Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

kosolka 07:03, 17 sie 2014

WilczaGora napisał(a)

no wiesz....nie wierzę...jutro zrobię zdjęcia specjalnie dla Ciebie..mam ich kilkadziesiąt i nie wyobrażam sobie ogrodu zez nich
buziaki Wilkołaki dla Was obu

No przecież ściemniać nie będę, prawdę mówię -jak jest Pokażcie,pokażcie! może nie widziałam takich zdjęć jak powinnam, i nie poznałam ich uroku?
badara 08:44, 17 sie 2014

monteverde napisał(a)
Kamasje w najlepsze nadal kwitną

Moje kamasje dawno przekwitły

pozdrawiam Łucja
agatanowa 09:45, 17 sie 2014

Mi własnie i Baronowa, i Reine de Violettes szalenie się podobają

Aniu, masz też jakieś "Francuzeczki", jak je z Vivą nazywałyście, których zdjęcia wklejałaś, o ile kojarzę w odcieniach różu. Czy mogłabys je przypomnieć ze zdjęciami, bo sobie nie przekopiowałam do excela, a wiem, że bardzo mi się podobały i będę myślała, czy nie zamówić. Niestety znalezienie ich zdjęć teraz to, jak szukanie igły w stogu siana w Twoim przepastnym - zresztą, jak i ogródek - wątku.
U mnie od 2 dni pada, dziś lepiej, ale chłodno

Z góry dziękuję, miłej niedzieli, Aniu
Madzenka 11:12, 17 sie 2014

Za kaźdym razem gdy widzę Twoją kolekcję róż zasatanawiam się gdzie je mieścisz
eda 15:58, 17 sie 2014

śliczna Rosario i ten bukiecik naturalny na dobranoc przepiękny Pytałaś u mnie o różyczki pomarańczowe one są takie zaskakujące dostałam je od Hanusi gdy byłyśmy na spotkaniu u Tengela -Dawida Hania mówiła że kupiła w kwiaciarni jako miniaturkę nazwy nie było mówiła także że mogę ją wsadzić do ogrodu tylko mocno przyciąć na wiosnę no i tak wielkich kwiatów i takiej ilości to jeszcze nie miała tak wygladała po wsadzeniu a tak teraz Jak ją wsadziłam to miała malutkie pączki

monteverde 21:00, 17 sie 2014

kosolka napisał(a)
Musiałam przyjść zobaczyć Rozwary są przecudne!! A jeszcze miesiąc temu ich nie znałam w ogóle Za to przyznam sie że nie rozumiem fenomenu rozchodnikow. Podejrzewam ze za jakiś czas zrozumiem, tak jak to u mnie było z hortensjami bukietowymi
Znów pada. Stuka mi do snu nad głową. Dobrej nocy!
pięknie kwitną kiedy mało co kwitnie i ładnie się komponują z każdą rośliną nawet z trawami
monteverde 21:02, 17 sie 2014

WilczaGora napisał(a)

no wiesz....nie wierzę...jutro zrobię zdjęcia specjalnie dla Ciebie..mam ich kilkadziesiąt i nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich
buziaki Wilkołaki dla Was obu

Pozdrówko Waderkoto ładne dobranoc to pelargonia mam ją od rajskiego jeszczeWpadnę pooglądać u Ciebie rozchodniki bo też je lubię buziole
monteverde 21:10, 17 sie 2014

weronika77 napisał(a)
Różyczki ładne, baronowa szczególnie.
Aniu, chyba mi kiedyś podpowiadałaś nazwę Marii Teresy, ale wciąż nie jestem pewna czy właśnie ją mam. Jest niezawodna, kwitnie w towarzystwie Luizy Odier, ale częściej i obficiej szczególnie drugi raz. Pytają o nią a ja chciałabym wiedzieć. Dobrej nocki.

Mariatheresia mam od wiosny siedzi jeszcze w donicy i czeka na wkopanie na miejsce stałe, ale cały czas kwitnie odkąd ja kupiłam, u mnie nie kwitnie ona przy Louise Odier dzisiejsza fotka
monteverde 21:15, 17 sie 2014

kosolka napisał(a)

No przecież ściemniać nie będę, prawdę mówię -jak jest Pokażcie,pokażcie! może nie widziałam takich zdjęć jak powinnam, i nie poznałam ich uroku?

te sfociłam dzisiaj, a wcześniej masz inne
monteverde 21:44, 17 sie 2014

badara napisał(a)

Moje kamasje dawno przekwitły

pozdrawiam Łucja

Łucjo późno ruszyły cebule i dlatego teraz mogę się nimi cieszyć, ja wiem, że kwitną kiedy i tulipanyale galtonie miałam w rajskim rosła prawie ponad 1 m i miała rzadszy kwiatostan, a te łodygi nie mają nawet 60 cm i są gęściejsze kwiatostany, chociaż pora kwitnienia lipiec-sierpień wskazuje na galtonię pozdrówkaGaltonia z rajskiego

a tu dzisiejsza fotka z warmińskiego