Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 12:39, 19 paź 2013

Poczochrane trawki.
w nich wiosną bedą czosnki

makkasia 12:40, 19 paź 2013

Macham weekendowo Marzenko
Ja to obiecuję sobie co roku, że nie kupię ...,
lece do ogrodu
Konstancja30 12:41, 19 paź 2013

czy przed kiścieniami jest tatarak ... czy źle pamiętam ?

a trawka jak zrobi to na co czekasz to będzie świetne złudzenie zawieszonych w powietrzu kulek ...
Madzenka 12:42, 19 paź 2013

Tyły robią się smętne... ciekawe czy laurowiśnia przeżyje zimę.... Tak mocno w tym roku urosła mimo cięcia. Mam nadzieję na gęsty ciemnozielony żywopłot

I mój żywopłot z pęcherznicy... dwa lata temu w czasie sadzenia miała 10 cm.... a teraz mimo trzykrotnego cięcia w sezonie sięga do końca płotu. I oskubony u podstawy perukowiec, będzie udawał szczepionego

Madzenka 12:43, 19 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)
czy przed kiścieniami jest tatarak ... czy źle pamiętam ?

a trawka jak zrobi to na co czekasz to będzie świetne złudzenie zawieszonych w powietrzu kulek ...

Carex morrowi
Poczekam z rok na bombki na wietrze
Madzenka 12:43, 19 paź 2013

makkasia napisał(a)
Macham weekendowo Marzenko
Ja to obiecuję sobie co roku, że nie kupię ...,
lece do ogrodu

Ha ha ale pojemnośc ogrodu jest ograniczona. Nie mam już gdzie sadzić cebul... wszędzie korzenie roślin
Madzenka 12:46, 19 paź 2013

A to idzie pod nóż wiosną.... tylko muszę upolować wielkie trzy stożki cisowe......
Bo zbyt duży misz masz się zrobił...

Wiśni nie widać a budleje i powojniki gubią się w tle... Zatem trzeba coś zdecydowanego wsadzić Danusiowe stożki
Luki 12:57, 19 paź 2013

Szybko się uwinęłaś z cebulkami Nie wiem co chcesz jeszcze zmieniać, mnie osobiście wszystko zachwyca. Wyłaniające się na każdym kroku kulki bukszpanowe tworzą niesamowite efekty, a trawki mmmm
Rabata, którą chcesz zmieniać z chęcią skopiował bym do siebie, ale jestem bardzo za 3 stożkami cisowymi, będą elegancko wpisywać się w całość.
Jak sobie dodam do tego grabowe 'kostki' w pobliżu..... będę musiał sobie zrobić wolne od oglądania zdjęc twojego ogrodu
Madzenka 13:02, 19 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)
Madżenka uwielbiam fotki z tego ogrodu o każdej porze ... mi juz wszystko odmarzło ... u nas słoneczko ma wolne ...

i też czekam na porcję angelików ...

Rano w czapce pracowałm bo zaczęłam o 8:30 ale potem w słońcu było rześko ale baaardzo przyjemnie , Jutro więcej pofocę bo ma być cieplutko !!!
Angelique to moje najulubieńszcze z ulubionych. Mam jeszcze inną faworytkę ale nazwy zapomniałam....
W przyszlym roku czekam na peach bloosom, ciekawa jestem tych tulipanow w realu. Ale najwięcej dosadziłam w tym roku queen
Madzenka 13:05, 19 paź 2013

Luki napisał(a)
Szybko się uwinęłaś z cebulkami Nie wiem co chcesz jeszcze zmieniać, mnie osobiście wszystko zachwyca. Wyłaniające się na każdym kroku kulki bukszpanowe tworzą niesamowite efekty, a trawki mmmm
Rabata, którą chcesz zmieniać z chęcią skopiował bym do siebie, ale jestem bardzo za 3 stożkami cisowymi, będą elegancko wpisywać się w całość.
Jak sobie dodam do tego grabowe 'kostki' w pobliżu..... będę musiał sobie zrobić wolne od oglądania zdjęc twojego ogrodu

Kulki są ok ale budleje wprowadzają nieład... Dlatego powojniki z austinkami przesadzę w inne miejsce, a w ich miejsce muszę składać na stożki cisowe... wiśnie kiku shidare mam nadzieję, że jeszcze podrosną.
Rabata do modyfikacji bo zima będzie na tej rabacie łyso... I jeszcze miskanty rzadziej posadzę a morning lighty idą wiosną na inną rabatę