Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 23:22, 06 mar 2014

Paulaa napisał(a)
Hej,

Marzenka mam pytanko,

co byś mi mogła polecić na front? na nóżce (potrzebowałabym 6szt), ale chciałabym aby zielone było również zimą, cis wiem, ale u mnie ogromy problem z kupieniem, nigdzie nie ma

Paula to zaleźy od funduszy... Cisy i kulki bukszpanowe na nózkach sa trudno dostepne i drogie. W renomowanych centrach ogrodniczych to wydatek kilku stówek w zależności od wysokosci nózki i wielkości kulki...
Możesz zatem kupić tuje na nózkach bo są zimozielone. Trzmieliny ktore są popularne na O zachowują cześc liści na zimę i ja wolalabym własnie taki wariant.
Madzenka 23:25, 06 mar 2014

Paulaa napisał(a)
hihi a ja chcę takowy zakupić wymienić swój na simensa do zabudowy, żeby pasował do reszty sprzętu

Ja własnie taki mam i jestem zadowolona... Ach gdyby nie ten serwis firmy na S...... Po awarii energetycznej....
Natomiast zmywarka tej firmy bez awarii po 3 latach dwukrotnie mi się popsuła w odstępie 1 tygodnia..., w piekarniku samoczynnie pękła szyba.... Więc firma nie jest taka niezawodna jak mi się kiedyś wydawało...części na wymainę bardzo drogie...
Paulaa 23:28, 06 mar 2014

Qurcze nie strasz bo ja mam też sprzęt na s
u mnie bardzo często nie ma prądu i za każdym razem drżę czy mi nic nie nawali o tego ciągłego włączania i wyłączania na kilka sekund

Marzena2007 napisał(a)

Ja własnie taki mam i jestem zadowolona... Ach gdyby nie ten serwis firmy na S...... Po awarii energetycznej....
Natomiast zmywarka tej firmy bez awarii po 3 latach dwukrotnie mi się popsuła w odstępie 1 tygodnia..., w piekarniku samoczynnie pękła szyba.... Więc firma nie jest taka niezawodna jak mi się kiedyś wydawało...części na wymainę bardzo drogie...
Paulaa 23:31, 06 mar 2014

jasna sprawa fundusze najważniejsze ale będę kompletowała po prostu na raty, dziś ostatecznie postanowiliśmy że zakładamy nawodnienie jeszcze teraz, więc na razie szlaban na jakieś mega wielkie zakupy roślinek
o trzemielinach nawet nie pomyślałam- pooglądam

dziękuję

Marzena2007 napisał(a)

Paula to zaleźy od funduszy... Cisy i kulki bukszpanowe na nózkach sa trudno dostepne i drogie. W renomowanych centrach ogrodniczych to wydatek kilku stówek w zależności od wysokosci nózki i wielkości kulki...
Możesz zatem kupić tuje na nózkach bo są zimozielone. Trzmieliny ktore są popularne na O zachowują cześc liści na zimę i ja wolalabym własnie taki wariant.
Madzenka 23:43, 06 mar 2014

Trzmieliny masz u mnie na nóżkach w wizytówce, 3 szt między gabionami na tle żywoplotu cisowego
Paulaa 23:53, 06 mar 2014

Poogladane
A moglabys cyknac im fote jak teraz wygladaja?
A marikeny zrzucaja liscie?
Dziekuje za pomoc

Marzena2007 napisał(a)
Trzmieliny masz u mnie na nóżkach w wizytówce, 3 szt między gabionami na tle żywoplotu cisowego
Madzenka 06:54, 07 mar 2014

Paula nie wiem czy dam radę cyknąc w sobotę fote, postaram się, jeśli nie to mam zdjęcie z zimy i je wkleję. Marikeny gubią liście.
Z liściastych na zimę zostawiają sobie listki wyłacznie graby i buki, ale są to zasuszone brązowe liscie, ktore są wymieniane dopiero wiosną gdy zaczynają wypuszczać świeże. Moje graby i buki mają jeszcze liście.
beta 08:42, 07 mar 2014

50 postów nadrobiłam...to znowu nie az tak dużo
pozdrawiam
Gabisia 08:47, 07 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Masz rację, uwielbiam ten codzienny rytuał, kawa z pianką z mleka, TVN24 i ipad potem sprintem do pracy bo zawsze sie zagapię w tej cudownej porannej chwili...

Marzenko - mój rytuał identyczny: kawka, TVN24 jednym okiem i komputer drugim okiem
Gabisia 08:48, 07 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Gabrysiu nie za często to podlewanie? Wystarczy wg mnie raz w tgodniu... O tej porze roku

Tak, tak - za często jeszcze.
To tylko pojedyncza akcja była, dwudniowa, podczas przesadzania

Ale czuwaj, czuwaj nade mną
<3