Specjalistka od bukszpanów jest Danusia.
Je pierwszy raz pryskam promanalem w tym roku, w ubiegłym zabrakło czasu....na robale zwykle pryskam dopiero w okolicach maja gdy zaczynają żerowac. Zwykle wiosne zaczynałam opryskiem na choroby grzybowe.
O nawożeniu napisałam Małej Mi ale szczególowo opisze jutro.
Nie polecam jeszcze pobudzać roślin azotem, bo pogoda może nas jeszcze zaskoczyć. Sądząc jednak, że potasem nawoziliśmy nawet wczesną zimą (dolistnie) zatem wg mnie potas teraz moźna wykorzystac. Ja sypnę w ten weekend po wertykulacji i koszeniu tarwnika nawóz na trawnik. Reszta nawozów najwczesniej w nastepny weekend lub po 15.03
Wszystkim polecam kulaski z ikea, jak to. Gabisia określiła to nasz fetysz ogrodowiskowy
Donice nie obsadzona, bo muszę szary nalot wyczyścić i odebrać duźą donicę. Zapraszam na premierę w weekend nasadzeń
A teraz lecę pożegnać firmowo karnawal
Ps dla grupy wroclawskiej - garnitur i koszula zakupiona, kapelusz pożyczony, cygaro i okulary som
Danusiu napisałam, źe specjalistką a to nie zawęża określenia do "oprysków". Nie nadinterpretuj proszę moich sformułowań albowiem nikt nigdy nie odbiera Ci palmy pierwszeństwa w sztuce ogrodowej i kompozycji.
Zmykam imprezować.