Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Joku 20:15, 02 sty 2015

monteverde napisał(a)
Po świątecznym objadaniu miałam dość już mięsa i na kolację zrobiłam sobie racuchy drożdżowe z bananami i syropem klonowym

To musi być niebo w gębie . Banany krojone w talarki?
Pomyślności w Nowym Roku życzę.
monteverde 20:22, 02 sty 2015

Joku napisał(a)

To musi być niebo w gębie . Banany krojone w talarki?
Pomyślności w Nowym Roku życzę.

Jolu faktycznie niebo w gębie racuszki wyszły leciutkie, banany w talarki kroiłam
Tobie również co najlepsze w Nowym Roku życzę
weronika77 22:12, 02 sty 2015

Aniu, dziękuję za podpowiedzi w sprawie róż i przyszłam Cię pozdrowić. Wspaniałego 2015 roku życzę.
ewsyg 22:21, 02 sty 2015

Ale śliczne

Aniu, wszystkiego najlepszego w Nowym |Roku
iwonadm 08:36, 03 sty 2015

Muszę przyznać że takie racuchy wciągają ja teraz robię na jogurcie greckim tak na szybko ale często bo dziewczyny uwielbiają
Aniu czy masz zawciąg o bordowych liściach?
Mirella 09:09, 03 sty 2015

Aniu , szczęśliwego
smakołyki serwujesz znowu, bardzo apetyczne racuszki i to z syropem klonowym, mniam
Madzenka 11:29, 03 sty 2015

monteverde napisał(a)
A teraz dla miłośników róż nowy sposób odkryty przez amerykańskich naukowców, który pomaga w walce z czarna plamistością, mączniakiem, rdzą i wszystkimi grzybami
2 tabletki aspiryny nie powlekane, każda po 325 mg rozpuścić w litrze wody, wlać do opryskiwacza i pryskać róże, na wiosnę spróbuję

Ja pozostanę przy Falcon. Jak znam życie to po kwasie acytylosalicylowym wszystko będzie miało bialy osad.
Aniu jaka jest roznica pomiędzy środkiem ochrony roślin a rozpuszcaaniem susbtancji chemicznej dla ludzi w opryskiwaczu ?
Przecież kwas acetylosalicylowy to też czysta chemia? Aha jesli ma być taniej to nie aspiryna tylko polopiryna
Wybacz że pytam ale logiki w tym nie widze
iwonadm 12:31, 03 sty 2015

Aniu ratunku wyszły mi kiełki od piwoniii co robić?
monteverde 18:46, 03 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

Ja pozostanę przy Falcon. Jak znam życie to po kwasie acytylosalicylowym wszystko będzie miało bialy osad.
Aniu jaka jest roznica pomiędzy środkiem ochrony roślin a rozpuszcaaniem susbtancji chemicznej dla ludzi w opryskiwaczu ?
Przecież kwas acetylosalicylowy to też czysta chemia? Aha jesli ma być taniej to nie aspiryna tylko polopiryna
Wybacz że pytam ale logiki w tym nie widze

Marzenko może coś źle przetłumaczyłam? po sodzie też są biale plamy a tu tekst oryginalny, a chemikiem nie jestem, dobrze , że piszesz "Aspirin is the remedy for fungal plant problems, Black spot, powdery mildew, and rust are a terrible trio of fungi, which can attack and destroy your plants. Scientists have found that two uncoated aspirin tablets (325 milligrams each) dissolved in 1 quart of water and used as a foliar spray can thwart these diseases."
a tu jeszcze o sodzie "Baking soda neutralizes the ph in the soil and nothing will grow there. use baking soda around all of the edges of flower beds to keep the grass and weeds from growing into beds. Just sprinkle it onto the soil so that it covers it lightly. Do this twice a year - spring and fall. Awesome!"
monteverde 18:47, 03 sty 2015

iwonadm napisał(a)
Aniu ratunku wyszły mi kiełki od piwoniii co robić?
okryj stroiszem