Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ana_art 18:57, 28 lut 2014

a Ty te kulaski już obsadziłaś? słitaśnie to wygląda
Madzenka 18:58, 28 lut 2014

Nati napisał(a)
piękne kulki, i też jestem ciekawa co do oprysków jakie zastosować , nawożenie i przędziorki czy co tam one mają jeśli specjalistka jesteś od buksików to radź czym pryskać

Specjalistka od bukszpanów jest Danusia.
Je pierwszy raz pryskam promanalem w tym roku, w ubiegłym zabrakło czasu....na robale zwykle pryskam dopiero w okolicach maja gdy zaczynają żerowac. Zwykle wiosne zaczynałam opryskiem na choroby grzybowe.
O nawożeniu napisałam Małej Mi ale szczególowo opisze jutro.
Nie polecam jeszcze pobudzać roślin azotem, bo pogoda może nas jeszcze zaskoczyć. Sądząc jednak, że potasem nawoziliśmy nawet wczesną zimą (dolistnie) zatem wg mnie potas teraz moźna wykorzystac. Ja sypnę w ten weekend po wertykulacji i koszeniu tarwnika nawóz na trawnik. Reszta nawozów najwczesniej w nastepny weekend lub po 15.03
Madzenka 19:01, 28 lut 2014

Wszystkim polecam kulaski z ikea, jak to. Gabisia określiła to nasz fetysz ogrodowiskowy
Donice nie obsadzona, bo muszę szary nalot wyczyścić i odebrać duźą donicę. Zapraszam na premierę w weekend nasadzeń
A teraz lecę pożegnać firmowo karnawal
Ps dla grupy wroclawskiej - garnitur i koszula zakupiona, kapelusz pożyczony, cygaro i okulary som
Gardenarium 19:01, 28 lut 2014

Dziękuję Marzenko za przyznanie pierwszeństwa Ale chyba w kompozycjach a nie opryskach Faktycznie mam takie kompozycje z kulkami od lat

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 19:04, 28 lut 2014

Danusiu napisałam, źe specjalistką a to nie zawęża określenia do "oprysków". Nie nadinterpretuj proszę moich sformułowań albowiem nikt nigdy nie odbiera Ci palmy pierwszeństwa w sztuce ogrodowej i kompozycji.
Zmykam imprezować.
Gardenarium 19:04, 28 lut 2014

Ja u siebie nie nadużywam oprysków, tylko wtedy jak mają się pojawić szkodniki, albo są.
W maju głównie jest atak jak są młode przyrosty.

Instagram Ogrodowiska
ana_art 19:04, 28 lut 2014

leć i żegnaj, ja jutro też firmowo żegnam karnawał
Gardenarium 19:07, 28 lut 2014

E tam, specjalistka.. zaraz. Ot - kocham bukszpany.

Instagram Ogrodowiska
noemi 19:09, 28 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Wszystkim polecam kulaski z ikea, jak to. Gabisia określiła to nasz fetysz ogrodowiskowy
Donice nie obsadzona, bo muszę szary nalot wyczyścić i odebrać duźą donicę. Zapraszam na premierę w weekend nasadzeń
A teraz lecę pożegnać firmowo karnawal
Ps dla grupy wroclawskiej - garnitur i koszula zakupiona, kapelusz pożyczony, cygaro i okulary som

Też polecam, sadziłam dzisiaj do donic , mają bardzo ładne korzenie , zdrowo wyglądają

Marzenko , to będzie czad. Zestaw super. Udanej imprezy !!!

Buziak !
Agnieszka_B 19:19, 28 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Specjalistka od bukszpanów jest Danusia.
Je pierwszy raz pryskam promanalem w tym roku, w ubiegłym zabrakło czasu....na robale zwykle pryskam dopiero w okolicach maja gdy zaczynają żerowac. Zwykle wiosne zaczynałam opryskiem na choroby grzybowe.
O nawożeniu napisałam Małej Mi ale szczególowo opisze jutro.
Nie polecam jeszcze pobudzać roślin azotem, bo pogoda może nas jeszcze zaskoczyć. Sądząc jednak, że potasem nawoziliśmy nawet wczesną zimą (dolistnie) zatem wg mnie potas teraz moźna wykorzystac. Ja sypnę w ten weekend po wertykulacji i koszeniu tarwnika nawóz na trawnik. Reszta nawozów najwczesniej w nastepny weekend lub po 15.03

Trawnik potraktujesz potasem czy czymś innym?