Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 11:05, 24 sie 2018

kasja83 napisał(a)
Przedpłocie fajne..czyściutkie takie!Irga Ci się bardzo spisała.A numer domu-jak najbardziej pasowny do Twojego ogrodu

Fajna jest i można po niej chodzić a numer domu to jeden z pierwszych elementów cortenowych u nas

Msazalka18 napisał(a)

Dziękuję myślałam że są trochę szerzej a kleine fountane tez masz co metr??

mam zamiar posadzić molinie moorhexe z jeżówkami Jak byś ją posadziła na przemian trawka kwiatek czy w lini (jeżówki a za nią molinia)?
Pytam jako eksperta trawkowego

Wszystkie miskanty sadziłam co metr

Zdecydowanie druga opcja

A_gawa napisał(a)
Olu. Jaką roślinę zadarniającą posadziłabyś do ML? Nad nim rosną Umbry - mam taki 10 m pas. Wystawa południowa.

Nie znam się na roślinach zadarniających.. ale jakbym teraz miała coś zadarnić na większej powierzchni to zaprosiłabym irgę do środka
Msazalka18 11:13, 24 sie 2018

leon60 napisał(a)

Wszystkie miskanty sadziłam co metr

Zdecydowanie druga opcja

dziękuję bardzo

Właśnie takiego eksperta potrzebuję

Miłego wekendu
A_gawa 12:47, 24 sie 2018

Olu. Mam jeszcze pytanie. Przed płotem sadziłaś irgę w szmacie. Jesteś z tego zadowolona? Mam 30 m bieżących przedpłocia. Zaczęłam już sadzić i jestem załamana - nie wiem czy dam radę to wszystko plewić.
eVka 13:45, 24 sie 2018

Widzę, że przedpłocia ostatnio na tablicy, ja też się boję tego plewienia...mam nadzieję, że jak dobrze odchwaszczę teren i grubo przykryje korą, to jakos dam radę.
leon60 15:18, 24 sie 2018

A_gawa napisał(a)
Olu. Mam jeszcze pytanie. Przed płotem sadziłaś irgę w szmacie. Jesteś z tego zadowolona? Mam 30 m bieżących przedpłocia. Zaczęłam już sadzić i jestem załamana - nie wiem czy dam radę to wszystko plewić.

Ja mam przedpłocia ponad 70mb nie wyobrażam sobie plewienia gdzie w koło łąki niekoszone i wszystko sieje się jak głupie. W dodatku do rowu nie da się wejść kiedy się chce, wiosną np ciągle jest mokro a jak nie mam tam prawie poziomu, wszystko pochyłe, robota głupiego.... Położyłam szmatę i jak widać irga ma się dobrze ja nie mam roboty a eM zadowolony bo kosi tylko jedno pobocze
leon60 15:19, 24 sie 2018

effka napisał(a)
Widzę, że przedpłocia ostatnio na tablicy, ja też się boję tego plewienia...mam nadzieję, że jak dobrze odchwaszczę teren i grubo przykryje korą, to jakos dam radę.

U mnie niestety kora nie wchodziła w grę, po pierwszym deszczu wszystko byłoby zmyte. Poziomu mam ok pół metra reszta spadek, w niektórych miejscach w ogóle nie ma poziomu. W planach są betonowe koryta ale na mój metraż cena zabójcza a samemu nie ma czasu robić przynajmniej na razie
A_gawa 16:28, 24 sie 2018

Przekonałaś mnie. Trudno - z ciężkim sercem- ale też wyłożę. Pozdrowienia!!!
leon60 14:54, 26 sie 2018

A_gawa napisał(a)
Przekonałaś mnie. Trudno - z ciężkim sercem- ale też wyłożę. Pozdrowienia!!!

Wiesz nie namawiam ale też nie odradzam decyzja należy do Ciebie