Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Gabisia 11:30, 19 sty 2014

Pokazywałam ten filmik wczoraj emowi - był w szoku

(Jakby poznał cenę takiej akcji, byłby w jeszcze większym)

Marzenko, liczę na Twoje rady tej wiosny, nie tylko dot. grabów, ale i laurowiśni.
ewa004 11:33, 19 sty 2014

Pękny żywopłot ..i co tam ..tylko dwie godzinki
ewa004 11:34, 19 sty 2014

Marzenko a gdzie kupiłaś takie osłonki na hiacynty ?
kraania 11:38, 19 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Chyba wolalabym śnieg i lekki mrozik niż szarzyznę...witaj po długiej nieobecności. Czekam na trąbienie kiedy ciąć hortensje

Trąbienie obiecuję . Ja wyjątkowo w tym roku nie chcę śniegu i zimy. Wolę nawet tą szarzyznę niż śnieg. Tym bardziej, że w tym tygodniu miałam swoją pierwszą stłuczkę w życiu, po 21 latach jazdy samochodem . Nie pomógł napęd na cztery koła, ABS i inne bajery . Na szczęście tylko uszkodzony zderzak i... słupek ogrodzenia za który będę musiała zapłacić.
A śnieg niech sobie będzie w górach .
Madzenka 11:49, 19 sty 2014

Gabisia napisał(a)
Pokazywałam ten filmik wczoraj emowi - był w szoku

(Jakby poznał cenę takiej akcji, byłby w jeszcze większym)

Marzenko, liczę na Twoje rady tej wiosny, nie tylko dot. grabów, ale i laurowiśni.

Gabi porady masz jak w banku. Laurowiśnie pamietaj że są do nabycia na naszej plantacji Rosną u mnie jak szalone, u Ciebie cieplutko, osłonięty ogród przetrwaja bez problemu.
Zainspiriwałas mnie wczorajszymi pisnasmi szukalam lip .... I lipa .... Bo pół ogrodu sąsiada będzie w liściach.... Będą zatem bordowe buki lub jak zwykle graby, zobaczymy co sie uda zakupić

Takie żywopłoty jak na filmiku w ZC w tysiącach złotych widziałam...... A przecież to rośnie jak chwast.....
Madzenka 11:52, 19 sty 2014

kraania napisał(a)

Trąbienie obiecuję . Ja wyjątkowo w tym roku nie chcę śniegu i zimy. Wolę nawet tą szarzyznę niż śnieg. Tym bardziej, że w tym tygodniu miałam swoją pierwszą stłuczkę w życiu, po 21 latach jazdy samochodem . Nie pomógł napęd na cztery koła, ABS i inne bajery . Na szczęście tylko uszkodzony zderzak i... słupek ogrodzenia za który będę musiała zapłacić.
A śnieg nie sobie będzie w górach .

Ja mam uraz psychiczny do jazdy po lodzie... Pierwszy wypadek miałam w takich warunkach,.... Po wielu latach skasowalam siebie i auto własnie też na lodzie..... Żadne abs ani poduszki na lodzie nie pomogą.... Tylko predkość 20 km... A i przy 10 km na minimalnym wzniesieniu wjechalm facetowi w tył.... Bo ani hamulce ani abs nie działają na szklance.... Dobrze że wtedy jechałm 10 km /h u mnie tylko tablica rejstracyjna....ale u niego w starym gdychocie pól auta...
Oj nie lubię takich warunkw na drodze.
Zima niech bedzie w górach
Madzenka 11:53, 19 sty 2014

Loosiuu napisał(a)
Marzenko jak już zaczniesz szadzić takie żywopłoty to ja się melduję jako jeden z pierwszych klientów
Filmik świetnie zmontowany i do tego ten super efekt na koniec. Super!

U mnie dzisiaj -4 i pada deszcz! Wszystko w lodzie

Hi hi to musisz się uzbroić w ciepliwosć bo jakieś 15 lat to jeszcze zawodowo pociągnę
Loosiuu 12:23, 19 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Hi hi to musisz się uzbroić w ciepliwosć bo jakieś 15 lat to jeszcze zawodowo pociągnę

Hmm...ciekawe jaki byłby popyt na takie żywopłoty? przecież u nas to wszędzie płoty, siatki, mury... Trzeba zacząć uświadamiać społeczeństwo
ana_art 12:29, 19 sty 2014

jaki koszt jest takiego żywopłotu?
Mirka 13:11, 19 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)
Od początku w porojekcie 20 m2 planowane jest jako pergola z gabionami i miejscem do biesiadowania.

Ten kwadrat trawnika, ktory widać na zdjeciu kiedyś będzie piękną drewniano- metalową pergolą z ławami gabionowymi do siedzenia i wyżwirowaną powierzchnią. Ale to kiedys , bez pośpiechu, trzeba sobie cele etapami wynaczać

W tym roku musi wreszcie powstać pergola na tarasie kuchennym bo mam dość fruwającego parasola słonecznego...

Borbetka wczoraj była wyjątkowa pogoda,.. Dzisiaj szaroburo jak w większości kraju....
Marzenko czy powstał już projekt jak ta pergola będzie wyglądać..Pozdrawiam niedzielnie