Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Loczka

Ogród Loczka

Ewa777 15:19, 12 kwi 2017

Ale zmiany! Uważam, że powineneś przemśleć sprawę przeniesienia bramki To daje więcej zieleni. Może jednak w tym roku ogrodzenie, a w przyszłym kostka?
Lukasz2013 17:41, 12 kwi 2017

skarabeusz napisał(a)
Ja bym przeniosła furtkę, a rośliny przesadziła. Z lewej strony dałabym trawę, a w niej zatopiony jakiś granit lub kamień inny nieregularny.
Na wprost drzwi ścieżka z lawendą po bokach np.
Kostkę bym zostawiła, bo jest ładna, ale możesz np. kamień od furtki do wejścia zrobić i będziesz miał zróżnicowaną nawierzchnię.

Ciekawa opcja dzieki.
Lukasz2013 17:42, 12 kwi 2017

Kacha123 napisał(a)
I Tobie się zachciewa więcej miejsca na zielone! To chyba taka przypadłość Ogrodowiska I jeszcze jedna przypadłość - wychodzisz z inicjatywą malutkiej zmiany, a wychodzi prawdziwa rewolucja! Ostatnia wyklarowana wersja fajna! I już widzę Twoją zadowoloną minę z nowych miejsc na kolejne nasadzenia
Chciałam ostatnio nową rabatę wykroić z trawnika, ale eM nie wyraża kategorycznie zgody, bo to jego konik.

No tak to juz bywa na O ze zaczynamy od malych rzeczy koncząc na wielkich. zobaczmy jak to sie zakończy.
Lukasz2013 17:43, 12 kwi 2017

Ewa777 napisał(a)
Ale zmiany! Uważam, że powineneś przemśleć sprawę przeniesienia bramki To daje więcej zieleni. Może jednak w tym roku ogrodzenie, a w przyszłym kostka?

Już mam ekipę zaklepaną na kostkę i mi sie nie podoba wiec raczej kostka w tym sezonie a bramka w przyszlym. Niestety ta bramka byla wykonana zanim padl pomysl budowy domu i tak wyszlo.
Katkak 19:58, 12 kwi 2017

Lukasz2013 napisał(a)

Ciekawa opcja dzieki.

O, to jest ekstra .
anna_t 20:39, 12 kwi 2017

Lukasz2013 napisał(a)
Nowe rozważania na gruncie zgodne z tym:

Łukasz świetnie!
tylko ten skos mi się gryzie...
może tak, schodkowo jak po drugiej stronie. kąt prosty mi trochę nie wyszedł

Lukasz2013 20:49, 12 kwi 2017

anna_t napisał(a)

Łukasz świetnie!
tylko ten skos mi się gryzie...
może tak, schodkowo jak po drugiej stronie. kąt prosty mi trochę nie wyszedł

No ten skos taki wymuszony przez auto hmm Twój pomysł do rozważenia dziękuje
Sebek 21:56, 12 kwi 2017

Dzisiaj jechałem autem i myślałem co tam działacie

Tak szczerze jak wyznaczysz na żywo te rabaty to stwierdzisz, która wersja najlepsza

Jedno napisać muszę, bo się uduszę
Musisz mieć kostkę brukową? Może odżałujesz więcej kasy na granit? Kostka się niszczy i brudzi straszliwie, a granit to granit - szlachetny i zębu czasu nie zazna, a jeśli nawet to na jego korzyść Mam u siebie to i to i jakbym mógł to wymieniłbym wszystko na granit właśnie U Ciebie aż tak dużo tego bruku nie ma, a wyglądałoby to świetnie
Lukasz2013 22:42, 12 kwi 2017

Sebek napisał(a)
Dzisiaj jechałem autem i myślałem co tam działacie

Tak szczerze jak wyznaczysz na żywo te rabaty to stwierdzisz, która wersja najlepsza

Jedno napisać muszę, bo się uduszę
Musisz mieć kostkę brukową? Może odżałujesz więcej kasy na granit? Kostka się niszczy i brudzi straszliwie, a granit to granit - szlachetny i zębu czasu nie zazna, a jeśli nawet to na jego korzyść Mam u siebie to i to i jakbym mógł to wymieniłbym wszystko na granit właśnie U Ciebie aż tak dużo tego bruku nie ma, a wyglądałoby to świetnie

Hejka. Ojciec wymieniał kostkę w zeszlym roku na granitową i jest totalnie niezadowolony. Kostka przy dzieciach porażka. Pomijając koszty. Ja chce zmienić na takie płytki o 3 roznych wymiarach w szarościach też ale bardziej nowoczesny styl. Wiem srednio do domu pasuje, ale lubię takie kombinacje i nie trzymanie się określonym trendom.
Lukasz2013 15:48, 13 kwi 2017

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies