Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 11:00, 18 lip 2014

Katkak napisał(a)

O, Ania a ja mam identycznego hibiskusa , samosiejkę zresztą . Miałam ochotę go wyrwać, dopóki nie zobaczyłam jak ślicznie zakwitł . Pozdrawiam .

a ja mam tu takiego w tamtym roku zakwitł mi jednym kwiatkiem, potem go przesadziłam i na wiosnę przymarzł, to nie wiem czy we wrześniu da radę zakwitnąć zdjęcie z tamtego roku
mira 11:14, 18 lip 2014

monteverde napisał(a)

Też Ciebie witam Doniuu mnie od rana upał, głowa mnie boli piję kawkę nie wiem czy dobrze?
Pilgrim

ale ta pogoda pokrętna, u mnie wczoraj było mega upalnie, a nad ranem deszcz i się ochłodziło a teraz znów wstaje słońce

pozdrawiam letnio i z radością oglądam róże u Ciebie , a jeszcze kiedyś miałam Ci napisać że bardzo już Twój ogród nabiera dorosłego charakteru jak na działania po przerwie / tak zrozumiałam że zmieniłaś miejsce/
monteverde 11:20, 18 lip 2014

mira napisał(a)

ale ta pogoda pokrętna, u mnie wczoraj było mega upalnie, a nad ranem deszcz i się ochłodziło a teraz znów wstaje słońce

pozdrawiam letnio i z radością oglądam róże u Ciebie , a jeszcze kiedyś miałam Ci napisać że bardzo już Twój ogród nabiera dorosłego charakteru jak na działania po przerwie / tak zrozumiałam że zmieniłaś miejsce/

Mira zmieniłam miejsce rok temu z Pomorza na Warmię no i ogród też tam był duży tu malutki, Markowi pisałam, że jakieś 12 arów ale jak ma 3 to wszystkojest w nim zatem gęstoa przerwę miałam miesięczną od Ogrodowiska bo zepsuł mi się komp i musiałam nowy zakupić ciężko mi teraz przeglądać wszystkie watki w czytaniu strasznie tego dużou mnie już jest upał pozdrówka
mira 11:28, 18 lip 2014

Wiem ,że komp Ci się zepsuł bo zaglądałam, u mnie na wątku cisza bo mam lenia letniego, weszłam na net bo szukam warunków uprawy dla kliwi i zaleciałam do Ciebie ja mam działkę 10 arów więc ogrodu może 5 więc wiem że to mało
pozdrawiam
monteverde 11:35, 18 lip 2014

mira napisał(a)
Wiem ,że komp Ci się zepsuł bo zaglądałam, u mnie na wątku cisza bo mam lenia letniego, weszłam na net bo szukam warunków uprawy dla kliwi i zaleciałam do Ciebie ja mam działkę 10 arów więc ogrodu może 5 więc wiem że to mało
pozdrawiam

I co znalazłaś warunki uprawy dla kiwi? mój agapant jeden szybko już zakwitnie
a tu kolejne

i jeszcze na ogrodzie stoją w donicach ale po 1-2 kwiatki,widać, że mają jeszcze za luźno, że tak mało kwiatów
mira 11:47, 18 lip 2014

Znalazłam ale źle napisałam szukałam dla kliwii
agapanty już lepsze i takie lubię na wpół, mój ma dobrych kilka lat i już chciałam go przesadzać ale widać że nie chciał bo więcej niż w ub roku, a ponadto zauważywłam że jak zimą wogóle się nim nie zajmuje to jest lepszy
ten w paski liście fajny,

idę na obchód
monteverde 11:53, 18 lip 2014

mira napisał(a)
Znalazłam ale źle napisałam szukałam dla kliwii
agapanty już lepsze i takie lubię na wpół, mój ma dobrych kilka lat i już chciałam go przesadzać ale widać że nie chciał bo więcej niż w ub roku, a ponadto zauważyłam że jak zimą w ogóle się nim nie zajmuje to jest lepszy
ten w paski liście fajny,

idę na obchód

to zimą wcale ich nie zraszasz? gdzie przechowujesz donice?To odmiana Pinoccio
kachat 12:48, 18 lip 2014

monteverde napisał(a)

jeżeli nie chcesz ich ścinać to najlepiej posadzić niskie. które ladnie zadarniają a jest to geranium sanguineum var lancastriense-bodziszek czerwony, potem też czerwony Elke, bodziszek Versicolor, no i chyba najładniej zadarnia kantabryjski Biokovosą niziutkieaha i Max Freite wyższe po kwitnieniu ścinam, odbijają i znowu kwitną

Bardzo dziękuję Aniu za odpowiedź! Właśnie bodziszek czerwony był moim numerem jeden, ale wyczytałam, że po paru latach brzydko drewnieje A jak jest u ciebie..?
Bogdzia 22:41, 18 lip 2014

monteverde napisał(a)

a ja mam tu takiego w tamtym roku zakwitł mi jednym kwiatkiem, potem go przesadziłam i na wiosnę przymarzł, to nie wiem czy we wrześniu da radę zakwitnąć zdjęcie z tamtego roku

śliczny mam nadzieje ze zakwitnie w tym roku.
monteverde 22:43, 18 lip 2014

kachat napisał(a)

Bardzo dziękuję Aniu za odpowiedź! Właśnie bodziszek czerwony był moim numerem jeden, ale wyczytałam, że po paru latach brzydko drewnieje A jak jest u ciebie..?

U mnie jeszcze nie zdążył zdrewnieć, choćby ze względu na przeprowadzkę i nie myślę, żeby te niskie odmiany drewniały