Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

ewsyg 14:55, 10 maj 2015

monteverde napisał(a)
Martagony idą w górę i chyba maja pączki

po sangwinarii zostały tylko liście

Trillium biale kwitnie, czekoladowe przekwita ale jeszcze inne będzie kwitlo może żółte?

Ale masz ciekawe rośliny
nebel 00:28, 11 maj 2015

monteverde napisał(a)

Nie ma za co po prostu trzeba poprawnie pisać nazwy roślin bo potem wychodzą głupoty, a zresztą mnie też się zdarza przekręcać nazwy

Właśnie dla tego o czym napisałaś, przestało mnie interesować "Ogrodowisko".

Nie mam ochoty udawać super specjalistki w każdej dziedzinie. Ogród i ten poratl, miał był dla mnie odskocznią od codziennego, zwariowanego życia, gdzie "nie muszę udawadniać, że jestem "naj". Szkoda, że nawet tu musiałam się z kimś ścigać.
Kindzia 17:10, 11 maj 2015

U mnie przez dzikie kocury kawałek floksa szydlastego nie ma...tak ze dwa metry mi spaliły...muszę chyba Figa na straży zostawiać Po kwitnieniu spróbuję je tam dosadzić, ale czy nie wrócą te kocury??? Czym to odkazić...może wiesz Aniu?
Ensata 17:14, 11 maj 2015

Nebel, nie denerwuj się, w TABAZA by zwrócili Ci uwagę za zle postawiony przecinek. Tutaj naprawdę są życzliwe osoby. Słowo pisane trudniej odebrać bez emocji.
Justyna 21:26, 11 maj 2015

Martagony chyba mają pączki? -Martagony zdecydowanie mają cudne pączki! Zazdroszczę
Aniu, podziel się proszę doświadczeniami z uprawy trójlistów. Moje mizeroty straszne. Byłam ostatnio u Szmitów i znowu wzdychałaby przy ichniejszych okazach.
Serdecznie
barbara_kraj... 23:05, 11 maj 2015

Aniu, jak chcesz zobaczyć w jakim stanie jest Bodziszek Renarda, zajrzyj
Cieszę się, że się odnawia, ale kwitnąć chyba nie będzie.
bogumila 18:48, 13 maj 2015

Aniu...znikasz i nie zostawiasz fotek...pozdrawiam.
Mala_Mi 21:07, 13 maj 2015

Śniłaś mi się wczoraj...

Gdzieś widziałam u Ciebie urobek koci.. też mam go codziennie. Dziś połamana koperkowa cały pęd i legowisko sobie zrobiły w zimowitach, wszytko pokotem leży. O gównach nie mówię... zafunduję sobie psa, ale takiego co goni koty.

Nieczasowa jestem ,wiec nie czytam. Sorki
mirkaka 18:20, 14 maj 2015

Zostawiam ślad mojej bytności u Ciebie, pięknie, jeszcze nie ogarnęłam wszystkiego
Tulipany . Czekam najbardziej na czas kwitnięcia róż, wtedy będę częściej do Ciebie zaglądać
Napia 23:41, 15 maj 2015

U mnie z kotami też kłopot. Na wszystkich drzewkach pozakładane plastikowe osłony, żeby koty nie drapały, obsikane drzwi wejściowe i wiele roślin. Iglaki czarnieją a bukszpany usychają. W wypielonych rabatkach natykam się na zasypane g...a, ostatnio w donicy z cebulowymi. Zawsze lubiłam zwierzęta, ale przyznam, że tą czeredą kotów sąsiedzkich jestem po prostu zmęczona i trochę zła, że tyle mojej pracy idzie na marne, a rośliny nie wyglądają tak, jak powinny.
Gdy będę miała więcej czasu, tak jak Ania Mała Mi, sprawię sobie psa. Ale to jeszcze sporo czasu.