Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

polinka 20:52, 15 lut 2019

U Ciebie jak zawsze wzorowy porządek, nawet po cięciu!
Nareszcie i ja dołączyłam do machających sekatorem i nożycami
Buziaki Kochana
leon60 18:14, 16 lut 2019

amelia_b napisał(a)
tak sobie właśnie myślę że może to i dobry pomysł z tak wczesnym cięciem, nie trzeba uważać na zielone, może i ja jutro wyskoczę molinie pociachać Pozdrawiam Olu

No pewnie, tnij tnij
leon60 18:15, 16 lut 2019

polinka napisał(a)
U Ciebie jak zawsze wzorowy porządek, nawet po cięciu!
Nareszcie i ja dołączyłam do machających sekatorem i nożycami
Buziaki Kochana

Do wzorowego porządku jeszcze daleko ale ogarnęłam dziś co się dało
Macham nożycami i odkurzaczem
leon60 18:23, 16 lut 2019

Dziś był przepiękny dzień kawa w altanie zaliczona, dziecko przespało dwie godziny w słoneczku a ja cięłam i sprzątałam Melduje koniec cięcia, odkurzone żwirki, trawnik pograbiony i ogłaszam wiosnę !!!

Magleska 19:15, 16 lut 2019

Olu piękny masz już porządek
zdradzisz mi -proszę Cię bardzo- jakiego odkurzacza używasz ? nie wciąga kamyczków ?
mój po jednym sezonie coś szwankuje -niby wciąga ,a za chwile wypluwa wszystko ....a sprzątanie żwirowisk ręcznie ,jest okrutne

a i jeszcze ...ta piła do cięcia traw ? sama tniesz ,czy jednak to męska robota ?
leon60 20:02, 16 lut 2019

Magleska napisał(a)
Olu piękny masz już porządek
zdradzisz mi -proszę Cię bardzo- jakiego odkurzacza używasz ? nie wciąga kamyczków ?
mój po jednym sezonie coś szwankuje -niby wciąga ,a za chwile wypluwa wszystko ....a sprzątanie żwirowisk ręcznie ,jest okrutne

a i jeszcze ...ta piła do cięcia traw ? sama tniesz ,czy jednak to męska robota ?

Urobiłam się dziś po pachy

Odkurzacz NAC VBE320-AS-J fajnie się sprawuje, czasem wciągnie kamyczki ale wypluwa i nic się nie dzieje. Bez niego w ogrodzie ani rusz
Nożyce do żywopłotów Stihl HSE71 listwa tnąca 70cm do świerków super a trawy tną jak masełko eM tnie ja trzymam snopy i wywożę taka robota zespołowa
Magleska 20:17, 16 lut 2019

dzięki Ola koffana jesteś
sylwai 20:29, 16 lut 2019

Piękna robota,ja też dziś działałam,powycinałam wszystkie trawy,nawet rozplenice pocięłam,bo mniędzy nimi mam tulipany a te już wychodzą na potęgę.Nie zdążyłam hortensji a czy Ty Olu cięłaś już hortensje?Jeśli tak wstawisz zdjęcie hortensji po cięciu.buziaki przesyłam
leon60 20:48, 16 lut 2019

Magleska napisał(a)
dzięki Ola koffana jesteś

proszę
leon60 20:49, 16 lut 2019

sylwai napisał(a)
Piękna robota,ja też dziś działałam,powycinałam wszystkie trawy,nawet rozplenice pocięłam,bo mniędzy nimi mam tulipany a te już wychodzą na potęgę.Nie zdążyłam hortensji a czy Ty Olu cięłaś już hortensje?Jeśli tak wstawisz zdjęcie hortensji po cięciu.buziaki przesyłam

Wszystko wycięłam i rozplenice i hortensje zostały tylko carexy ale to dopiero za jakiś czas.
Zrobię foto w wolnej chwili ale ja nie jestem dobrym wzorem bo ciacham jak popadnie byle nisko a teraz to już w ogóle ekspresowo poleciałam