Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

21:05, 26 paź 2017
leon60 napisał(a)

Jeden taki cudny skos mam przed domem, nie wiem co komu przyszło do głowy jak to było układane ale kostka leży z 20 lat także...
Mnie ten skos bardziej chyba denerwuje niż eMa

kostke zostaw w spokoju dorób rabate ))
lojalna_ 21:29, 26 paź 2017

OlUs pooglądać sobie na pocieszenie Twoje fotki. Karta mi siadła ...zaś wydatki i deszcz kumulacja !
ANKAg 17:52, 27 paź 2017

Ola!

Olu podczytuje Twoj watek juz od jakiegos czasu. Szczerze to... przesledziłam cala rewolucje z nim zwiazana. Jesetm pelna podziwu dla Ciebie... skad wiesz co gdzie sadzic aby otrzymac taki efekt??? ja nie mam takiej smykalki... sama tez od roku mam kawalek swojego ogrodu i cos tam sadze jednak daleko mi do osiagniecia jakiegos planu.. nawet nie bede porownywac...
postanowilam jednak sie tutaj zarejestrowac i moze troszeczke podpytac.... moze ktoras z Was mi podpowie bo sama nie dam rady osiagnoac niczego ciekawego...
Twoja wiedza na temat odmian traw jest ogromna dlatego chcialabym sie Ciebie spytac jaka trawke posadzic pod wykuszem ...powinna siegac max do kolana, fajnie byloby gdyby miala wyzsze klosy a najlepiej zeby jeszcze sie na jesien przebarwiala.

Przepraszam za zasmiecanie.... ale ciezko sie przebic tutaj bez naprawde pieknego ogrodu lub ciekawego projektu pozdrawiam
leon60 19:08, 28 paź 2017

lojalna_ napisał(a)
Wpadam jak po ogień ale foty z wielką chęcią znowu obejrzę.

Rośliny rosną jaj na drożdżach. U Ciebie spore odstępy wiec mają miejsce się wypaść ))Olu cisza Twoje widoki a rdza zawsze mnie kręciła ten kolor ma moc

Dobrze, że porobiłam większe odstępy nie muszę się martwić o częste przesadzanie
Rdza ma moc choć na fotkach nie da się wszystkiego uchwycić.
leon60 19:08, 28 paź 2017

Konieczki napisał(a)
Za taka jesien w swoim ogrodzie chyba bylo warto miec bol w plecach cudnie to za malo napisane

Uwielbiam mieć ból pleców jak wieczorem wchodzę do domu, przynajmniej wiem że nie zmarnowałam dnia
leon60 19:09, 28 paź 2017

beata_m napisał(a)
uwielbiam Twój ogród dopiero teraz zobaczyłam graba przy rzeźbie! W dechę moja droga! i pomysł z kolejnymi grabami jak zwykle w dziesiątka macham cieplutko delektując się każdym zdjęciem

Dzięki kochana będą graby, eM ma zawsze dobre wyczucie
leon60 19:09, 28 paź 2017

Luki napisał(a)
Szkoda, że bliżej nie mieszkasz, rozwiązałbym Ci problem z bukami bo z chęcią bym przygarnął
Ogród jak zwykle strasznie brzydki dobrze, że już nie mam potrzeby wychodzenia do swojego bo jeszcze bardziej bym go nie lubił

Co do Beni Kaze uważam, że bardzo szybko przyrasta. Ciekaw jestem czy się przebarwi w tym roku bo już ją troszkę kolorek łapie bo w poprzednich latach przymrozek był szybszy

Niestety odległość spora Przez paskudną pogodę też wychodzę do niego coraz rzadziej i wcale nie jest mi z tym dobrze... wiosna nie ciekawa , lato takie sobie a teraz jesień bez komentarza ehhh
Beni Kaze nadal zielona
leon60 19:10, 28 paź 2017

eee_taam napisał(a)

kostke zostaw w spokoju dorób rabate ))

Justyś 4 sezony koło niej chodzę i taka trójkątna rabata mi nie leży poczekam jak eM będzie miał czas to przerobić
leon60 19:10, 28 paź 2017

lojalna_ napisał(a)
OlUs pooglądać sobie na pocieszenie Twoje fotki. Karta mi siadła ...zaś wydatki i deszcz kumulacja !

Pykaj foty telefonem
leon60 19:11, 28 paź 2017

ANKAg napisał(a)
Ola!

Olu podczytuje Twoj watek juz od jakiegos czasu. Szczerze to... przesledziłam cala rewolucje z nim zwiazana. Jesetm pelna podziwu dla Ciebie... skad wiesz co gdzie sadzic aby otrzymac taki efekt??? ja nie mam takiej smykalki... sama tez od roku mam kawalek swojego ogrodu i cos tam sadze jednak daleko mi do osiagniecia jakiegos planu.. nawet nie bede porownywac...
postanowilam jednak sie tutaj zarejestrowac i moze troszeczke podpytac.... moze ktoras z Was mi podpowie bo sama nie dam rady osiagnoac niczego ciekawego...
Twoja wiedza na temat odmian traw jest ogromna dlatego chcialabym sie Ciebie spytac jaka trawke posadzic pod wykuszem ...powinna siegac max do kolana, fajnie byloby gdyby miala wyzsze klosy a najlepiej zeby jeszcze sie na jesien przebarwiala.

Przepraszam za zasmiecanie.... ale ciezko sie przebic tutaj bez naprawde pieknego ogrodu lub ciekawego projektu pozdrawiam

Aniu dzięki za miłe słowa. Plan był ale w trakcie realizacji się zmienił i tak praktycznie do teraz cały czas coś się zmienia i udoskonala
Nie czuję się żadną ekspertką od traw, praktycznie wszystkie mam raptem od czterech sezonów, obserwuję, wymieniam i stąd jakieś tam doświadczenia. Ciężko doradzać nie znając ogrodu i choć ciut właściciela. Proponuję założyć własny wątek najlepiej w dziale projektowanie, tak będzie łatwiej i na pewno wiele osób pomoże. Idzie zima i będzie więcej czasu na myślenie i projektowanie.
Przejrzyj sobie niskie odmiany molinii, rozplenice, śmiałki może coś Ci się spodoba