Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 16:23, 07 kwi 2015

No właśnie ciepełka, dzisiaj stchórzyłam, bo migdał mnie jeszcze boli
Kasya 16:43, 07 kwi 2015

Nie wszystko rozpoznaje na tych fotkach...
a te mieczyki bizantyjskie to takie "normalen" czy jakies specjalne ?

Ale przede wszystkim chcialam cie zapytac o clematisy
Mam takie mlode, dopiero kupione i mają juz duze przyrosty a nawet pąki kwiatowe, co z nimi teraz robic ?

I to samo pytanie o piwonie, bo juz spore liscie i nawet związki pączkow
Kiedy je wysadzic do gruntu ?
Ale w domu chyba tez niedobrze trzymac...
Milka 16:46, 07 kwi 2015

monteverde napisał(a)

Irenko na południowej stronie ale na przeciągu to Cecile wczesny małemu załóż pieluchę buziolki

Takich wczesnych nie mam, u mnie tylko liście na razie mają z pieluchą byłoby lepiej
Madzenka 16:53, 07 kwi 2015

Aniu pogoda nie nastrajała do prac ogrodowych. Nie ma sie co śpieszyć jeszcże ciepełko będzie
Mnie tez dzisiaj zimno wygoniło z ogrodu
Kasya 17:16, 07 kwi 2015

monteverde napisał(a)

Kasiu a jaką masz odmianę Anne Russell? to one kwitną kwiecień-maj, mikstura ma być ciemna z 8 tabletek taka wychodzi, ja podlewam pod krzewami już a nie ziemię przed posadzeniem https://www.youtube.com/watch?v=grh3UmsP6Uo
Wesołych świąt Kasiu

No wlasnie, tak slyszalam ale chcialam sie upewnic bo to straszni emocny roztwor, i myslalam ze cos zle zrozumialam a nie chcialabym zniszczyc roslin

A do dezynfekcji warzywniaka uzyc takiego samego roztworu ? kiedy po podlaniu moge sadzic warzywa ?
monteverde 17:17, 07 kwi 2015

Kasya napisał(a)
Nie wszystko rozpoznaje na tych fotkach...
a te mieczyki bizantyjskie to takie "normalen" czy jakies specjalne ?

Ale przede wszystkim chcialam cie zapytac o clematisy
Mam takie mlode, dopiero kupione i mają juz duze przyrosty a nawet pąki kwiatowe, co z nimi teraz robic ?

I to samo pytanie o piwonie, bo juz spore liscie i nawet związki pączkow
Kiedy je wysadzic do gruntu ?
Ale w domu chyba tez niedobrze trzymac...

Mieczyk bizantyjski jest wieloletnią cebulą której się nie wykopuje na zimę, jest drobniejszy od normalnych mieczyków

teraz wsadzaj piwonie do gruntu tak jak rosną w doniczce, powojniki tak samo wsadź, 5 cm głębiej niż rosną w doniczce, daj podporę i niech rosną, nie napisałaś jakie to powojniki chodzi o grupę https://www.youtube.com/watch?v=grh3UmsP6Uo
monteverde 17:24, 07 kwi 2015

Kasya napisał(a)

No wlasnie, tak slyszalam ale chcialam sie upewnic bo to straszni emocny roztwor, i myslalam ze cos zle zrozumialam a nie chcialabym zniszczyc roslin

A do dezynfekcji warzywniaka uzyc takiego samego roztworu ? kiedy po podlaniu moge sadzic warzywa ?

Ale nie stosuj go na świeżo posadzone powojniki, a i starsze później podlejesz najpierw je nawieź nawozem do powojników a czemu chcesz warzywniak odkażać? ten preparat jest do powojników
Kasya 17:27, 07 kwi 2015

monteverde napisał(a)

Mieczyk bizantyjski jest wieloletnią cebulą której się nie wykopuje na zimę, jest drobniejszy od normalnych mieczyków

teraz wsadzaj piwonie do gruntu tak jak rosną w doniczce, powojniki tak samo wsadź, 5 cm głębiej niż rosną w doniczce, daj podporę i niech rosną, nie napisałaś jakie to powojniki chodzi o grupę https://www.youtube.com/watch?v=grh3UmsP6Uo

u siebie napisalam odmiany, balam sie czy nie zmarzna od przymrozkow bo sa dużo bardziej zaawansowane niz zeszloroczne
Kasya 17:28, 07 kwi 2015

monteverde napisał(a)

Ale nie stosuj go na świeżo posadzone powojniki, a i starsze później podlejesz najpierw je nawieź nawozem do powojników a czemu chcesz warzywniak odkażać? ten preparat jest do powojników

po zarazie ziemniaczanej
Mazan cos pisal w zeszlym roku tylko nie wiem jak mocny rooztwor

a to kiedy podlac nowe powojniki nadmanganianem ?
monteverde 17:35, 07 kwi 2015

Milka napisał(a)

Ja mam chyba 3 wczesno kwiatowe, Cecile,Stolwijk Gold' PBR,'MARKHAM'S PINK'