Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Loczka

Ogród Loczka

MARIA 21:02, 11 kwi 2017

Hej
A nie zastanawiałeś się nad tym ,aby furtkę przenieść w stronę bramy wjazdowej ?
Czy przy okazji zmiany kostki ,będziesz zmieniał również wygląd ogrodzenia ?

Lukasz2013 21:04, 11 kwi 2017

Efffa napisał(a)
Ania ja tak samo myslalam by takie rozwiazanie bylo po stronie furtki ale Lukasz mówi ze furtka idzie bardziej na środek schodów
P.s generalnie rysunek Ani bardzo bardzo ok

No też mi się podoba tylko musiałbym dużo roślin wyrwać i przesadzić nie wiem czy dadzą radę bo już troche lat mają. Ale przyznaje ciekawie.
21:04, 11 kwi 2017
Lukasz2013 napisał(a)

Kostka taka. Prosta.

wtrace sie ...piiiii reklama

najpierw o kostce ...czy to kostka z bruk-betu ? ..bo jesli tak to odradzam. mam traume po zeszłym roku 3m-c mi taras frontowy układali 30m2 ...bo bruk-bet ma piekny katalog a kostki brak ... te wielkoformatowe sa słabej jakości (rysy czarne smugi jaby ze smaru..i te wybarwienia ciapki po ułozeniu wygladja jak poplute) ja wybrałam Romalit i połowa palety wielkoformatowych płytek pekła przy układaniu ....oddałam cała partie( po przejsciach na noże) ...chiciałam cos w zamian z brukbetu ...ale oferowali w sensownej jakości tylko behaton szary. Szkoda zdrowia na brukbet

wybrałam semerlock na siłe ...zaden szał bo nie chciałam szarych ...ale ci przynajmniej maja wszystko na stanie i mozna zobaczyć ...bo brukbet zamawiasz z kartki ...bądz ich stojaka ...a przychodzi kompletnie inny odcień ...wiem bo zabrałam ze stojaka jedna płytke i te co przyszły miały inny odcień i tonacje

tyle o kostce ...bo jeszcze mogłabym pisac i pisac

Lukasz2013 21:05, 11 kwi 2017

MARIA napisał(a)
Hej
A nie zastanawiałeś się nad tym ,aby furtkę przenieść w stronę bramy wjazdowej ?
Czy przy okazji zmiany kostki ,będziesz zmieniał również wygląd ogrodzenia ?

Z tą furtką to być może będzie kiedyś zmiana jak będę ogrodzenie zmieniał ale chyba dopiero za rok
Lukasz2013 21:08, 11 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

wtrace sie ...piiiii reklama

najpierw o kostce ...czy to kostka z bruk-betu ? ..bo jesli tak to odradzam. mam traume po zeszłym roku 3m-c mi taras frontowy układali 30m2 ...bo bruk-bet ma piekny katalog a kostki brak ... te wielkoformatowe sa słabej jakości (rysy czarne smugi jaby ze smaru..i te wybarwienia ciapki po ułozeniu wygladja jak poplute) ja wybrałam Romalit i połowa palety wielkoformatowych płytek pekła przy układaniu ....oddałam cała partie( po przejsciach na noże) ...chiciałam cos w zamian z brukbetu ...ale oferowali w sensownej jakości tylko behaton szary. Szkoda zdrowia na brukbet

wybrałam semerlock na siłe ...zaden szał bo nie chciałam szarych ...ale ci przynajmniej maja wszystko na stanie i mozna zobaczyć ...bo brukbet zamawiasz z kartki ...bądz ich stojaka ...a przychodzi kompletnie inny odcień ...wiem bo zabrałam ze stojaka jedna płytke i te co przyszły miały inny odcień i tonacje

tyle o kostce ...bo jeszcze mogłabym pisac i pisac

Witaj. Tak to bruk-bet inne ktore oglądałem nie podobają mi się totalnie, ale dzięki za uwagę muszę to sprawdzić co i jak i się zabezpieczyć.
21:11, 11 kwi 2017
Lukasz2013 napisał(a)

Witaj. Tak to bruk-bet inne ktore oglądałem nie podobają mi się totalnie, ale dzięki za uwagę muszę to sprawdzić co i jak i się zabezpieczyć.

zycze szczescia bo byłam na Rybitwach w Krakowie cały dzień i chodziłam po magazynie ...ogladałam palety ...brak słów jednym słowem ....a lokalni sprzedawcy udaja ze wszystko jest w porzadku ....a to sciema
anna_t 21:11, 11 kwi 2017

Efffa napisał(a)
Ania ja tak samo myslalam by takie rozwiazanie bylo po stronie furtki ale Lukasz mówi ze furtka idzie bardziej na środek schodów
P.s generalnie rysunek Ani bardzo bardzo ok

właśnie zauwazyłam ze nie jest na wprost furtka tej krawedzi schodów ale wydaje mi się to nawet na plus. mi chodzi o to aby trzymać się linii schodów
ewentualnie tak

21:12, 11 kwi 2017
teraz ułożenie kostki

1) okolice schodów ...posłuchałabym anny_t ...ale chodnik przy schodach musi zostac z kazdej striny ....bedziesz miał kłopot ładnie obsadzic rabaty przy schodach ...za małe beda ....i dziwnie bedzie wygladac zejscie ze schodow wprost na rosliny

2) o przeniesieniu furtki bym pomyślała tak jak pisze Maria i wtedy dałabym cały pas zielony przy ogrodzeniu na długośc schodów zostawiaja metrowej szerokości chodnik przy schodach
Lukasz2013 21:14, 11 kwi 2017

anna_t napisał(a)

właśnie zauwazyłam ze nie jest na wprost furtka tej krawedzi schodów ale wydaje mi się to nawet na plus. mi chodzi o to aby trzymać się linii schodów
ewentualnie tak

MARIA 21:16, 11 kwi 2017

Ja też jestem świeżo po układaniu kostki, najpierw był wywiad , podobno bruk bet ma najgorsze wyroby , dużo reklamacji , wykonawca opowiadał jak po ułożeniu całości kostka z takimi prostymi krawędziami jak ta którą pokazujesz posypała się, kilkadziesiąt metrów do wymiany.
Ja w tamtym roku położyłam Polbruk , teraz po pierwszej zimie wygląda jak rok temu po ułożeniu, żadnych efektów ubocznych.