Gosia mam pytanko. Kiedyś ja wrzuciłam zdjęcie starej balii podpowiedziałaś mi, że można w niej zrobić takie oczko wodne. Mam jeszcze jedną, mniejszą, jajowatą i w lepszym stanie. Tylko tak się zastanawiam, czy to wystarczy tak nalać wody i już? Nie trzeba jakichś pomp, filtrów, itp.? I gdzie się kupuje roślinki do oczek?
Szkoda że nie uwiecznione.Była taka bajka z Kulfonem i Moniką gdzie śpiewali że sami nie wiedzą co z tego wyrośnie gruszki na wierzbie czy śliwki na sośnie A owoce miała?
Kasiu wlewasz wodę wrzucasz kamyki i już. Jak chcesz ciurkadełko to pompkę kupujesz u nas w ogrodniczych są i roślinki też w centrum ogrodniczym powinny być. Ja część na mokradłach zdobyłam.W takim małym zbiorniku filtr nie potrzebny, najwyżej wymienisz część wody.
Nie miała. Czasem szkoda, że wielu momentów nie da się (lub nie ma jak) uchwycić na zdjęciach.
à propos zdjęć. Ja często siedzę z albumem i sobie wspominam dawne dzieje. Prawie tak jak na początku każdego odcinka "Rodzinka.pl". Nikt w rodzinie nie wywołuje tylu zdjęć, co ja. Gdy jakikolwiek znajomy jest na zdjęciu, to od razu wywołuję także dla niego i przy najbliższej okazji mu daję. Taka sentymentalna jestem.