Hej
A nie zastanawiałeś się nad tym ,aby furtkę przenieść w stronę bramy wjazdowej ?
Czy przy okazji zmiany kostki ,będziesz zmieniał również wygląd ogrodzenia ?
najpierw o kostce ...czy to kostka z bruk-betu ? ..bo jesli tak to odradzam. mam traume po zeszłym roku 3m-c mi taras frontowy układali 30m2 ...bo bruk-bet ma piekny katalog a kostki brak ... te wielkoformatowe sa słabej jakości (rysy czarne smugi jaby ze smaru..i te wybarwienia ciapki po ułozeniu wygladja jak poplute) ja wybrałam Romalit i połowa palety wielkoformatowych płytek pekła przy układaniu ....oddałam cała partie( po przejsciach na noże) ...chiciałam cos w zamian z brukbetu ...ale oferowali w sensownej jakości tylko behaton szary. Szkoda zdrowia na brukbet
wybrałam semerlock na siłe ...zaden szał bo nie chciałam szarych ...ale ci przynajmniej maja wszystko na stanie i mozna zobaczyć ...bo brukbet zamawiasz z kartki ...bądz ich stojaka ...a przychodzi kompletnie inny odcień ...wiem bo zabrałam ze stojaka jedna płytke i te co przyszły miały inny odcień i tonacje
tyle o kostce ...bo jeszcze mogłabym pisac i pisac
zycze szczescia bo byłam na Rybitwach w Krakowie cały dzień i chodziłam po magazynie ...ogladałam palety ...brak słów jednym słowem ....a lokalni sprzedawcy udaja ze wszystko jest w porzadku ....a to sciema
właśnie zauwazyłam ze nie jest na wprost furtka tej krawedzi schodów ale wydaje mi się to nawet na plus. mi chodzi o to aby trzymać się linii schodów
ewentualnie tak
1) okolice schodów ...posłuchałabym anny_t ...ale chodnik przy schodach musi zostac z kazdej striny ....bedziesz miał kłopot ładnie obsadzic rabaty przy schodach ...za małe beda ....i dziwnie bedzie wygladac zejscie ze schodow wprost na rosliny
2) o przeniesieniu furtki bym pomyślała tak jak pisze Maria i wtedy dałabym cały pas zielony przy ogrodzeniu na długośc schodów zostawiaja metrowej szerokości chodnik przy schodach
Ja też jestem świeżo po układaniu kostki, najpierw był wywiad , podobno bruk bet ma najgorsze wyroby , dużo reklamacji , wykonawca opowiadał jak po ułożeniu całości kostka z takimi prostymi krawędziami jak ta którą pokazujesz posypała się, kilkadziesiąt metrów do wymiany.
Ja w tamtym roku położyłam Polbruk , teraz po pierwszej zimie wygląda jak rok temu po ułożeniu, żadnych efektów ubocznych.