Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Loczka

Ogród Loczka

Lukasz2013 20:22, 15 cze 2016

eee_taam napisał(a)
projekt tarasu ...a wypowiem sie

1) sztuczna trawe mam aktualnie w warzywniku pomiędzy skrzyniami ...odpustowo wygląda ale sprawdza się nawet dobrze ...w stosunku do ceny znakomicie znakomicie bym powiedziała....poleżała mi zimę i nie widzę zużycia ....nawet deszcz brud wymywa ....podsumowując dobry wybór

2) kształt rabatek? czy donic? ...czy co to ma być? mnie sie nie podoba

3) posadziłabym w skrzyni chyba? pas traw przed samym dachem zeby go zasłonić

4) a ten załułek przy dachu ...czy jak to nazwac tez bym jakąś donice/skrzynie zbiła i tam jakies drzewo/krzew co przetrwa zimę i wokół tego drzewa lub krzewu moga byc trawy albo nawet jakies byliny np szałwie albo nawet surfinie czy pelargonie

nie wiem kto to bedzie używał i po co? bo jak sie stolik z krzesłami pojawi to i po bokach pasuje donice z letnimi kwiatami dać

Dzięki za opinie. Używał będę ja i wspólnicy może i kadra kierownicza też. Trawa sztuczna chciałbym taką mega kupić jakościowo super jest. Donice chyba białe drewniane się pojawią a w nich te trawy typu stipa itp. Drzewko też o jakimś pomyślę. Generalnie ma być bezobsługowy i nikt nie będzie podlewał roślin tobi wytrzymałe muszą być. Oczywiście jakiś zestaw ogrodowych mebelków będzie. W przyszłym tygodniu zabieram się za prace. Co do kształtu " rabat" zaproponuj może jak by to zrobić?
Lukasz2013 20:22, 15 cze 2016

Psiamama napisał(a)
O rany Łukasz to Ty będziesz teraz niemal jak facet z pierwszych stron gazet

A ja pewnie że tak wrodzona skromność się oddzywa
Lukasz2013 20:25, 15 cze 2016

Flower1 napisał(a)

Łukasz gratulacje !zasłuzone wyroznienie. Mam pytanko ostatnio zauwazyłam u siebie na iglaku zmije takie czarne jak ostatnio u Ciebie ,nie jest ich duzo i mam nadzieje ze da sie uratować drzewko.Prosze powiedz czym mozna zwalczyc to obrzydliwe cholerstwo?

Walczyłem wszystkim popularnym dostępnym na szkodniki i nic nie dawało. Może troche ich ubyło ale były szybsze w pożeraniu. Zaleca się zbieranie ręczne lub odcięcie całej gałęzi i spalenie z nimi. U mnie tak się skończyło tylko nie było już co ratować.
Flower1 20:34, 15 cze 2016

Lukasz2013 napisał(a)

Walczyłem wszystkim popularnym dostępnym na szkodniki i nic nie dawało. Może troche ich ubyło ale były szybsze w pożeraniu. Zaleca się zbieranie ręczne lub odcięcie całej gałęzi i spalenie z nimi. U mnie tak się skończyło tylko nie było już co ratować.

o kurcze ide odciąć,dzieki!
Pola 20:37, 15 cze 2016

Lukasz2013 napisał(a)
Witajcie. Już 13.07 podobno mój ogród w tym oto czasopiśmie. Polecam

No kochany, to mus zakupić....skoro ogród z ogrodowiska obrófocony......gratulacje
frezja 20:55, 15 cze 2016

Gratuluję Łukasz dzięki Tobie zaprenumeruję sobie to czasopismo...wcześniej nie znałam.
21:03, 15 cze 2016
nie wiem czy jest sens przepłacac za plastik ja mamnajtańsza jaka była

takie cos namalowałam

trawy wysokie np. miskanty lub rozplenice 1,2m nawet do 2m.

drzewo w tle obsypała bym zwirkiem kora zeby nie plewic albo nawet runinka czy cos innego zadarniajacego.

Lukasz2013 21:06, 15 cze 2016

eee_taam napisał(a)
nie wiem czy jest sens przepłacac za plastik ja mamnajtańsza jaka była

takie cos namalowałam

trawy wysokie np. miskanty lub rozplenice 1,2m nawet do 2m.

drzewo w tle obsypała bym zwirkiem kora zeby nie plewic albo nawet runinka czy cos innego zadarniajacego.

Też myślałem by dach zasłonić coś z tym zrobię. Co do trawy też się waham bo rozrzut cenowy ogromny. Ta co mi się podoba 150m2! A za 30 można by kupić. Czy warto?? Ta droga rzeczywiście wygląda mega ale wolałbym kupić więcej roślin pomyśkimy zobaczymy i zrobimy. Dzięki za podpowiedzi.
Lukasz2013 21:07, 15 cze 2016

frezja napisał(a)
Gratuluję Łukasz dzięki Tobie zaprenumeruję sobie to czasopismo...wcześniej nie znałam.

Dzięki wielkie.
Warmia 22:18, 15 cze 2016

Jeszcze raz gratuluję.Gazetkę kupię na pewno i będę się chwalić, że mam znajomego celebrytę.