Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 22:15, 06 lis 2015

Filomeno, Ewelino, Violu, Asiu, Ilono, Kamilo, Jana dziękuję za gratulacje

Agnieszko pozdrawiam również

Kasiu u mnie zmiany będą zależne od prac podjazdowych, ale mam co najmniej 5 miesięcy na zrobienie szczegółowego planu na zmiany i w razie potrzeby będę mógł zacząć działać

Aniu ja czasu mam w nadmiarze, a napisać co kolwiek mi trudno, różnie bywa. Za gratulacje dziękuję, a na pomysł z prezentami szczerze mówiąc nie wpadłem

Sebek a co strzelę sobie jakąś maseczkę, też mi się coś od życia w końcu należy Będę piękny i powabny

Kamilo gdybym miał tą samą ilość np w 10 odmianach nie byłoby tak źle, ale gdy ma się prawie 100 odmian to już można dostać do głowy i nie mam już chęci utrzymania tej kolekcji co jest okropnie uciążliwe. Teraz pozostaną ze mną najwytrwalsze

Matko jak ten mój wątek się uśpił
jazzy 15:14, 07 lis 2015

Ja również gratuluję wyróżnienia, przy okazji witając się w Twoim niezwykłym ogrodzie
Byłam u Ciebie latem, podziwiając niesamowitą bylinową Czapki z głów! Mistrzostwo!
Widziałam, że masz giganteusa. Masz jakąś zaporę wokół niego, czy narazie nie sprawia kłopotów?
pozdrówka
bozga 18:55, 07 lis 2015

Ja też wpadłam z gratulacjami
lojalna_ 19:01, 07 lis 2015

Gratulacje ....to siem ubawilam z tymi kremami fest .....to ci sprawiedliwość haha

Bedzie Pan zadowolony
rafaela 21:27, 14 lis 2015

Hej, strasznie podobają się mi dwie pierwsze żurawki na rabacie z kulkami i stożkami z bukszpanu, ale nie mam pojęcia jak się nazywają. Czy to może berry smoothie? Czy są w rzeczywistości takie fioletowe, czy raczej wpadają bardziej w różowy?
Luki 20:06, 15 lis 2015

Jazyy witam i dziękuję Giganteus nie sprawia u mnie kłopotów rośnie od 4 lat w jednym miejscu, ale ma tam bardzo słabą glebę i nie dostaje nawozu, woda wystarcza mu by wybujać na blisko 3 metry do góry. Ja go bardzo polecam, ale musi mieć miejsce i trzeba przewidzieć tą wysokość na minimum 250cm.
Wiosną będę ukopywał ciotce część i coś tak myślę, że to będzie moment w którym pojawi się problem

Bożenko dziękuje bardzo

Jolu no widzisz nie ma sprawiedliwości na tym świecie

Rafaela zależy z której strony rabat ale domyślam się, że chodzi o Georgia Plum jak dla mnie jest to najbardziej fioletowa żurawka o bardzo wyrazistym kolorze i nie wpada w róż, należy do dość kompaktowych żurawek i nie lubi nadmiaru wody wiosną
Nallar 20:10, 15 lis 2015

Ciekawość mnie zjada....Testowałeś już nagrodę.
Pozdrawiam.
barbara_kraj... 20:18, 15 lis 2015

Czytałam, w Działkowcu czytałam i z gratulacjami wpadam.
malkul 20:19, 15 lis 2015

co tam?
Luki 20:20, 15 lis 2015

Mało mnie tu ostatnio, ale nic nie chce się układać tak jak bym chciał, no cóż raz na wozie raz pod wozem

Z przyjemniejszych spraw to dotarł do mnie Dyplom i na szczęście w idealnym stanie bo na punkcie pogniecionych kartek mam małą fobię Nagrody w połowie dotarły, a rękawice są tak ładne, skóra tak mięciutka, że chyba będą tylko wisieć bo jakoś szkoda mi ich brudzić w ziemi

Na tapecie także projekt podjazdu do którego nie jestem do końca przekonany, ale muszę zostawić maksymalną ilość trawnika bo nie mam możliwości odprowadzenia wody w stronę drogi na szczęście działka nie jest najniżej położona. Zniknie 60m^2 trawnika co mnie specjalnie nie martwi bo problemu z rozjeżdżonym trawnikiem mam serdecznie dość. W tym tygodniu okaże się kiedy będzie to wykonywane. Czekają mnie konkretne wykopki. Przy okazji bardzo możliwe, że rabaty się powiększą co nie do końca jest dobre, fakt będę mógł rozsadzić moją gęstwinę, ale z drugiej strony jak zaplanować 35 metrową rabatę wykorzystując tylko moje rośliny.
Tak prezentuje się obecna wersja.

Zabieram się również powoli za wiankowanie bo o dziwo mam kilka zamówień. Trzeba się wybrać po zapasy i po gałązki brzozy bo powstaną kolejne choinki Przynajmniej będę miał zajęcie.

W ogrodzie nic się nie dzieję, czekam tylko na kopczykowanie róż i muszę jeszcze zadołować moje doniczkowo.