Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Loczka

Ogród Loczka

Lukasz2013 21:23, 11 kwi 2017

MARIA napisał(a)
Ja też jestem świeżo po układaniu kostki, najpierw był wywiad , podobno bruk bet ma najgorsze wyroby , dużo reklamacji , wykonawca opowiadał jak po ułożeniu całości kostka z takimi prostymi krawędziami jak ta którą pokazujesz posypała się, kilkadziesiąt metrów do wymiany.
Ja w tamtym roku położyłam Polbruk , teraz po pierwszej zimie wygląda jak rok temu po ułożeniu, żadnych efektów ubocznych.

Dzieki za informacje musze w takim razie chyba poszukac innej firmy bo nieciekawie to brzmi.
21:24, 11 kwi 2017
tu moja ułozona kostka romalit ...i próbki z semerlocka

te czarne kropy na płytkach nie do zmycia (30% płytek poplamionych takim czyms było) ...a po lewej stronie masz białe rysy jakby zdarta wierzchnia warstwa ...takich rys było bardzo duzo moze nawet i 50% i jeszcze głebsze i urąbane boki . ...takie rysy białe na tych płytkach można było łatwo zrobic ...mysle ze na uzytkowaniu z czasem ta wierzchnia ozdobna warstwa sie zetrze ....warto pojechac do kogos kto ułozył ta kostke co wybrałes ze 2-5 lat temu....i zobaczyc jak wyglada aktualnie.

bruk-bet takich adresów nie ma..... a wykonawca mówi ze bedzie układał to pierwszy raz....błedne koło ....dobrze radze bo szkoda zdrowia i nerwów potem

Lukasz2013 21:25, 11 kwi 2017

eee_taam napisał(a)
tu moja ułozona kostka romalit ...i próbki z semerlocka

te czarne kropy na płytkach nie do zmycia (30% płytek poplamionych takim czyms było) ...a po lewej stronie masz białe rysy jakby zdarta wierzchnia warstwa ...takich rys było bardzo duzo moze nawet i 50% i jeszcze głebsze i urąbane boki . ...takie rysy białe na tych płytkach można było łatwo zrobic ...mysle ze na uzytkowaniu z czasem ta wierzchnia ozdobna warstwa sie zetrze ....warto pojechac do kogos kto ułozył ta kostke co wybrałes ze 2-5 lat temu....i zobaczyc jak wyglada aktualnie.

bruk-bet takich adresów nie ma..... a wykonawca mówi ze bedzie układał to pierwszy raz....błedne koło ....dobrze radze bo szkoda zdrowia i nerwów potem

Bardzo to pomocne informacje. Dziekuje
Lukasz2013 21:25, 11 kwi 2017

21:25, 11 kwi 2017
MARIA napisał(a)
Ja też jestem świeżo po układaniu kostki, najpierw był wywiad , podobno bruk bet ma najgorsze wyroby , dużo reklamacji , wykonawca opowiadał jak po ułożeniu całości kostka z takimi prostymi krawędziami jak ta którą pokazujesz posypała się, kilkadziesiąt metrów do wymiany.
Ja w tamtym roku położyłam Polbruk , teraz po pierwszej zimie wygląda jak rok temu po ułożeniu, żadnych efektów ubocznych.

ooooo własnie

mój semerlock tez nawet jakość dobra ...choc to nie sa płytki mojego zycia
anna_t 21:29, 11 kwi 2017

Lukasz2013 napisał(a)

dokładnie
tylko czy ty to czujesz?
można jeszcze przesunąć ten bruk o 60cm w strone furtki zeby nie musiec wchodzić na trawnik lub schody aby przejść do tylnej części ogrodu
Lukasz2013 21:37, 11 kwi 2017

anna_t napisał(a)

dokładnie
tylko czy ty to czujesz?
można jeszcze przesunąć ten bruk o 60cm w strone furtki zeby nie musiec wchodzić na trawnik lub schody aby przejść do tylnej części ogrodu

Muszę to przespać ale ciekawy pomysł. Dziekuje bardzo i czekam jeszcze na inne propozycje.
anna_t 21:50, 11 kwi 2017

tylko ofkors bez rabatki przy schodach
Lukasz2013 22:11, 11 kwi 2017

anna_t napisał(a)
tylko ofkors bez rabatki przy schodach

Andrzej_ 22:16, 11 kwi 2017

Loczek, fajna zmiana się wyłania. Nie chciałbyś jednak tej furtki przestawić już teraz na wprost wejścia? Pracy wiele nie dojdzie, a układ rabatek i komunikację będziesz miał "na gotowo" kiedy dojdzie do zmiany ogrodzenia...