Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

Gocha 14:36, 10 lip 2014

Dorotko wygląda na to , że ja mam właśnie Big Purple- nie znałam oczywiście jej nazwy. Wczoraj zrobiłam jej fotkę to nawet dobrze bo dzisiaj już paskudnie żeby focić a i róże pewnie beeee. Bardzo szkoda ale chyba na spotkaniu nie pokaże Wam swoich róż bo w więksości przekwitną, na pniu na pewno , inne chyba też, ewentualnie Chopin pokaże się z dobrej strony. Jego kwiaty długo się utrzymują pod wrunkiem , że nie pada to są piękne, jak deszcz to dostają plam.
dorciabe 15:25, 10 lip 2014

Gocha napisał(a)
Dorotko wygląda na to , że ja mam właśnie Big Purple- nie znałam oczywiście jej nazwy. Wczoraj zrobiłam jej fotkę to nawet dobrze bo dzisiaj już paskudnie żeby focić a i róże pewnie beeee. Bardzo szkoda ale chyba na spotkaniu nie pokaże Wam swoich róż bo w więksości przekwitną, na pniu na pewno , inne chyba też, ewentualnie Chopin pokaże się z dobrej strony. Jego kwiaty długo się utrzymują pod wrunkiem , że nie pada to są piękne, jak deszcz to dostają plam.

No niestety deszcz nie jest sprzymierzeńcem róż, moje też się kładą, ale nadal kwitną
Idę do Ciebie fotki zobaczyć
SylwiaKa 18:45, 10 lip 2014

Dorcia - jestem dopiero na 30 stronie, ale podoba mi się baaardzo
dorciabe 19:40, 10 lip 2014

SylwiaKa napisał(a)
Dorcia - jestem dopiero na 30 stronie, ale podoba mi się baaardzo

Sylwia na szczęście stron nie ma dużo w przeciwieństwie do zmian jakie robiłam, teraz to już nudy
Miło mi bardzo, że jesteś
SylwiaKa 08:36, 11 lip 2014

Dorcia - na szczęście Nie mam pojęcia jak ja ogarnę wątki, które mają po kilkaset lub więcej stron!
Zaczynam się od Ciebie zarażać różami a przecież wcale ich póki co nie planowałam Może zacznę od jednej malutkiej
dorciabe 09:59, 11 lip 2014

SylwiaKa napisał(a)
Dorcia - na szczęście Nie mam pojęcia jak ja ogarnę wątki, które mają po kilkaset lub więcej stron!
Zaczynam się od Ciebie zarażać różami a przecież wcale ich póki co nie planowałam Może zacznę od jednej malutkiej

Będziesz miała lekturę na długie zimowe wieczory
Choroba różana jest baaaaardzo zaraźliwa, wiem to po sobie. Nie miałam pojęcia na co zwracać uwagę kupując róże. Rozróżniałam tylko kolory i czy pnąca, czy krzaczasta
Teraz choć nadal wiem mało o różach, zamawiam kolejne bardziej świadomie
Róże są pięknea jeszcze jak są w dobrym towarzystwie, to po prostu bajka
BusyBee 10:04, 11 lip 2014

dorciabe napisał(a)

Matko jedyno co żem ja uczyniła zamówiłam 5 róż, a mianowicie
Burgundy Iceberg (przez Madżenke)
Big Purple( również winna Madżen)
Senteur Royale
Pirouette
Bailando
Co to będzie? Ciekawe co będę musiała eksmitować martwię się, bo przecież NIE MAM miejsca

Ależ cuda wybrałaś! Nic się nie martw, gdzieś się upchnie
Poza tym w ogrodzie to stały ruch- coś przybywa, coś ubywa- najwyżej trochę poprzesadzasz...
A skąd zamawiałaś?
BusyBee 10:06, 11 lip 2014

dorciabe napisał(a)

Będziesz miała lekturę na długie zimowe wieczory
Choroba różana jest baaaaardzo zaraźliwa, wiem to po sobie. Nie miałam pojęcia na co zwracać uwagę kupując róże. Rozróżniałam tylko kolory i czy pnąca, czy krzaczasta
Teraz choć nadal wiem mało o różach, zamawiam kolejne bardziej świadomie
Róże są pięknea jeszcze jak są w dobrym towarzystwie, to po prostu bajka

Zgadza się- poza tym mało co kwitnie tak długo jak róże. Oczywiście nie wszystkie odmiany, dlatego warto się zastanowić.
dorciabe 10:13, 11 lip 2014

BusyBee napisał(a)

Ależ cuda wybrałaś! Nic się nie martw, gdzieś się upchnie
Poza tym w ogrodzie to stały ruch- coś przybywa, coś ubywa- najwyżej trochę poprzesadzasz...
A skąd zamawiałaś?

Kasia wiem, że upchnę nie ma innej opcji Juz nie mogę się doczekać, przyjadą pewnie we wtorek. Tym razem zamówiłam w rozarium Mam nadzieję że ładne będą i kwiatuchami
pozdrawiam
malgorzata_s... 13:52, 11 lip 2014

Dorotko u mnie deszcz wszystko położył Ostróżki musiałam poobcinać, powojniki obtłuczone, lawenda i lilie leżą Leje jak z cebra nadal. Cóż, jaka zima takie lato. Buziaczki z