Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci

Ogród cioci

Katkak 19:14, 03 lis 2013

A u mojej kuzynki na wielkiej wierzbie rośnie sobie jarzębina
Katkak 19:23, 03 lis 2013

Gosia mam pytanko. Kiedyś ja wrzuciłam zdjęcie starej balii podpowiedziałaś mi, że można w niej zrobić takie oczko wodne. Mam jeszcze jedną, mniejszą, jajowatą i w lepszym stanie. Tylko tak się zastanawiam, czy to wystarczy tak nalać wody i już? Nie trzeba jakichś pomp, filtrów, itp.? I gdzie się kupuje roślinki do oczek?
malgorzata_s... 19:23, 03 lis 2013

Kindzia napisał(a)
Ja wiem Małgoś, my z Wami też!!! Mus się spotkać. Tylko jakiś sensowny termin trza wykombinować

Zawsze mówię, że są dwie najgorsze rzeczy w życiu : za dużo pieniędzy i za dużo alkoholu...

Święte słowa
malgorzata_s... 19:25, 03 lis 2013

kasiek napisał(a)
Ale jesteś rozrywana - ale trudno sie nie dziwić

Na razie to u Kaś tylko byłam
malgorzata_s... 19:28, 03 lis 2013

aksamitka napisał(a)

A ja kiedyś widziałam śliwkę rosnącą na sośnie, lecz nie miałam okazji tego udokumentować. ;/

Szkoda że nie uwiecznione.Była taka bajka z Kulfonem i Moniką gdzie śpiewali że sami nie wiedzą co z tego wyrośnie gruszki na wierzbie czy śliwki na sośnie A owoce miała?
malgorzata_s... 19:34, 03 lis 2013

Katkak napisał(a)
Gosia mam pytanko. Kiedyś ja wrzuciłam zdjęcie starej balii podpowiedziałaś mi, że można w niej zrobić takie oczko wodne. Mam jeszcze jedną, mniejszą, jajowatą i w lepszym stanie. Tylko tak się zastanawiam, czy to wystarczy tak nalać wody i już? Nie trzeba jakichś pomp, filtrów, itp.? I gdzie się kupuje roślinki do oczek?

Kasiu wlewasz wodę wrzucasz kamyki i już. Jak chcesz ciurkadełko to pompkę kupujesz u nas w ogrodniczych są i roślinki też w centrum ogrodniczym powinny być. Ja część na mokradłach zdobyłam.W takim małym zbiorniku filtr nie potrzebny, najwyżej wymienisz część wody.
aksamitka 19:37, 03 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Szkoda że nie uwiecznione.Była taka bajka z Kulfonem i Moniką gdzie śpiewali że sami nie wiedzą co z tego wyrośnie gruszki na wierzbie czy śliwki na sośnie A owoce miała?

Nie miała. Czasem szkoda, że wielu momentów nie da się (lub nie ma jak) uchwycić na zdjęciach.
à propos zdjęć. Ja często siedzę z albumem i sobie wspominam dawne dzieje. Prawie tak jak na początku każdego odcinka "Rodzinka.pl". Nikt w rodzinie nie wywołuje tylu zdjęć, co ja. Gdy jakikolwiek znajomy jest na zdjęciu, to od razu wywołuję także dla niego i przy najbliższej okazji mu daję. Taka sentymentalna jestem.
Katkak 19:48, 03 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Kasiu wlewasz wodę wrzucasz kamyki i już. Jak chcesz ciurkadełko to pompkę kupujesz u nas w ogrodniczych są i roślinki też w centrum ogrodniczym powinny być. Ja część na mokradłach zdobyłam.W takim małym zbiorniku filtr nie potrzebny, najwyżej wymienisz część wody.

Dzięki mój Aniołku, ale będzie oczko Od czegoś trzeba zacząć, na początek w balii, a potem się zobaczy
malgorzata_s... 19:50, 03 lis 2013

Roślinki na wiosnę bo Ci zmarzną
bogumila 19:51, 03 lis 2013

...podczytuję i pozdrawiam.