Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Loczka

Ogród Loczka

malgorzata_s... 23:19, 13 kwi 2017

Lukasz2013 napisał(a)

Gdzie Ty znalazles Przemo tą fotę? tak jakos to narysowałem. To tylko glosne rozmyślania.

Schody nie będą dziwne jeśli zrobisz z nich dwie kwadratowe rabaty. U Marzenki są cudne kwadratyOddzielne co prawda aleołączone też mogą być fajne
Lukasz2013 17:52, 14 kwi 2017

Witajcie. Moze taka fota pomoże w planowaniu zmian. Proszę o pomysły to miejsce jest kluczowe i najtrudniejsze.
Lukasz2013 17:54, 14 kwi 2017

Lukasz2013 18:24, 14 kwi 2017

Mam kryzys brak pomysłów
AsiaK_Z 06:56, 15 kwi 2017

Lukasz2013 napisał(a)
Witajcie. Moze taka fota pomoże w planowaniu zmian. Proszę o pomysły to miejsce jest kluczowe i najtrudniejsze.

Łukasz, a może po prostu zmień nasadzenia. Te tujki przy kostce, moim zdaniem, powodują, że zamykasz ogród i zasłaniasz sobie widok z okna. Jest "duszno", ciężko. Sąsiedzi mają lepszy widok niż Ty, bo tuje niestety rosną
A co do kostki... ta źle nie wygląda, przynajmniej na zdjeciach. Szkoda kasy i czasu na nową. Lepiej pojechać gdzieś z Rodzinką. Ja bym tylko wyrównała kolor i zlikwidowała te ciemniejsze wstawki
Pomyśl, zrobisz jak uważasz
Wesołych
AsiaK_Z 07:05, 15 kwi 2017

Lukasz2013 napisał(a)

O, tutaj podobna sytuacja. Dom, kostka, "zasłona tujkowa" i piękna zielona, soczysta trawka. Za jakiś czas zrobi się tunel
Pola 12:52, 15 kwi 2017

Łukasz Asia ma rację, jeśli chodzi o tuje, zasłaniasz sobie widok na dalsze rabaty. Pomimo, że mam inne linie, to myślę, że do twojego domu pasują linie proste. Bo nowoczesność u Ciebie nawet w środku domu. Hmmmmm
Lukasz2013 13:17, 15 kwi 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Łukasz, a może po prostu zmień nasadzenia. Te tujki przy kostce, moim zdaniem, powodują, że zamykasz ogród i zasłaniasz sobie widok z okna. Jest "duszno", ciężko. Sąsiedzi mają lepszy widok niż Ty, bo tuje niestety rosną
A co do kostki... ta źle nie wygląda, przynajmniej na zdjeciach. Szkoda kasy i czasu na nową. Lepiej pojechać gdzieś z Rodzinką. Ja bym tylko wyrównała kolor i zlikwidowała te ciemniejsze wstawki
Pomyśl, zrobisz jak uważasz
Wesołych

Hej. Masz rację co do tych cyprysików będą przesadzone i przycięte taki był zamiar przy zmianie kostki. Co do samej kostki to jeszcze jakoś od frontu wygląda lke tył taras pozapadała się i koniecznie trzeba wymienić. Tak więc za jednym bałaganem wszystko idzie. Co do wakacji to szczerze nie przepadam wole cos przy domu porobić tak już mam. Długie lata jezdziłem po świecie i mieszkałem w kilku krajach teraz czas na mój własny kąt
Lukasz2013 13:19, 15 kwi 2017

Pola napisał(a)
Łukasz Asia ma rację, jeśli chodzi o tuje, zasłaniasz sobie widok na dalsze rabaty. Pomimo, że mam inne linie, to myślę, że do twojego domu pasują linie proste. Bo nowoczesność u Ciebie nawet w środku domu. Hmmmmm

Cyprysiki wylecą linie kostki będą chyba zachowane takie jak są z drobnymi korektami rabat w proste właśnie linie. Masz tację że dom z zewnątrz stylizowany ale w środku nowoczesność.
Urszulla 13:20, 15 kwi 2017

W takim razie rodzinnych i pogodnych Świąti dobrych pomysłów życzę Ci na zmiany ogrodowe