Jak już nie będziesz miała co robić to zapraszam do siebie. Tobie robota idzie jak po maśle a u mnie nawet początku nie widać. Dalej próbuję przygotowywać rabaty pod nasadzenia ale natrafiłam na gruzowisko i teraz zastanawiam się na jakiej głębokości powinnam wybrać to co jest i nawieźć dobrej ziemi. Czy 30- 40 cm wystarczy? Bo nie wiem czy bawić się ręcznie czy może wynająć koparkę? Pozdrawiam i podziwiam. To co zrobiłaś z nawiezioną ziemią to aż się wierzyć nie chce. Jak Ty to robisz?
Wożenie ziemi to żadna sztuka potrzeba tylko trochę siły
Miałam gruzowisko w wielu miejscach w ogrodzie, najgorsze teraz pod szopą... cegła, dachówki, hasza... przekopywałam i wybierałam ręcznie dobre 45cm żeby nie wywozić wszystkiego z ziemią. Koparka wybierze całość tylko wtedy wejdzie Ci więcej ziemi, zrób jak Ci wygodniej
Dzięki kochana. Jak wystarczy 40 cm to będę wydzierać gruz dalej. Ręcznie mi idzie wolniej ale on jest chyba tylko w niektórych miejscach to mam nadzieję że niedługo skończę. Po świętach podobno u nas ma być nawet 15-16 stopni to chciałabym już wtedy mieć to za sobą i może zacząć nasadzenia. Zdradź proszę gdzie można kupić dobrą ziemię?
Miałam zamiar kupować ziemię w workach bo nie spodziewałam się takich niespodzianek. Ale przy takich ilościach to się nie opłaca i muszę zamówić samochód lub dwa czarnoziemu. Poszukam może trafię coś bliżej.