Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

grupa_trzyma... 10:20, 06 kwi 2014

A czy można pokrzywą zasilać krzewy owocowe (maliny i czarną porzeczkę) oraz warzywa, czy to tylko do roślin ozdobnych?
monteverde 14:49, 06 kwi 2014

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
A czy można pokrzywą zasilać krzewy owocowe (maliny i czarną porzeczkę) oraz warzywa, czy to tylko do roślin ozdobnych?

Oczywiście jak najbardziej wskazane tylko proporcja 1: 10
monteverde 14:53, 06 kwi 2014

Ania, ja za twoim przykładem na spacerze z psem wyczaiłam całe stado młodych pokrzyw. Co dalej? Znalazłam przepis: 1 kg pokrzywy zalewamy 1 litrem wody, przykrywamy, co jakiś czas mieszamy. Tylko ani słowa, kiedy tą miksturę można uznać za gotową. I jak podlewać? Rozcieńczać wodą? Nada się do rh, czy nie? Ale dużo pytań, ale sama zaczęłaś

Nic nie szkodzi zostawię Ci link tak samo robię, tylko po 2 tygodniach nie przecedzam wszystkiego tylko trzymam w pojemniku a jak mam potrzebę biorę litr i mieszam z wodą i podlewam link możesz do siebie skopiować http://dzialkowiec.pixelart.com.pl/nawoz-z-pokrzyw.html
monteverde 14:58, 06 kwi 2014

oprócz czosnku, cebuli i strączkowych
bociek 19:06, 06 kwi 2014

Anusia, ten trojlist to niezla ciekawostka Wyglada kosmicznie Bardzo jestem ciekawa kwiatow

Patrze jak u Ciebie wszystko zaczyna buzowac, szafirki biale niesamowicie dorodne Cudownie bujna wiosna bedzie na Swieta

Pozdrawiam Anulka bardzo serdecznie
Justyna 21:45, 06 kwi 2014

Aniu - cudny trólist!
Ja się wciąż kokoszę nad zakupem trójlistów i obuwików. Sceptycznie podchodzę do zakupów online, tak delikatnych roślin, a w sprzedaży bezpośredniej nie spotkałam.
Serdecznie
Kuklik 23:03, 06 kwi 2014

Też czekam na swojego Stolwijka, u mnie pierwszy sezon dopiero. Świetna ta wisienka, duża będzie?
A te pokrzywy... Przymierzałam się, ale przeraża mnie zapach, jak sobie to wyobrażę.... ale w realu nie wąchałam, da się wytrzymać? Czy nie wąchasz? Tymczasem leję cały ogród rosahumusem
monteverde 23:36, 06 kwi 2014

bociek napisał(a)
Anusia, ten trojlist to niezla ciekawostka Wyglada kosmicznie Bardzo jestem ciekawa kwiatow

Patrze jak u Ciebie wszystko zaczyna buzowac, szafirki biale niesamowicie dorodne Cudownie bujna wiosna bedzie na Swieta

Pozdrawiam Anulka bardzo serdecznie

Boćku dzięki, że wpadłaś, ale zajrzyj do Basi K., tam zobaczysz jak jej wszystko kwitnie u mnie to pryszcz pozdrówka
monteverde 23:37, 06 kwi 2014

Justyna napisał(a)
Aniu - cudny trólist!
Ja się wciąż kokoszę nad zakupem trójlistów i obuwików. Sceptycznie podchodzę do zakupów online, tak delikatnych roślin, a w sprzedaży bezpośredniej nie spotkałam.
Serdecznie

No ja też jestem trochę zawiedziona, bo tylko jeden mi wyszedł, sangwinarii też nie widzę, a sprzedawca po reklamacji się nie odzywa a przecież to drogie rośliny pozdrówka
monteverde 23:42, 06 kwi 2014

Kuklik napisał(a)
Też czekam na swojego Stolwijka, u mnie pierwszy sezon dopiero. Świetna ta wisienka, duża będzie?
A te pokrzywy... Przymierzałam się, ale przeraża mnie zapach, jak sobie to wyobrażę.... ale w realu nie wąchałam, da się wytrzymać? Czy nie wąchasz? Tymczasem leję cały ogród rosahumusem

Rosachumusem lalam na jesieni, pokrzywy rób, da się wytrzymać chociaż strasznie capi ja mam przykryty pojemnik ale warto , wcześniej dla "Grabi" wrzuciłam linka, to sobie Iza skopiuj Iza wisienka piszą, że 2-3m, ale wolno przyrasta, Marzenka trzyma w donicy i ma robić z niej bonsai ale jest śliczna
http://www.futuregardens.pl/wisnia-wczesna-kojou-no-mai.html buziolki