Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli » Edycja postu

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 21:33, 11 maj 2015

aleksandra_g napisał(a)
kilka dni w biegu i Twój watek już nie do nadrobienia

nic ciekawego Cię nie ominęło
leon60 21:34, 11 maj 2015

Sebek napisał(a)
Chociaż przez chwilę nie będzie tu idealnie Pewnie do momentu premiery altany

uwielbiam Twoje posty
leon60 21:36, 11 maj 2015

niebieski suplement choć trochę ratuje sytuację w przeciwnym razie byłoby nieciekawie...
cóż poradzić jak nie ślimaki to opuchlaki albo inne dziadostwo
leon60 21:37, 11 maj 2015

Zielona napisał(a)
Ola, czy tą cienką agro kładłaś tylko pod żwirek, czy też pod korę?

Mam takie miejsce w najdalszej części ogrodu, gdzie posadzę jednak lasek, więc drzewa będą dość daleko od siebie i zastanawiam się nad agro na tym terenie pomiędzy drzewami. Obserwuję kilka ogrodów z włókniną na wszystkich rabatach i hmm... mają się dobrze

Mam tylko pod żwirkiem
Kiedyś była chyba wszędzie i też nic złego się nie działo
Jagodaa 22:26, 11 maj 2015

Ola, a jak turkucie? Ostatnio myślałam o Tobie, bo kupiłam trochę ziemi i olśniło mnie, że powinnam w niej pogrzebać, czy aby coś paskudnego....

Mnie się buksy zwijają, na razie tylko kilka listków, wkracza ta wstrętna mszyca, trzeba walkę podjąć , a nie mam jeszcze czym!
Iwk4 23:05, 11 maj 2015

Jagodaa napisał(a)

Mnie się buksy zwijają, na razie tylko kilka listków, wkracza ta wstrętna mszyca, trzeba walkę podjąć , a nie mam jeszcze czym!

U mnie też. Promanal nie pomógł. Czym teraz proponujecie?
lojalna_ 07:47, 12 maj 2015

Teraz załuje ze cienkiej agro nie połozyłam chwasciarnie mam taka ze szkoda gadac Olenko pozdrawiam i łacze sie w bolu w walce z tym obrzydlistwem
polinka 07:56, 12 maj 2015

Po cichutku też się cieszę, że ślimaków jeszcze u mnie nie widać ale tak jak pisze Iwonka- boję się głośno o tym myśleć

Co to za mszyca na bukszpanach o której pisze Jagoda i czym to zwalczać??
Kuba 08:06, 12 maj 2015

Zielona napisał(a)
Ola, czy tą cienką agro kładłaś tylko pod żwirek, czy też pod korę?

Mam takie miejsce w najdalszej części ogrodu, gdzie posadzę jednak lasek, więc drzewa będą dość daleko od siebie i zastanawiam się nad agro na tym terenie pomiędzy drzewami. Obserwuję kilka ogrodów z włókniną na wszystkich rabatach i hmm... mają się dobrze

A ja agro zdarłam skąd się dało bo u mnie rośliny nie miały się dobrze- ziemia pod nią była ubita twarda jak kamień, chwastów z niej nie dawało się wyrwać a do tego kora była pokryta białym nalotem coś jak pleśń, nie wspominając o korzeniach na wierzchu; na razie nie widzę żeby bez niej było więcej chwastów
a może w lasku nie będzie raziło kilka chwastów, bo to w końcu miejsce ma naśladować naturę?
leon60 08:24, 12 maj 2015

Jagodaa napisał(a)
Ola, a jak turkucie? Ostatnio myślałam o Tobie, bo kupiłam trochę ziemi i olśniło mnie, że powinnam w niej pogrzebać, czy aby coś paskudnego....

turkucie są i będą, nie wiem czy kiedykolwiek się tego pozbędę...
wczoraj pryskałam na grzyba a tu znów kolejne opryski się szykują echhh