Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 10:27, 08 maj 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, u mnie Bodziszek Renarda nie zakwitnie, sadzonka odchorowała podróż, ale okres rekonwalescencji ma za sobą.

O to szkoda, że chorował
nebel 00:07, 09 maj 2015

Aniu, jesteś niesamowita !!! Dziękuję Ci bardzo za czujność
monteverde 10:32, 09 maj 2015

nebel napisał(a)
Aniu, jesteś niesamowita !!! Dziękuję Ci bardzo za czujność

Nie ma za co po prostu trzeba poprawnie pisać nazwy roślin bo potem wychodzą głupoty, a zresztą mnie też się zdarza przekręcać nazwy
Ensata 10:44, 09 maj 2015

Współczuję, doczytałam o kotach. Nie cierpię bezpańskich, ale i panskich kotów, które łażą i sikają w cudzych ogródkach. Spróbuj może z folią aluminiową, koty nie cierpią szelestu folii. Nie lubią też zapachu cytrusów. Najgorsze jest, ze jak kot zaznaczył teren, to bedzie wracał. Trzeba mu tę sciezkę zapachową wywabić. Ewentualnie, jak złapiesz na gorącym uczynku, polej wodą z węża ogrodowego, psikaczem do kwiatów, ew karabin taki jak na śminus dyndus Działa
monteverde 10:49, 09 maj 2015

Troszkę fotek z wczoraj i lecę do ogrodu
monteverde 10:50, 09 maj 2015

Ensata napisał(a)
Współczuję, doczytałam o kotach. Nie cierpię bezpańskich, ale i panskich kotów, które łażą i sikają w cudzych ogródkach. Spróbuj może z folią aluminiową, koty nie cierpią szelestu folii. Nie lubią też zapachu cytrusów. Najgorsze jest, ze jak kot zaznaczył teren, to bedzie wracał. Trzeba mu tę sciezkę zapachową wywabić. Ewentualnie, jak złapiesz na gorącym uczynku, polej wodą z węża ogrodowego, psikaczem do kwiatów, ew karabin taki jak na śminus dyndus Działa

Dzisiaj też zostawiły k....ę na Ice Dance, ale spróbuję coś zrobić dzięki
monteverde 10:57, 09 maj 2015

Kasya 14:26, 09 maj 2015

monteverde napisał(a)

ale fajne czuprynki

co to takiego ?
paniprzyroda 14:49, 09 maj 2015

Podziwiam rozmaitość roślin. Bodziszki u mnie wreszcie ładnie się zbierają. Byłam na rynku, dostępne były piwonie drzewiaste, kwitnące, ale cena z kosmosu. Atutem było tłumaczenie, że są szczepione. ? Jak to z nimi jest?
monteverde 19:32, 09 maj 2015

paniprzyroda napisał(a)
Podziwiam rozmaitość roślin. Bodziszki u mnie wreszcie ładnie się zbierają. Byłam na rynku, dostępne były piwonie drzewiaste, kwitnące, ale cena z kosmosu. Atutem było tłumaczenie, że są szczepione. ? Jak to z nimi jest?

No i bardzo dobrze, że szczepione tylko cena wiem ile kosztują piwonia z siewu nie szczepiona może zakwitnąć dopiero po siedmiu latach i kwiaty nie są tak okazale jak w szczepionej, są małe maja płatki nie dostatecznie wykształcone i brzydkie kolory