Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 22:11, 24 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
Aniu ale Ty masz tych roślin. Zastanawiam się ile byś była w stanie posadzic roślin na 1m kwadratowym, podejrzewam że sporo by tego było patrzac na to co tu pokazujesz.Miłego tygodnia.

Bogdziu właśnie myślę, aby ogród trochę w roślinki uszczuplić, bo tak się wszystko rozrasta i nie mam co robić z nadwyżkami no i chcę więcej bylin posadzić bezproblemowych, jak piwonie,horti, jeżówki, dzielżany, itd.itd., no i róże
Limka
monteverde 22:18, 24 sie 2014

Justyna napisał(a)
Aniu, dzięki za odmianę. Zapisuję. A więc to tak, żółte liście pożyczyłaś mu od StowijkaSpryciula.
Lankon jeszcze kwitnie? Dłuuugo.
Serdecznie

No jeszcze kwitnie i białe lilie też Stolwijk jest bardzo wczesny początek kwietnia i potem by było pusto przeważnie sadzę po 2 powojniki
Tess 22:57, 24 sie 2014

monteverde napisał(a)

Bogdziu właśnie myślę, aby ogród trochę w roślinki uszczuplić, bo tak się wszystko rozrasta i nie mam co robić z nadwyżkami no i chcę więcej bylin posadzić bezproblemowych, jak piwonie,horti, jeżówki, dzielżany, itd.itd., no i róże

No nie wierzę własnym oczom!
Dojrzewasz do zmniejszenia ilości gatunków?

To takie trudne. Mam świadomość, że pewnie połowę gatunków lub odmian powinnam z ogrodu usunąć, zrobiłoby się porządnie i ładnie.
Ale nie mogę się zebrać.

Aniu, dlaczego gnojówka najlepiej 1:15?

Buziaki
monteverde 23:07, 24 sie 2014

Tess napisał(a)

No nie wierzę własnym oczom!
Dojrzewasz do zmniejszenia ilości gatunków?

To takie trudne. Mam świadomość, że pewnie połowę gatunków lub odmian powinnam z ogrodu usunąć, zrobiłoby się porządnie i ładnie.
Ale nie mogę się zebrać.

Aniu, dlaczego gnojówka najlepiej 1:15?

Buziaki

z wrotyczy, tak napisali mądrzy ogrodnicy,chyba, żeby nie popalićU mnie to na razie przemyślenia, bo jak tu się pozbyć tego co się kocha?
monteverde 10:37, 25 sie 2014

Dzisiejsza kartka

Milka 10:50, 25 sie 2014

Aniu, powiedz, co niszczy ta ćma, będę jej szukać, czy nie narozrabiała, siedziała na cisach...
pozdrawiam, poniedziałek już, a w do soboty juz tak blisko
Donia72 10:53, 25 sie 2014

Kochana, grill byłCo prawda mąż rozpalał go na tarasie, a my siedzieliśmy w domkuAle było fajnie
WilczaGora 12:10, 25 sie 2014

monteverde napisał(a)

(...) właśnie myślę, aby ogród trochę w roślinki uszczuplić, bo tak się wszystko rozrasta i nie mam co robić z nadwyżkami no i chcę więcej bylin posadzić bezproblemowych, jak piwonie,horti, jeżówki, dzielżany, itd.itd., no i róże

nie całkiem wierzę, że się uda ... ja często mam takie zamiary, a potem tego szkoda, tego szkoda i tylko przeprowadzki niekończące się urządzam
boguslawa_ma... 20:10, 25 sie 2014

Ja mam tak samo,wszystkiego szkoda ,przesadzam w inne miejsca,dokupuje przynoszę od kogoś i zamiast mniej robi się więcej.
Ale przysięgłam ,że jesienią nie kupię żadnej cebulki
Pozdrawiam Aniu
monteverde 21:33, 25 sie 2014

Milka napisał(a)
Aniu, powiedz, co niszczy ta ćma, będę jej szukać, czy nie narozrabiała, siedziała na cisach...
pozdrawiam, poniedziałek już, a w do soboty juz tak blisko

Irenko napisałam u Ciebie że najczęściej zasadza się na liściaste, szczególnie żywopłoty grabowe ale i innymi nie gardzi chodzi o jej gąsienice, które są bardzo ładne takie kudłate