Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

an_tre 21:40, 20 wrz 2015

u ciebie zawsze coś ciekawego zobaczę, nawet i ciebie w nowej eleganckiej odsłonie
buziolki Aniu
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 10:18, 21 wrz 2015

Milka napisał(a)
Przepiekne roze, co do grzybow, rosna mi w trawniku pieczarki
Aniu, jest prosba, zajrzyj do Izy, o tu,https://www.ogrodowisko.pl/watek/5901-pod-bialo-niebieska-chmurka-ogrod-basilikum?page=37
Moze rozszyfrujesz, co to za roslina.

Irenko niestety nie mogę sobie przypomnieć, miałam taką ale z zielonymi listkami, może mi wpadnie to napiszę a pieczarka w Twoim trawniku to zapewne polna, tak ładnie pachnie a to sobotnia moja zdobycz już w słoikachgotowe do wyniesienia do piwnicy, obierałam od 13.00 do 2.00 w nocy z gotowaniem
monteverde 10:20, 21 wrz 2015

Anusia napisał(a)
Chopin cudna. Mój e-M z rana wyruszył na grzyby. Mam nadzieję, że się nie zgubił. W naszych sztumskich lasach też można zabłądzić.

E tam zabłądzićswojego czasu chodziłam tam za podgrzybkami takimi małymi, dużo zbierałam

monteverde 10:25, 21 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Aniu jak duży masz ogród? Z pewnością gdzieś pisałaś, ale pójdę na łatwiznę i zapytam wprost . Chyba duży jest skoro samych róż masz aż tyle. U mnie na podkarpaciu grzybów zero bo sucho było. Ale dziś w nocy dobrze polało i teraz też co chwilę leje, więc może jakieś grzybki się pokażą. Kocham jesień za te wszystkie dary natury, kolory i to cudne, jesienne słońce . Pozdrawiam

Kasiu mam takiego małego "pryszcza" może 1/3 tego co w rajskim a może mniej, mam okrutne zagęszczenie, które teraz w miarę możliwości poluźniama u Ciebie grzybki na pewno będą bo i deszczyk i ciepło Ja też lubię jesień za te dary
monteverde 10:45, 21 wrz 2015

Basilikum napisał(a)
a ja wlasnie wpadlam po prosbie ale widze, ze Irenka mnie ubiegla
a przy okazji pozachwycałam sie różami same perełki u Ciebie

Przykro ale nie mogę pomóc a różyczki oglądaj do woli pozdrówka
monteverde 10:52, 21 wrz 2015

rozajerycha napisał(a)
Pachnie różami i grzybkami tak tylko może u Ciebie Aniu.
Ciesz się,że mieszkam daleko piwniczka byłaby w niebezpieczeństwie.
Ania,a powiedz ile czasu gotujesz takie grzybki np. do sosu?
Pozdrawiam Cię i ściskam mocno
Martek

Cześć MartekMaślaków do sosu wcale nie gotuję tylko obieram ze skórki i myję,smak oddadzą w sosie gotuje ok.10 min tylko do octu, a potem gotując się w zalewie dojdą Buziole przesyłam
monteverde 11:02, 21 wrz 2015

Kasya napisał(a)
No.... Róże piękne, Papa mi sie podoba duży rośnie ?
I powiedz w którym lesie takie piękne grzyby ?
Mąż byl w lesie wczoraj i nic nie było...okropna susza

Kasiu Papa Meilland rośnie do ok.1 m, ma piękny zapach róż damasceńskich no i piękny kwiat, polecam a grzyby w warmińskim lesie wczoraj nie mogłam jechać do lasu ale na spacerze z psem widziałam jak ludzie wracali i każdy niósł wiadra prawusków także i one dopisały
monteverde 11:05, 21 wrz 2015

Anda napisał(a)
Boszsz, jakie Ty masz piękne te różyce. Świetny pokaz, jak zwykle Narobiłaś mi apetytu na grzyby. Kto by pomyślał, że przy tej suszy takie urosły.

U mnie susza odpuściła,deszcz popadał, był moment, że noce były cieple i grzybnia oddała to co dobre
monteverde 11:06, 21 wrz 2015

an_tre napisał(a)
u ciebie zawsze coś ciekawego zobaczę, nawet i ciebie w nowej eleganckiej odsłonie
buziolki Aniu

Aniu o jakiej odsłonie Ty piszesz? buziole
monteverde 20:30, 21 wrz 2015

A ja po kolejnych zaprawach dobrze jest wykorzystać wolny czas inaczej jak za oknem deszcz

w słoikach dżem z gruszek i male gruszki w całości w zimę się przydadzą a dla zaglądających z okna robiona Sweet Parole, piękna pachnąca róża