Chciałam się przywitać - jestem nowa na forum i szukam ekspertki od róż

Z góry przepraszam za długi tekst ale chciałam od razu dać potrzebne informacje

Czy mogłabyś mi doradzić co pasuje do róży westerland?
Mam takie kłopotliwe miejsce przy wjeździe od strony sąsiada. U sąsiada bałagan z każdym rokiem coraz większy, małżonek nie chce słyszeć o matach z wikliny. Z szerokością jest nienajlepiej właściwie od zera do około 1m. Planuję na początek puścić na siatkę trzmielinę potem tą różę dalej mam szczepiony klon jesionolistny z żurawkami w nóżkach i rząd szmaragdów na długości około 40m. Ogrodzenie jest praktycznie w osi pn-pd, zacienienie od bardzo starego orzecha sąsiada przez 3-4 godziny. Ziemia b. zbita gliniasta, małopolska.
I pytanie trzmielina biało-zielona? Czy coś innego? Co pasuje do westerland w nóżki? 1 krzew czy 2?
Ta róża mi się podoba i jej cechy też ale może lepsza będzie jakaś inna odmiana?
Z drugiej strony wjazdu ma być różanka (w kolorach różu/bieli/fioletu). Od pn przy samym ogrodzeniu mam zaczątki wysokiego żywopłotu z bukszpanu z przodu ma być niska obwódka bukszpanowa, lawenda a z tyłu planuję trzy buki/klony.
Na początku rzędu szmaragdów mam przed nimi trzy rozplenice a dalej po jakichś 10m początki żywopłotu mieszanego czyli przed szmaragdami np: migdałek na pniu, rododendrony, sosny, jodłę, kulki berberysów, tawułę, lilaki, jałowce kolumnowe, peris itp - na razie niezbyt ciekawe/niedokończone i do poprawek

Na końcu działki za szmaragdami w najniższym miejscu działki mam dąb czerwonolistny, 2 doorenbosy, 1 brzoza gracilis i przy samym ogrodzeniu od strony południowej 3 miejscowe młode dęby. Ten fragment jest raz do roku zalewany i traktujemy go jako "ogród naturalistyczny". Działka ma ok 27 arów i jest położona na południowym stoku.
Będę wdzięczna za jakiś pomysł