Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 15:02, 12 sty 2014

bociek napisał(a)
Aniu, to niezly nalot mialas Pozdrawiam serdecznie i raz jeszcze wszystkiego naj naj w Nowym Roku

Boćku bardziej milszy mi Twój nalot do mnie niż jemiołuszek, fajnie, że jesteś
an_tre 15:02, 12 sty 2014

monteverde napisał(a)

Ja okrywałam opuncje szybąkładłam ją na kamieniach a ogrodowe niech Zbyszek zwiąże sznurkiem, potem niech założy włókninę ale ta zimowa lepsza i znowu zwiąże
Dzięki za błyskawiczną odpowiedź a horti mam powiązane, zobacz u mnie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 15:10, 12 sty 2014

Już byłam i odpisałam
monteverde 16:19, 12 sty 2014

Właśnie byłam na ogrodzie zaniosłam ptakom na jutro słonecznika i do kompostownika wrzuciłam obierki z domu, kilka fotek, ale wszystko teraz stoi tylko pełno wody
róże maja zielone listki, rozmaryn nie zmarzł
żurawki wyglądaja ladnie jak na ta porę roku
budleja bardzo ładnie się trzyma

powojniki też chyba stanęły w miejscu
monteverde 16:26, 12 sty 2014

Liście krokusów
i innych
wody na ogrodzie już za dużo stoją kałuże
Magda70 17:39, 12 sty 2014

U mnie podobnie w ogrodzie jest...krokusy, szafirki, tulipany - wszystko wylazlo.
Ale ja z innej beczki, Aniu masz jakąś sprawdzoną odmianę pomidorków koktajlowych???
mira 17:49, 12 sty 2014

o jejku jakie krokusy duże !!! a ja się martwię, że u mnie wyszły czubki - przysypałam je, małe narcyze też się pchają - u mnie zero było opadów więc pewnie dlatego aż tak bardzo krokusy nie wylazły - wczoraj miałam cudowną wiosnę a dziś teraz kurzyło i jest biało / w nocy wielką ławkę mi przewróciło/
pąki róż wielkie martwię się jak te zamówione różę będą się miały bo w marcu mają wysyłać ale jak korzeń jest ok to chyba będzie ok co myślisz?
ewalm 17:53, 12 sty 2014

Aniu, fajne to drzewo z jemiołami i ptakami Jeżdżę teraz na rehabilitację i tam też są takie drzewa z jemiołami - muszę jutro zrobić im zdjęcia, bardzo fajnie wyglądają.
monteverde 17:54, 12 sty 2014

Magda70 napisał(a)
U mnie podobnie w ogrodzie jest...krokusy, szafirki, tulipany - wszystko wylazlo.
Ale ja z innej beczki, Aniu masz jakąś sprawdzoną odmianę pomidorków koktajlowych???

Magda właściwie wszystkie koktajlowe są sprawdzone, są plenne i dobrze owocują w tamtym roku miałam odmianę od Bogusi żółte, były bardzo wczesne bo już w czerwcu jedliśmy ale nazwy nie pamiętam, na pewno w tym roku kupię nasiona Indigo Rose i jakieś jeszcze czerwone, lubię eksperymentować do nazw koktajlowych nie przywiązywałam wagi, bardziej mi zależało na tych pod folię
monteverde 17:58, 12 sty 2014

mira napisał(a)
o jejku jakie krokusy duże !!! a ja się martwię, że u mnie wyszły czubki - przysypałam je, małe narcyzy też się pchają - u mnie zero było opadów więc pewnie dlatego aż tak bardzo krokusy nie wylazły - wczoraj miałam cudowną wiosnę a dziś teraz kurzyło i jest biało / w nocy wielką ławkę mi przewróciło/
pąki róż wielkie martwię się jak te zamówione różę będą się miały bo w marcu mają wysyłać ale jak korzeń jest ok to chyba będzie ok co myślisz?

Mira tak mówia, że będą w marcu ale jeżeli pogoda nie będzie odpowiednia przesuną termin wysyłki, też mam róże zamówione najwyżej wrzucisz je do jakiegoś wiadra i przysypiesz korzenie ziemią, wytrzymają do posadzenia