Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 22:42, 18 lut 2014

Kasik napisał(a)

Mam maszynkę do mielenia z dodatkiem specjalnych tarek. Na placki idealne, to myślę, że i na babę będą dobre.
Do tej pory synuś babę u mojej mamy zamawiał, teraz może i ja te przyjemność jemu zafunduję.

Kasiu do odważnych świat należy, to proste jak drut, najgorsze to jakbyś miała trzeć ręcznie ziemniaki, bo trochę ich dużo na babkę, a potem to już pryszcz
Tess 22:46, 18 lut 2014

monteverde napisał(a)
No i babka zrobiona, część zjedzona na obiad

kto ma ochotę może się poczęstować kroiłam jeszcze gorącą bo taka najlepiej lubimy z zimnym mlekiem

O rany, babka ziemniaczana.
Przysmak dzieciństwa mojego eMa.
Pysznie wygląda.
monteverde 22:57, 18 lut 2014

Tess napisał(a)

O rany, babka ziemniaczana.
Przysmak dzieciństwa mojego eMa.
Pysznie wygląda.

jeszcze gorącą kroiłam, bo ślinka leciała a jutro na śniadanko w plasterki pokroję i podsmażę
Tess 22:58, 18 lut 2014

No taaaaak, podsmażaną eM lubi najbardziej.
monteverde 23:01, 18 lut 2014

Tess napisał(a)
No taaaaak, podsmażaną eM lubi najbardziej.

ja też
Gabriela 23:18, 18 lut 2014

Zwierzę się że robię prawie tak samo. Prawie bo kartofle ścieram na drobne wiórki. I jakoś zdecydowanie wolę świeżo upieczoną od odsmażanej.
Poczytałam o wysiewach, ale zaciskam piąstki, oglądam sobie kolorowe mniej i bardziej torebeczki, w posiadaniu których jestem. Wytrzymam do marca, nawet z lobelią.
monteverde 23:33, 18 lut 2014

Gabriela napisał(a)
Zwierzę się że robię prawie tak samo. Prawie bo kartofle ścieram na drobne wiórki. I jakoś zdecydowanie wolę świeżo upieczoną od odsmażanej.
Poczytałam o wysiewach, ale zaciskam piąstki, oglądam sobie kolorowe mniej i bardziej torebeczki, w posiadaniu których jestem. Wytrzymam do marca, nawet z lobelią.

Gabrysiu i masz rację, słońce będzie wyżej, będzie cieplej szybciej wzejdą odsmażana fajnie pod zębami chrupie
23:42, 18 lut 2014
Ponieważ łasuch ze mnie, nie mogę nie skomentować wyglądu babki - jeśli tak smakuje, jak wygląda, muszę spróbować też upiec. Informacja Gabrieli, że ziemniaki można zetrzeć również na wiórki, jak najbardziej przydatna, bo tylko takie oczka ma moja elektryczna tarka.
Aniu, ponieważ mój konik to także ceramika, od razu przyjrzałam się talerzowi - śliczny motyw konwalie majowe
Ja już tracę orientację jaką mamy porę roku, u mnie być może wkrótce bez będzie chciał zakwitnąć, bo liście już rozwinął, a bratki już są całkiem okazałe....
Dołączam pozdrowienia serdeczne

monteverde 23:58, 18 lut 2014

Iwa napisał(a)
Ponieważ łasuch ze mnie, nie mogę nie skomentować wyglądu babki - jeśli tak smakuje, jak wygląda, muszę spróbować też upiec. Informacja Gabrieli, że ziemniaki można zetrzeć również na wiórki, jak najbardziej przydatna, bo tylko takie oczka ma moja elektryczna tarka.
Aniu, ponieważ mój konik to także ceramika, od razu przyjrzałam się talerzowi - śliczny motyw konwalie majowe
Ja już tracę orientację jaką mamy porę roku, u mnie być może wkrótce bez będzie chciał zakwitnąć, bo liście już rozwinął, a bratki już są całkiem okazałe....
Dołączam pozdrowienia serdeczne

Już bez? no koniec świata, bratki samosiewki szybciutko lubią wyłazić, to wiem tylko 2 mi takie zostały reszta się wytłukła pozdrawiam serdecznie i powodzenia w babce
zbigniew_gazda 08:21, 19 lut 2014

Aniu przepis bardzo dokładny na babkę. Będzie próba. Jola też podawała przepis ale nie wiedziałem czy piec ją pod przykryciem i co z termoobiegiem. Tera wszystko jasne. Pozdrawiamy.