Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 22:46, 18 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

śliczny mam nadzieje ze zakwitnie w tym roku.

No nie wiem Bogdziu, listki ma ale pączków nie widzę, wszakże jeszcze do końca sierpnia trochę czasu to może zakwitnie
monteverde 22:56, 18 lip 2014

Prawie do 22.00 pryskałam Score na plamistość róże, musiałam poczekać żeby żadne owady nie latałyu mnie deszczu nie ma w dzień był upał wyszłam do ogrodu po zrobieniu dżemów z wiśni, kupiłam dzisiaj 3 kg i trochę zrobiłamtak po 18.00
mira 23:01, 18 lip 2014

monteverde napisał(a)

to zimą wcale ich nie zraszasz? gdzie przechowujesz donice?To odmiana Pinoccio

Donicę przechowuję w garażu ok 15 st w ciemnym miejscu - w poprzednich latach od czasu do czasu podlałam lekko a ostatnią zimę miałam pod stolikiem i zapomniałam może ze 2 razy podlałam, odpoczywały miały sucho - moje już mają z 5 albo więcej lat i są nadal w tej samej donicy i ziemi w której posadziłam - na wiosnę tylko na wierzch dosypuję nową ziemię no i zasilam i podlewam już systematycznie.

pozdrawiam
Madzenka 23:06, 18 lip 2014

Aniu mam wolny internet i nie wiem czy udało mi sie wysłać pytanie... Jaką wysokosć mają Twoje Chopiny?
A alaejkę wśrod roślin uwielbiam i pokazuj ją częściej a ja obiecuję więcej pojedynczych kwiatków
monteverde 23:12, 18 lip 2014

Zakwitła dalia Lambada, bidulka została przez dzikie koty pozbawiona 5 łodyżek, przycięłam ją i odbiła ale jest słabiutka, no ale kwiatek jest

Nelly Moser drugie kwitnienie

kolejne lilie rozkwitają

agapant Wołga
monteverde 23:27, 18 lip 2014

mira napisał(a)

Donicę przechowuję w garażu ok 15 st w ciemnym miejscu - w poprzednich latach od czasu do czasu podlałam lekko a ostatnią zimę miałam pod stolikiem i zapomniałam może ze 2 razy podlałam, odpoczywały miały sucho - moje już mają z 5 albo więcej lat i są nadal w tej samej donicy i ziemi w której posadziłam - na wiosnę tylko na wierzch dosypuję nową ziemię no i zasilam i podlewam już systematycznie.

pozdrawiam

Mira ja niektóre co rosły w pojedynczych doniczkach powsadzałam do dużych donic co mi po przeprowadzce od róż zostały i teraz maja ciasno, ale mam i takie jeszcze w pojedynczych bo nie wiedziałam co to za odmiana muszę poczekać aż zakwitną i te maja po jednej kwiatowej łodydze, leniuchymoje też maja niektóre po 5 lat ale mam i młode zobaczymy na następny rok, ja swoje zima raz w miesiącu zraszałam
monteverde 23:57, 18 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Aniu mam wolny internet i nie wiem czy udało mi sie wysłać pytanie... Jaką wysokosć mają Twoje Chopiny?
A alejkę wśrod roślin uwielbiam i pokazuj ją częściej a ja obiecuję więcej pojedynczych kwiatków

Marzenko moje Chopiny w tej chwili są niskie bo młode są 2 tzn. jeden kupiony, jeden z patyka wyhodowałam a trzeci z rajskiego stary krzak, ale został nisko przycięty, ale w rajskim zależy od roku rosły od 120 do 150 cm, a jednego roku to prawie miały 2m w gałęziach brzoskwini się chowająctu lipiec 2011 w rajskim taki normalny

a tu początek lipca 2012 widać, że wyższe

a większej perspektywy nie za bardzo mogę pokazywać, bo chwaściory sąsiadów widać, albo sznury od bielizny lub różne nieciekawe ploty, a na maty mnie na razie nie stać mam inne wydatki

monteverde 00:07, 19 lip 2014

kilka liliowców dzisiaj

Black Emanuelle jest prawie czarny a na zdjęciu wychodzi jaśniejszy
agatanowa 00:21, 19 lip 2014

monteverde napisał(a)
Prawie do 22.00 pryskałam Score na plamistość róże, musiałam poczekać żeby żadne owady nie latałyu mnie deszczu nie ma w dzień był upał wyszłam do ogrodu po zrobieniu dżemów z wiśni, kupiłam dzisiaj 3 kg i trochę zrobiłamtak po 18.00

mniam
monteverde 00:34, 19 lip 2014

agatanowa napisał(a)

mniam

wylizałam garnek z resztek i stwierdzam, że wyszedł super wiśnie były po 3 zł to mogłam kupić kobiałkę