Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 11:52, 02 maj 2015

Bogdzia napisał(a)
Obiela i u mnie zakwitnie- pierwszy raz. Martagony mam mniejsze i wiele innych roślin równiez. Pozdrówka.

Bardzo się cieszę Bogdziu jest śliczna szkoda, że nie pachnie

monteverde 11:53, 02 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Mam i ja martagony

Ty Marzenko masz wiele świetnych kwiatów lubię podglądać Twój ogród
monteverde 11:54, 02 maj 2015

noemi napisał(a)
Miłego dnia Aniu

p.s. łącze się w bólu w sprawie kotów, u mnie zrobiły sobie toaletę

Magda to mnie rozumiesz, a najgorsze, że przy okazji niszczą rośliny i łamią
07_Rene 11:54, 02 maj 2015

monteverde napisał(a)

Myślisz, że one by wyłapały nornice? za leniwe wolą polować na ptaki a nornic nie mam faktycznie, ale to nie dzięki kotom

A dzięki czemu nie masz nornic? Zdradź proszę. Ja próbowałam chyba wszystkiego począwszy od gnojówek z bzu czarnego, wrotyczu, petów papierosowych, poprzez sadzenie na rabacie czosnku i wilkomlecza, skończywszy na trutkach różnych firm... i zero efektów.
Koty może nie polują na nornice, ale one chyba czują, że to ich naturalny wróg i wolą nie panoszyć się na ich teretorium.
Pozdrawiam majowo...
monteverde 12:04, 02 maj 2015

Renia mam ogród między blokami i tam nornic ludzie nie mają, szybciej przy polu a na nornice próbowałaś posadzić rącznik? ma trujące korzenie wystarczy że nornica nagryzie go zatruje się i zdycha, albo szmatkę namoczyć w nafcie lub terpentynie i włożyć do dziury też odstrasza, no i jeszcze dzwiękowe odstraszacze kupuje się w sklepie
07_Rene 12:20, 02 maj 2015

monteverde napisał(a)
Renia mam ogród między blokami i tam nornic ludzie nie mają, szybciej przy polu a na nornice próbowałaś posadzić rącznik? ma trujące korzenie wystarczy że nornica nagryzie go zatruje się i zdycha, albo szmatkę namoczyć w nafcie lub terpentynie i włożyć do dziury też odstrasza, no i jeszcze dzwiękowe odstraszacze kupuje się w sklepie

Z naftą nie próbowałam, ale na pewno przetestuje. Do nor wkładałam za to sierść psa - owczarka długowłosego, po kilku godzinach było wszystko wypchane na zewnątrz. Z dźwiękowych to miałam porobione takie plastikowe butelki na drutach, które były ponacinane tak, że pod naporem wiatru obracały się w koło. Ale takie kupione odstraszacze teściowie mieli i u nich się nie sprawdziło.
Rącznika się trochę boję, bo mój syn jest mega ciekawski... Niby mam inne trujące: cisy, jałowce, konwalie, ale im więcej roslin trujących, tym wieksze ryzyko.
U mnie najskuteczniejszy sposób ale najbardziej brutalny, tj. zalewanie korytarzy wodą, a że mam studnie to nieraz i kwadrans do jednej dziury zapuszczam.
monteverde 19:04, 02 maj 2015

Może teściowie mieli źle włożony, może za wysoko? u mnie działało, musisz sobie jakoś poradzić trzymam kciuki za powodzenie
monteverde 19:08, 02 maj 2015

Zimnica okrutna, już 3 noc z rzędu padał spory deszcz, to bardzo dobrze, ale wczoraj w dzień miałam burzę z błyskawicami i grzmotami, grad, deszcz i wszystko na raz
roślinki pozbijane ale się trzymają
monteverde 19:11, 02 maj 2015

pierwszy kwiatek obieli
monteverde 19:14, 02 maj 2015