Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 22:15, 10 kwi 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Co to za bodziszek? Dostałam w zeszłym roku sadzonkę, ale się nie przyjęła. Bardzo ładne ma liście

Basiu Renarda
PERKA 23:00, 10 kwi 2014

Aniu,

tak spodobały mi się Twoje hortensje, że nie odpuściłam i właśnie jestem szczęśliwą posiadaczką kilkunastu sztuk - głównie to Anabelle, ale jest też Nikko Blue, Europa i Villosa. Te podobały mi się na necie więc..... kupiłam! Dołączy do jedynej którą miałam już w zeszłym roku - Romance - taka o warstwowym kwiecie - ale pewnie wiesz
trochę słabe zdjęcie ..

Marzy mi się biało-niebiesko-fioletowy szpaler hortensji, zobaczymy co wyjdzie z marzeń ...
Pytanie do ekspertki - jak teraz się do nich zabrać? Mam ziemię kwaśną, planuję lekko podsypać je korą. Jak o nie dbać aby były zjawiskowe? Czym je podlewać aby miały te niebieskie - niebieski kolor? Na razie są oczywiście sadzonki - patyczki z drobnymi listkami, ale przecież urosną, nie ?
Będę wdzięczna za radę.
paniprzyroda 23:20, 10 kwi 2014

Widzę, że obserwacje z dzisiejszego dnia mamy bardzo podobne Deszczyk był bardzo potrzebny.
monteverde 23:38, 10 kwi 2014

PERKA napisał(a)
Aniu,

tak spodobały mi się Twoje hortensje, że nie odpuściłam i właśnie jestem szczęśliwą posiadaczką kilkunastu sztuk - głównie to Anabelle, ale jest też Nikko Blue, Europa i Villosa. Te podobały mi się na necie więc..... kupiłam! Dołączy do jedynej którą miałam już w zeszłym roku - Romance - taka o warstwowym kwiecie - ale pewnie wiesz
trochę słabe zdjęcie ..

Marzy mi się biało-niebiesko-fioletowy szpaler hortensji, zobaczymy co wyjdzie z marzeń ...
Pytanie do ekspertki - jak teraz się do nich zabrać? Mam ziemię kwaśną, planuję lekko podsypać je korą. Jak o nie dbać aby były zjawiskowe? Czym je podlewać aby miały te niebieskie - niebieski kolor? Na razie są oczywiście sadzonki - patyczki z drobnymi listkami, ale przecież urosną, nie ?
Będę wdzięczna za radę.

Perka jest specjalny nawóz do hortensji aby kwiat był niebieski w ogrodniczych się kupuje i podlewa krzewy
monteverde 23:51, 10 kwi 2014

paniprzyroda napisał(a)
Widzę, że obserwacje z dzisiejszego dnia mamy bardzo podobne Deszczyk był bardzo potrzebny.

Ano tylko u Ciebie już mocno tulipki kwitną a u mnie botaniczne dopiero zaczynają
monteverde 01:00, 11 kwi 2014

Dobranoc

monteverde 10:32, 11 kwi 2014

Dzisiejsza kartka

i spadam do ogrodu bo jest piękna słoneczna pogoda do wieczorka
hanka_andrus 14:07, 11 kwi 2014

Amarylis piękności wielkiej. Miłego dnia pracusiu.
Milka 14:22, 11 kwi 2014

Ale masz fajnie, myk i w ogrodzie, a teraz super pogoda i sama bym posiedziała, a tak w pracy, jutro znowu i tylko bidna niedziela zostaje
bociek 20:55, 11 kwi 2014

No Aneczko, kilkanascie sztuk Bedzie cudowny szpaler