Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 10:52, 12 kwi 2014

Dzisiejsza kartka

no i jak to Irenka napisała myk do ogrodu, miłego dnia wszystkim
agatanowa 10:54, 12 kwi 2014

miłego
Nati 21:47, 12 kwi 2014

Widzę Aniu że tu najczęściej bywasz, chciałam zapytać Cię o tajemniczą miksturę na uwiąd powojników podała ją mi wyżej podpisana koleżanka

nie wiem czy teraz mogę zlać powojniki czy to już za późno mam w sumie ich 5, a 2 kupiłam tydzień temu, dziś jeszcze jeden przesadzałam ale jeden chyba przyszedł z uwiądem, 2 pędy były jakby zwiędłe i jeden listek widziałam brązowiał , co robić? pędy nie były połamane i nie odżyły po posadzeniu i podlaniu, obcięłam je nie u samego dołu tylko do momentu gdzie wypuszczały ładne przyrosty, nie wiem czy to może być ta choroba bo nigdy jej nie miałam na pozostałych clematisach, co radzisz
agatanowa 22:42, 12 kwi 2014

monteverde napisał(a)
Dzisiejsza kartka

no i jak to Irenka napisała myk do ogrodu, miłego dnia wszystkim

Hahaha dobre! przed chwilą googlowałam u wujka roślinę "Komelina bulwiasta", którą dostałam w gratisie wraz z zamówionymi sadzonkami, aby zobaczyć, co za czort. Po zdjęciach poznałam, że to roslinka z Twojej kartki, którą widziałam rano (trochę trzykrotkę mi przypomina)!

Ta kartka z Twojego kalendarza jest jakby dla mnie dedykowana w dniu dzisiejszym, Aniu Prorocza
agatanowa 22:47, 12 kwi 2014

No i moje skojarzenie z trzykrotką okazuje się słuszne - to ta sama rodzina roslin (zresztą nic w tym odkrywczego, wystarczy spojrzeć na kwiat z trzema płatkami i układ liścia na łodyżce)
bogumila 23:24, 12 kwi 2014

Aniu...pozdrawiam.Pytanko...czy trójsklepka ma pędy podziemnie...bo wydaje mi się ,że u mnie się rozmnożyła.
monteverde 23:34, 12 kwi 2014

agatanowa napisał(a)
No i moje skojarzenie z trzykrotką okazuje się słuszne - to ta sama rodzina roslin (zresztą nic w tym odkrywczego, wystarczy spojrzeć na kwiat z trzema płatkami i układ liścia na łodyżce)

To jeszcze Ci zadedykuję moją kommelinę bulwiastą z rajskiego, bardzo ją lubiętak to ta sama rodzina

monteverde 23:38, 12 kwi 2014

Nati napisał(a)
Widzę Aniu że tu najczęściej bywasz, chciałam zapytać Cię o tajemniczą miksturę na uwiąd powojników podała ją mi wyżej podpisana koleżanka

nie wiem czy teraz mogę zlać powojniki czy to już za późno mam w sumie ich 5, a 2 kupiłam tydzień temu, dziś jeszcze jeden przesadzałam ale jeden chyba przyszedł z uwiądem, 2 pędy były jakby zwiędłe i jeden listek widziałam brązowiał , co robić? pędy nie były połamane i nie odżyły po posadzeniu i podlaniu, obcięłam je nie u samego dołu tylko do momentu gdzie wypuszczały ładne przyrosty, nie wiem czy to może być ta choroba bo nigdy jej nie miałam na pozostałych clematisach, co radzisz

możesz ale nie zlać tylko podlać główka czosnku(przeciśnięta przez praskę, 8 litrów wody i 8 tabletek nadmanganianu potasu( tabletki do kąpania niemowląt) wszystko wymieszaj i podlej powojniki to uwiąd, po podlaniu nie powinno już tak być, no i za jakiś tydzień interwencyjnym do powojników je podlej
monteverde 23:40, 12 kwi 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Aniu...pozdrawiam.Pytanko...czy trójsklepka ma pędy podziemnie...bo wydaje mi się ,że u mnie się rozmnożyła.

tak rozłogami i z nich wyrastają łodyżki
an_tre 23:41, 12 kwi 2014

Jeszcze jest dziś to pozdrawiam sobotnio Aniu
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies