Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

malgorzata_s... 15:12, 26 wrz 2013

No to fajnie że jestes wybawiona. Jeży byłby głupi gdyby odszedł. No ale cóż to tylko zwierze poczuje zew i koniec. Czekam na fotki.
Milka 16:07, 26 wrz 2013

Jak się miło czyta relacje o jeżu, ależ trafił!! teraz nic mu niestraszne, a ty pełna werwy po potańcówkach, szast prast i wysadzisz z wnusią tulipany, duet znakomity i witam siostrę u ciebie i potwierdzam jej słowa, masz piękny ogród
Zielona 16:46, 26 wrz 2013

Historia jeża ujęła mnie bardzo. Niech nabiera sił, by już wkrótce był taki, jak ten, którego spotkałam podczas wakacji przy domu nad jeziorem. Oto kuzyn Twojego podopiecznego,
makkasia 17:37, 26 wrz 2013

irena_milek napisał(a)
Jak się miło czyta relacje o jeżu, ależ trafił!! teraz nic mu niestraszne, a ty pełna werwy po potańcówkach, szast prast i wysadzisz z wnusią tulipany, duet znakomity i witam siostrę u ciebie i potwierdzam jej słowa, masz piękny ogród

Irenko jesteś , to najmilszy wpis jaki mogłam sobie wyobrazić huraaa Jesteś zdrowiej kochana, zdrowiej
makkasia 18:30, 26 wrz 2013

między jednym deszczem a drugim zrobiłam zdjęcia new rabaty jest niedokończona i niewyczesana ale zmiany chyba widać:
tak było
tak jest
a teraz fragmenty
tak było

tak jest, bergenie trochę więdną ale dadzą radę mam nadzieję

Tak było

a tak jest:

makkasia 18:48, 26 wrz 2013

było

jest

obwódkę poukładam na wiosnę, boję się, ze jak teraz będę przesadzać moje żurawki to się dobrze nie ukorzenią przed mrozami.

baraga1904 18:50, 26 wrz 2013

...podglądam...limki jeszcze jaśniutkie bielutkie...a u mnie już różowe i żółte liście....
malgorzata_s... 18:53, 26 wrz 2013

Ślicznie jest. A kocisia jaka pienkna .
makkasia 19:49, 26 wrz 2013

różnica (jakby ktoś nie zauważył) to berberysy teraz nie są przed limkami tylko są obok siebie za limkami z rabaty wyrzuciłam róże, powojniki, floksy, irysy syberyjskie, i mnóstwo żelaznych żurawek, tawuły a wsadziłam miskanty - gracymilusy i veriegatusy, molinie, turzyce.czyli ograniczyłam ilość gatunków na rzecz traw
a tutaj mniejsze zmiany tutaj wysadziłam liliowce i żurawki a dosadziłam zawilce japońskie, tawuły, i żurawki marmelade oraz molinie
było:

jest

na zdjęciach nie wygląda to najlepiej szczególnie, ze jakość tych ostatnich jest kiepska
W rzeczywistości jest weselej te ciemne żurawki już mi się znudziły

makkasia 19:53, 26 wrz 2013

To będę sadzić z moją Agatką w niedzielę