Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 18:00, 12 sty 2014

ewalm napisał(a)
Aniu, fajne to drzewo z jemiołami i ptakami Jeżdżę teraz na rehabilitację i tam też są takie drzewa z jemiołami - muszę jutro zrobić im zdjęcia, bardzo fajnie wyglądają.

Ojej a co usprawniasz? Ewa na tym klonie jest pełno jemioły i ona miała jeszcze białe owoce, więc jemiołuszki w mig ten problem rozwiązały nie została żadna kuleczka
ewalm 18:14, 12 sty 2014

Kolanka
barbara_kraj... 18:27, 12 sty 2014

Aniu, po obejrzeniu Twoich lilii, zamówiłam pięć odmian ale azjatyckich tylko i pakiet cynobrówki Licifer Ciekawe, gdzie ja to posadzę?

Jutro wybiorę się na działkę, to sobie pooglądam, co z ziemi wylazło. Wody u mnie z pewnoscia nie ma, bo górka i piasek
jotka 18:34, 12 sty 2014

Aniu, moja budleja wygląda podobnie. jak zmarznie, to po prostu przytnę
bacowa 18:38, 12 sty 2014

Aniu witaj, mam pytanie czy kupowałaś rośliny na all .od "podstolecmarek"?
nebel 18:48, 12 sty 2014

Aniu, pomysl z kartka z kalendarza fantastyczny Ale wiesz co?
Gdybys sama ze zdjec ze swojego ogrodu stworzyla cos na ten 'ksztalt' - ogladalo by sie to rewelacyjnie
Magda70 19:02, 12 sty 2014

monteverde napisał(a)

Magda właściwie wszystkie koktajlowe są sprawdzone, są plenne i dobrze owocują w tamtym roku miałam odmianę od Bogusi żółte, były bardzo wczesne bo już w czerwcu jedliśmy ale nazwy nie pamiętam, na pewno w tym roku kupię nasiona Indigo Rose i jakieś jeszcze czerwone, lubię eksperymentować do nazw koktajlowych nie przywiązywałam wagi, bardziej mi zależało na tych pod folię

Dzięki kochana.
Miałam jakieś czerwone ale nie znam nazwy...i mało smaczne były dlatego szukam jakichś sprawdzonych odmian.
Z żółtych pomidorków zostawiłam sobie juz drugi rok nasionka...bo mi sie fajna odmiana trafiła.

Ja tylko koktajlowe sadzę bo nie mam folii...
monteverde 22:08, 12 sty 2014

bacowa napisał(a)
Aniu witaj, mam pytanie czy kupowałaś rośliny na all .od "podstolecmarek"?

Zawsze od niego kupuję i teraz juz też kupilam
monteverde 22:11, 12 sty 2014

Magda70 napisał(a)

Dzięki kochana.
Miałam jakieś czerwone ale nie znam nazwy...i mało smaczne były dlatego szukam jakichś sprawdzonych odmian.
Z żółtych pomidorków zostawiłam sobie juz drugi rok nasionka...bo mi sie fajna odmiana trafiła.

Ja tylko koktajlowe sadzę bo nie mam folii...

magda jest wiele odmian , które rosną bez folii, podaje link nasionka sprawdzone w metryczce pomidora pisze czy może na dworze rosnąć, otworzy Ci się na pomidorze, który sadzę co rok, w tym roku posadzę w donicy i dam długi kij http://www.pomidorlandia.pl/index.php/pomidor-opalka.html
monteverde 22:12, 12 sty 2014

nebel napisał(a)
Aniu, pomysl z kartka z kalendarza fantastyczny Ale wiesz co?
Gdybys sama ze zdjec ze swojego ogrodu stworzyla cos na ten 'ksztalt' - ogladalo by sie to rewelacyjnie

Ewa nie mam takich ładnych zdjęć, może jak dorobię sie lepszego aparatu, to spróbuję buziolki