Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Loczka

Ogród Loczka

Luki 22:21, 15 cze 2016

Ja to bym zrobił trzy podłużne drewniane donice z egzotyka jeżeli chcesz zostawić surowe jak pomalować to farby polecane n forum wystarczą na modrzew i będzie na lata. Do tego brzegi całego tarasu obsypałbym żwirkiem(byle nie białym), a na środku ta trawa jeżeli mają być meble. Musisz jednak się liczyć z tym, że trawy bez podlewania czy nawet drzewa nie dadzą sobie rady, ewentualnie odpowiedni dobór gatunków traw tych bardziej rodzimych, a drzewo z wielkiej donicy aby miało spory system korzeniowy.
Nie wiem jaka to wystawa, ale dach będzie się mocno nagrzewać i oddawać to podwyższone ciepło roślinom, a to też trzeba zabrać pod uwagę
Donice waidomo ocieplone, zdrenowane i spore by ziemi był zapas.
Oczywiście to tylko moja wizja
Pubikacji gratuluję
Lukasz2013 22:30, 15 cze 2016

Warmia napisał(a)
Jeszcze raz gratuluję.Gazetkę kupię na pewno i będę się chwalić, że mam znajomego celebrytę.

Ha ha dzięki. A do celebryty to mi daleko. Jak mnie w TVN pokażą w Maji to będę spełniony
Lukasz2013 22:33, 15 cze 2016

Luki napisał(a)
Ja to bym zrobił trzy podłużne drewniane donice z egzotyka jeżeli chcesz zostawić surowe jak pomalować to farby polecane n forum wystarczą na modrzew i będzie na lata. Do tego brzegi całego tarasu obsypałbym żwirkiem(byle nie białym), a na środku ta trawa jeżeli mają być meble. Musisz jednak się liczyć z tym, że trawy bez podlewania czy nawet drzewa nie dadzą sobie rady, ewentualnie odpowiedni dobór gatunków traw tych bardziej rodzimych, a drzewo z wielkiej donicy aby miało spory system korzeniowy.
Nie wiem jaka to wystawa, ale dach będzie się mocno nagrzewać i oddawać to podwyższone ciepło roślinom, a to też trzeba zabrać pod uwagę
Donice waidomo ocieplone, zdrenowane i spore by ziemi był zapas.
Oczywiście to tylko moja wizja
Pubikacji gratuluję

Dzięki Luki za rady. Ekspozycja jest zachodnia będzie grzało na bank. Rośliny trzeba dobrać będzie z głową zdecydowanie. Może raz w tygodniu będę w stanie podlać wszystko. Do ice albo zrobie albo coś gotowego znajdę bo nic na razie mi nie pasuje z gotowców. Będę działał.
Sebek 23:18, 15 cze 2016

A ja mimo wszystko będę oredownikiem plastiku W sensie donic z tego tworzywa Od razu możesz kupić takie z nawadnianiem, a podroby coubi wcale nie są drogie Co do roślin to wejdź w dział tarasy - tam był wątek o tym co urośnie na patelni w donicach.
Lukasz2013 17:02, 16 cze 2016

Lukasz2013 19:43, 16 cze 2016

Moje ciurkadełko

Lukasz2013 19:44, 16 cze 2016

Alutka dekoracja do kolacji
Dorota123 15:18, 17 cze 2016

Będę podglać poczynania tarasowe.
Nie wiem czy przegapiłam, czy nie pokazywałeś zdjęć, ale kiedyś był zwiastun zakładania rabat koło firmy.

Lukasz2013 15:46, 17 cze 2016

Dorota123 napisał(a)
Będę podglać poczynania tarasowe.
Nie wiem czy przegapiłam, czy nie pokazywałeś zdjęć, ale kiedyś był zwiastun zakładania rabat koło firmy.

Rabaty powstały na razie tylko 2 sztuki plus trawnik i buki kolumnowe oraz klony zasadzone. Na wiecej czasu brak. Teraz czas tarasu. Przyszłościowo zabiorę się za resztę. W przyszłym tygodniu ruszam z tarasem. Trawa sztuczna zamówiona, ma być koło wtorku tak więc do piątku powinny być pierwsze efekty. Pokaże na forum jak będzie co. Pozdrawiam
Lukasz2013 22:45, 17 cze 2016

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies