Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 23:31, 02 sie 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, pięknie pokazałaś ogród Vivy. Nim ciągle trzeba się zachwycać!
Relacja z ciągu dalszego eskapady imponująca. Tyle nowych wieści, obrazów!
Na pewno długo pozostaną w pamięci

Oby jak najdłużej Basiu, bo nie wiem kiedy następnym razem wybiorę się w tamte strony czerwone tytonie Vivy

biały przegorzan Marka
Madzenka 23:42, 02 sie 2014

Całą Polskę przejechałaś aby podziwiać takie piękne miejsca
monteverde 23:45, 02 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Całą Polskę przejechałaś aby podziwiać takie piękne miejsca

Tak Marzenko, ale warto było no i miałam świetnego kierowcę
Welka 00:12, 03 sie 2014

Aniu, wklejam i u Ciebie nazwy rozchodników (nie pamiętam tylko czy 6 czy 7 braliście): Matrona, Star dust (zielone liście i białe kwiaty); Red Cauli (ciemny liść i czerwonawy kwiat - Ty masz dwie gałązki), Mr Goodbud (ciemny liść i mocny różowy kwiat), chyba ten też - Strawbery and Cream (u mnie też nowy i nie wiem jak kwitnie, chyba jakiś jasny kolor); Dark Knight (ciemny liśc wpadający w fiolet i różowy kwiat; w grafice goooogle są moje zdjęcia); i Chocolade Drop (praktycznie czarny liść, najciemniejszy ze wszystkich). Turzyca to była Bronzita, żurawki to Ginger Ale i marmoladka. Pamiętasz jak się nazywa to od Megi, co Markowi dałam?
Pozdrawiam
monteverde 00:32, 03 sie 2014

Welka napisał(a)
Aniu, wklejam i u Ciebie nazwy rozchodników (nie pamiętam tylko czy 6 czy 7 braliście): Matrona, Star dust (zielone liście i białe kwiaty); Red Cauli (ciemny liść i czerwonawy kwiat - Ty masz dwie gałązki), Mr Goodbud (ciemny liść i mocny różowy kwiat), chyba ten też - Strawbery and Cream (u mnie też nowy i nie wiem jak kwitnie, chyba jakiś jasny kolor); Dark Knight (ciemny liśc wpadający w fiolet i różowy kwiat; w grafice goooogle są moje zdjęcia); i Chocolade Drop (praktycznie czarny liść, najciemniejszy ze wszystkich). Turzyca to była Bronzita, żurawki to Ginger Ale i marmoladka. Pamiętasz jak się nazywa to od Megi, co Markowi dałam?
Pozdrawiam

Dzięki za nazwy Strawberry and Cream kwitnie na pomarańczowoczerwony kolor a kwiatek od Megi to Bylica Schmidta - Artemisia schmidtiana
Welka 00:42, 03 sie 2014

A to dobrze mi się na początku wydawało, ze jakaś bylica. Dzięki, muszę sobie zapisać całą nazwę
agatanowa 00:50, 03 sie 2014

przyjemnie poczytać o pieknych ogrodach, przyjaznych i serdecznych ludziach oraz wrócić do miejsc, które przelotnie widziałam w maju (Przemyśl, Krasiczyn)
dziekuję, Aniu
monteverde 00:53, 03 sie 2014

Welka napisał(a)
A to dobrze mi się na początku wydawało, ze jakaś bylica. Dzięki, muszę sobie zapisać całą nazwę

Zapisz zapisza jak tam u Ciebie teraz z czasem?
Welka 01:02, 03 sie 2014

M we wtorek i chyba w pt do pracy już wraca, także wtedy nie mam samochodu, ale może któregoś dnia się urwę do Ol, ale to z dnia na dzień się okaże, bo zależy to od postępów prac ogólnobudowlanych (teść kończy nam płot i nie wiem kiedy będzie przychodził, a muszę wtedy nadzorować). Dam znać jak coś
monteverde 01:04, 03 sie 2014

agatanowa napisał(a)
przyjemnie poczytać o pieknych ogrodach, przyjaznych i serdecznych ludziach oraz wrócić do miejsc, które przelotnie widziałam w maju (Przemyśl, Krasiczyn)
dziekuję, Aniu

Ja mam niedosyt ale kiedyś to nadrobię, a Ty na drugi raz nie patrz na brak makijażu tylko wchodź do ogroduNie mam za ładnych zdjęć od Marka, bo akomulatorki od aparatu się ładowały, robiłam telefonem
na pożegnalną kolację Marek zrobił tadżin, był bardzo smacznya rydze w miodzie wręcz pychotka