cięte, ale pod odkryciu ogrodowiska poznałem ich potencjał Ja jesienią też planuję już ostatni wypad po buksy, przywiózłbym sobie z chęcią na zapas, ale nie mam gdzie sadzić

Kasiu mnie też czeka sadzonkowanie odrostów Ice Dance, a z 4 kęp będzie ich sporo, ale cieszę się z tego bo dzięki temu koszt drugiego ogrodu się zmniejsza, niestety krzewów i drzew nie da się łatwo pozyskać, a szkoda

Agnieszko roślinek nawet sporo kwitnie, a dopiero się zacznie bo mnóstwo jest w pąkach, niestety wkradły się też dwie pomyłki i mam zgryz kolorystyczny na nowej rabacie, ale jakoś będę musiał teraz przecierpieć
Plamkami na różach zbytnio się nie martwię, ale na wszelki wypadek wolę zadziałać i pilnować rozwoju sytuacji bo mam malutkie krzewy i szybko mogłyby stracić listki

Jadwiszka szałwia to Blue Quuen i kupiona stacjonarnie w szkółce Wróblewscy, jestem z niej bardzo zadowolony bo ma fajne zwarte i sztywne pędy

Danusiu spotkanie miało być dość kameralne i nie był założony wątek, ale zebrało się więcej osób więc będzie lepiej Może by wypadało w ostatniej chwili założyć wątek, aby było wiadomo co i jak
bdan 11:24, 10 cze 2015

Łukasz jak będziesz coć wiedział więcej o spotkaniu to napisz u mnie. Kasia z
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5043-malymi-krokami-bo-wlasnymi-recami?page=607#post_5
też by przyjechała.
MAD 11:32, 10 cze 2015

Piękne kolory na Twoich rabatach. Czarujesz tymi zestawieniami.
Malgosik 11:45, 10 cze 2015

masz piękny, kolorowy busz
kulki bukszpanowe dają jednak porządek na rabacie