Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 13:24, 25 sty 2014

Dla Ani Monte i Kondzia moje powojniki

Multi blue
Veronica's choice
Duschess of edinburgh
Beautiful bride
Blue light
Błękitny anioł
Sylvia Denny

W tym roku dołączy do nich kultowy rubens, ktory zawiesi sie na płocie

Zaraz sprawdzę o ktorego dokładnie pytałaś. Bo wszystkie mam posadzone przy 4 trejażach i już mi się mieszają, ropzoznaję tylko multi blue

Na 90% to veronica's choice ale kwiaty zwykle mial biało fioletowe a ten jeden kwiat tak się wybarwił..... Lub blue light ktory od nadmiaru słońca wypłowiał....... Ale bardziej obstawiam veronice bo mam dwa a blue light chyba mi uwiądł...w tym roku zajme się rozroznianiem moich odmian
Nie ukrywam jednak, ze wszystkie są razem posadzone i mogło mi sie pomieszać...
W ubiegłym roku słabo mi kwitły bo goopia ostro je przycięłam zgodnie z dewizą, ze wszystkie powojniki w pierwszym roku trzeba mocno przyciąć...a ja mam niemal wszystkie, ktore nie lubią ostrego cięcia i kwitną na zeszlorocznych pędach. Doczytałam diagnozując przyczynę malej ilości kwiatów. W tym roku przycięlam je na początku stycznia gdy zaczęły wypuszczać młode pędy na wysokości 1 m i jeszcze muszę zaatakować previcurem bo mi strasznie chorowaly z powodu uelwnych deszczy.
baraga1904 14:59, 25 sty 2014

...będę podglądać Marzenko Twoje powojniki bo wstyd się przyznać ale nie posiadam żadnego...buuuu....a mam kilka fajnych miejsc i ten Rubens też mi w głowie siedzi...oczywiście z powodu kwiatów a nie kozy...
Kondzio 15:04, 25 sty 2014

dzięki macham sobotnio czy mogę sobie wkleić sobie te nazwy na wątku żebym nie zapomniał
Agnieszka_B 15:04, 25 sty 2014

baraga1904 napisał(a)
...będę podglądać Marzenko Twoje powojniki bo wstyd się przyznać ale nie posiadam żadnego...buuuu....a mam kilka fajnych miejsc i ten Rubens też mi w głowie siedzi...oczywiście z powodu kwiatów a nie kozy...

Aga , z ust mi to wyjełaś
malgorzata_s... 15:08, 25 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Chyba to zdjęcie mialaś na myśli
Jagoda ja lubię zmiany więc tych Wielkich projektow przez kolejne dziesięciolecia jeszcze u mnie bedzie

To również moje ulubione zdjęcie Powojnik cudowny Pozdrawiam cieplutko.
Syla 15:11, 25 sty 2014

Działaj Kobieto a ja zawsze z miłą chęcią do Ciebie będę zaglądać Powojniki sobie zapisałam
Madzenka 16:33, 25 sty 2014

Kondzio napisał(a)
dzięki macham sobotnio czy mogę sobie wkleić sobie te nazwy na wątku żebym nie zapomniał

Oczywiście zapisuj
Dzięki Tobie uzupełniłam sobie tez opisy moich austinek bo zapomniałam jak się moje nowe z 2013 roku nazywałay a już kolejne zakupione
Madzenka 16:36, 25 sty 2014

Dzisiaj dzień limionkowo-seledynowy
zatem

Pomidorki a co z własnej hodowli, więc dumna z nich jestem

Kultowa hortensja a jakże by inaczej - limelight potocznie przez nas zwana limlajtką, U mnie przeplatana trytomą cytrynową

Madzenka 16:38, 25 sty 2014

wszędzie hortensje. W fazie rozwkitu mają ten limonkowo-pistacjowy kolor który uwielbiam

Madzenka 16:40, 25 sty 2014